Inlägg

Inlägg som Metric har skrivit i forumet
Av Metric
Skrivet av Edvin1:

Konsoler är maskiner för 6000 sek. Är det rimligt att de ska presentera som high end pc? Nej, det är väldigt orimligt.

Däremot är konsol prisvärt och ”tillräckligt bra” för många gamers.

Vi vänder på det. Är det rimligt att konsoler som marknadsförs som 4K-120 fps-maskiner, endast lyckas prestera 30 FPS i 1440p?

Av Metric

"Vill du ha en Playstation 5 med fläskigare prestanda? Behövs det? Diskutera i tråden!"
OM det behövs? Svar JA. För längesen också.

Är så otroligt trött på denna generations konsoler som marknadsförs med begreppen "120 FPS @ 4K" vilket är fake news. Som konsolspelare ska man vara glad om stortittlar ens snurrar på i 60 FPS @ 4K. Oftast snackar vi 60 FPS @ 1440p. Behöver jag nämna Starfield som är nästintill ospelbart med sina 29-30 FPS.. Nä tänkte väl det.

Nu vet jag inte vad PS5 Pro kommer leverera för prestanda, men förväntar mig att den ska kunna hantera betydligt fler spel i 120 fps. Tror dock inte GTA 6 kommer snurra på i alltför hög FPS, utan där tror jag vanliga PS5 och Series X kommer klara 30 FPS och PS5 Pro (om vi har tur) 60 FPS.

Av Metric

Och till Xbox series X?

Spelet snurrar just nu på i horribla 30 fps (ibland lägre) på Series X och är såldes ospelbart. Hoppas innerligt att DLSS-stöd kommer till Xbox också.

Av Metric
Skrivet av ztenlund:

Troligen för att du har märkt det nu och stör dig på det.

Nej. Har inte låtit innan, och var in på en Teliabutik och testade skaka på deras 7 Pro-demo och den är helt tyst..

Av Metric

Samma lika här!! Helt plötsligt nu i januari låter det som någonting är löst innuti telefonen när man skakar lite lätt på den! Ljudet slutar när man startar kameran och zoomar in X 5, men VARFÖR låter DET på detta sätt HELT PLÖTSLIGT? Kan någon från Google Sverige svara?

Av Metric
Skrivet av dacieed:

Samsung S21 Ultra för 4800kr + 250kr startavgift och med Abonnemanget Tre Surfa 15GB. 499kr i månaden totalt och verkar gå att avbryta själva abonnemanget också.

https://www.elgiganten.se/product/mobil-tele-gps/mobiltelefon...

Verkar ju som abonnemanget är bundet 24 månader? Eller vart framgår det att man kan avbryta abonnemanget?

Det står ju tydligt:
"Minsta totalkostnad 24 mån 12 227 kr"

Edit: Har nu chattat med Elgiganten och abonnemanget är bundet 24 månader och går således inte att avbryta. Alltså är totalkostnaden för abonnemang och telefon 12 227 kr.

Av Metric

Men.. Samsung skulle ju satsa på microled? Samsung har ju också tidigare sagt att oled inte är intressant för dem, PGA risken för inbränning. Rörigt värre!

Av Metric

Vilka TV:s har 4 x HDMI-portar med stöd för 4K @120Hz?

Hej,

Vet att LG bland annat har sin modellserie "CX" som har 4 st HDMI-portar där samtliga portar klarar 4K-upplösning @120Hz.

Har sökt för att försöka ta reda på om även andra tillverkare (Sony, Samsung etc) har någon modell med 120Hz-portar, men tyvärr gått bet.

Någon som har koll?

Mvh

Av Metric
Skrivet av ipac:

Hehe, ordet "normalkrävande" är förstås väldigt luddigt. T.ex. normal/medel-gränsen för ALLA spel som släppts de senaste 5 åren (inkl enkla Indie titlar osv, Candy crush vad vet jag? ) är förstås lägre än den gräns jag hade i bakhuvudet, "normal/medel-nivån" för de titlar som ofta är med i benchmarks. I det sammanhanget är Rainbow six Siege ett väldigt lättdrivet spel.

- Då spelet var med i TechpowerUps svit var det det mest lättkrävande i deras spelsvit:
https://tpucdn.com/review/msi-geforce-gtx-1660-super-gaming-x/images/average-fps-3840-2160.png

- Med 4K menade jag förstås native 4K. Dynamisk 4K är en helt annan sak och kan innebära lite vad som helst egentligen. Som vi sett i t.ex. AC:Valhalla kan det vara närmare 1440p än 4K t.ex.

- Konsolversionen kör ofta andra settings än Ultra.

Om vi går tillbaka till TechpowerUp. Deras nuvarande testsvit består 23 spel med stor variation i krav. Låt oss använda denna svit för att få en ballpark på vad "normalkrävande" egentligen innebär:

Om vi då tittar på hur olika hårdvaror presterar för fps i medel för dessa spel (4K och Ultra el motsvarande) så får man följande:
https://tpucdn.com/review/powercolor-radeon-rx-6800-xt-red-devil/images/average-fps_3840-2160.png
3090 toppar och mäktar med 107 fps.
RX6800 som vi vet är tydligt snabbare än XSX landar på 81 fps.
5700XT, strax under 10 RDNA1 TFlops, mäktar med 50 fps.
Osv.
Slutsats: XSX är inte ens nära.

Ja och spelen kommer i sin tur bli gradvis mer krävande...precis som det alltid varit.

Ja alltså, det är görbart på One X eller ännu enklare med om det är så. Men det är inte görbart på spel som är representativa/genomsnittliga för plattformen.

Windows tar inte särskillt mkt resurser på GPU sidan. I de fall det går att benchmarka PC versioner mot Konsol versioner (dvs då det är möjligt att köra "console settings" på PC) så blir resultaten ofta ungefär där man kan förvänta sig. XBox One X motsvarar på ett ungefär ett RX580 t.ex.

Tack för riktigt bra och utförligt svar. ⭐👌

Av Metric
Skrivet av ipac:

1. Den är inte ens nära att köra ett normalkrävande spel i Ultra/4K/120 Hz.

2. (spolier: 6800 är snäppet snabbare så länge man inte blandar in RT - men 6800 är som sagt bitigare än XSX

1. SVAR: Nja, här håller jag verkligen inte med dig att "den är inte ens nära att köra ett normalkrävande spel i Ultra/4K/120 Hz".

Tittar vi på tex "Rainbow six Siege", kommer det spelet erbjuda 4K @ 120 Hz, men då med dynamisk 4K-upplösning. Alltså kommer den dra ned upplösningen när det behövs, men där den orkar med så kör den 4K 120 Hz.
Dessutom, i en snar framtid, kommer spelutvecklarna lyckas optimera spelen ännu bättre, så att 4K @ 120Hz blir fullt görbart.

2. SVAR: Notera att Windows tar en hel del resurser från en dators prestanda, jämfört med Series X operativ, så här kan man ställa sig undrande om det ändå inte blir jämnt skägg på totalen?

Av Metric
Skrivet av teejee:

Råprestandan är väl lite under ett AMD 6800 (52CU vs 60 CU och ungefär samma frekvens, och i övrigt samma arkitektur).
Men äkta 4K i 120Hz med kvalite som motsvarar Ultra på PC är jag tveksam till. Kommer nog vara 1440P uppskakat till 4K i så fall (och det räcker ju långt).

Har sett flera sådana påståenden att Series X ska klara av 120fps/4k i ultrasettings. Men antar att det är upp till bevis givetvis. ☺️

Du nämner AMD 6800. Motsvarar det kortet ett GeForce 2080TI eller kanske mer?

Av Metric

Xbox Series X vs. Gaming-PC
Hej på er,

Det skulle vara intressant att få någon form av jämförelse mellan Xbox Series X och en PC. Alltså ett prestandatest. Vad behöver man ha för hårdvara i en dator för att den ska motsvara series X, och få ut likvärdig prestanda? Vad kostar en sådan PC?

Det pratas ju om att Series X klarar av att driva spel i 120hz/4K med ultrainställningar på grafiken, och mig veterligen behövs det då en relativt kraftfull PC för att klara av dito i moderna spel.

Någon som har koll på om det finns ett seriöst test/jämförelse att kolla in?

Eller kanske Sweklockers skulle kunna göra ett sådant test? 🥰

Mvh

Av Metric

Nu funkar det!

Det verkar som om http://battlelog.battlefield.com/bf4/servers/ funkar fint nu, utan några problem. Men vi lär väll märka om det bara är tillfälligt.

Av Metric

Nu gott folk har jag efter att ha pratat med Bredbandsbolagets support i 50 min, fått det BEKRÄFTAT att: Port 53 som bredbandsbolaget spärrat PGA DDos-attacker, också påverkar exempelvis battlelog.battlefield.com och andra sidor på nätet.

De har har lagt en felanmälan på detta och förhoppningsvis har de en lösning på problemet redan idag.

Av Metric

Fungerar http://battlelog.medalofhonor.com/bf4/ för er andra med BBB EL Telenor att gå ut på?

Av Metric
Skrivet av RipTheJacker:

Reddit/Battlelog funkar för mig nu, andra som fortfarande har problem?

https://dl.dropboxusercontent.com/u/27502018/battlelog4.PNG

För mig ser det ut så här fortfarande. Sitter just nu i en milslång kö till bredbandsbolagets support. Hoppas de har nått bra svar när jag kommer fram.

Av Metric

Jag höll igår 5/6 på att jävlas hela kvällen med att jag EJ kom ut på Battlelog.battlefield.com. Bytte TOM ROUTER, utan någon framgång.

Dock, om jag kopplade kabeln direkt från fiberuttaget direkt in i datorn, så fungerade battlelog.battlefield.com en stund, för att sedan sluta fungera.

Jag bor i Dalarna, så problemet med BBB och vissa sidor verkar vara i hela Sverige.

Till slut testade jag att gå ut på http://battlelog.medalofhonor.com/bf4/, vilket fungerar rätt så bra. (än så länge)

Någon som felanmält detta??

Av Metric

Segt att ladda ner torrenter till en Zyxel NSA210. (Ca 7KB/s)

Hejsan!

Har nyss införskaffat mig en Zyxel NSA210 som jag har problem med vad gäller nedladdningshastigheten.

Nedladdningshastigheten kommer maximalt upp i 7-10 KB/s. Om jag tankar samma torrent direkt till min dator ligger hastigheten på 5-10 MB/s.

Vad kan vara fel tror ni?

Av Metric
Skrivet av videfix:

Hittade denna på Boxees hemsida http://support.boxee.tv/attachments/token/kc8glnwvqahahxn/?na...
Det viktiga verkar vara att lägga till 'Alla' som användare av den utdelade mappen.

TUSEN tack!!! Det fungerar perfekt för mig efter att jag läst guiden i 5 min. )

Klistra gärna denna tråd (Eller gör en egen om ni vill) så tror jag många vilsna boxee-själar blir glada!

Av Metric

SÖKES: Boxee-guide, TYP "så-gör-du-steg-för-steg!"

Hejsan! Har sökt här på Sweclockers efter en bra guide till hur du konfigurerar din Boxee, och framförallt, hur du sammankopplar den med din Windows 7 dator.

Mitt problem är att jag med min Boxee, inte kan ansluta till mina delade filer som jag har på min windows 7 dator.

Jag hittar på mapparna, men när jag klickar på ex; "FILM" kräver boxeen att jag skall fylla i användarnamn och lösenord. Jag har givetvis testat med mitt Windows-login, men har förstått att det inte är rätt.

Har min stationära dator (där jag har alla filmer) kopplad med kabel till min router (Linksys E4200) och Boxeen går via W-lan. Har detta någon betydelse?

Hur göra?

Och om ni inte orkar skriva en guide, vänligen länka en bra guide hur man går till väga!

MVH Metric