Inlägg

Inlägg som Metric har skrivit i forumet
Av Metric

Har inga som helst problem med BF. Några craschar på release-dagen. Nu ingenting. Har spelat ca 17 tim.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Metric
Skrivet av Pax Vobiscum:

Om ljuddriver för Vista 64 bit finns till burken så testa och se om detta hjälper, brukar som regel funka med Vista drivers till W7.

Har testat det också, men inte ens Vista-drivare 64bit fungerar.

Men gjorde så här nu, att jag tog en annan licens jag har med 32 bits Windows 7 och sim salla bim fungerade ljudet igen. Så problemet löst, men har fortfarande inget svar varför det inte fungerar med 64bit OS.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Metric
Skrivet av Newklear:

Tycker det är grymt smidigt. Föredrar faktiskt battlelog framför en serverbrowser inuti spelet.

Sen är det kul att det finns en plats med all information, som man kan komma åt från vart som helst.

+1

Håller med dig fullt ut!

Gillar Battlelog riktigt mycket, och att Chrome skulle bli ner-segad har jag då inte märkt av. Inte ens lite. Ni som upplever detta kanske ska köra CCleaner eller liknande för att få bukt med problemet?

Av Metric

Ljudet försvann när jag uppgraderade från Win Vista 32bit till Win 7 64bit

Hej! Som topic lyder. Uppgraderade min dator (emachines e525) från Windows Vista home 32 bit till Windows 7 64 bit.
I samband med detta upphörde ljudet att fungera.
Nere i högra hörnet syns högtalarikonen som vanligt och inne på enhetshanteraren säger datorn att "Den här enheten fungerar korrekt."
Men faktum kvarstår att det är knäpptyst i högtalarna.

Har installerat drivare från denna sida --> http://support.emachines.com/em/driver/index.html, dock utan framgång.
Har även varit ut på Realtek:s webbplats och hämtat drivare som även de, ej heller fungerar.

Kan det vara så jäkligt att hårvaran i datorn inte stödjer 64 bits OS? Isåfall är det första gången jag stött på något sådant här problem.

Tacksam för svar.

Av Metric
Skrivet av fredrikssonNn:

Och dessutom skulle jag vilja veta din upplösning som du kör med för en 5770 klarar inte spelet på high med 1920x1080 som exempel.

Varför skulle han inte klara den upplösningen?? Är inga som helst problem att köra 1920*1080 med ett 5770.

Av Metric

Efter att ha läst alla kommentarer här i tråden, kan vi nu alla konstatera att BFBC2 GÅR att köra på maxinställningar med ETT GTX 460 utan att det laggar. Sen om man nu har 40 FPS spelar väll för fan ingen roll. Det är fortfarande spelbart, och det laggar inte! Så alla ni allvetare som lärt er allt ni kan här i livet via forum och kompisars kompisar etc. Radera det ni lärt er på fragbite, testa själv och yttra er sen.

Av Metric
Skrivet av Zcenicx:

Nej, men ditt påstående att 32xAA flyter med ett ensamt GTX 460 är lika trovärdigt som att din Lada Samara från -86 kan flyga.

Ok. Känner verkligen att argumentationer på Internet kan vara det sämsta någonsin. Tänker inte sitta här och diskutera vems pappas som är starkast OSV. Dock undrar jag om det finns någon annan som har just ett GTX 460, 8 GB ram och en i5:a 760 QUAD som kan intyga att det flyter på med max inställningar?!

Av Metric
Skrivet av Zcenicx:

Det är definitiv bullshit, såvida du inte kallar 3-4 FPS "utmärkt". Här håller jag helt med Furuliden. Flyter det med den inställningen är det för att drivrutinen hoppar över AA helt med den inställningen på.

Hahaha du är rolig du. Ok, om 3-4 FPS flyter på lika bra som 30 så håller jag absolut med. Kanske är dumt av dig att ge dig in och diskutera just denna fråga när du uppenbarligen inte är insatt.

Jag kan göra ett uttalande om Volvos bilar också som jag absolut inte är instatt i: Dom är inte krocksäkra! Faktum är att en Lada Samara från -86 är mer krocksäker än en Volvo från 2011.

Av Metric
Skrivet av Zcenicx:

Sist jag kollade var 16x max, 32x kunde jag bara tvinga i NCP genom att köra SLI-AA.

Haha ni måste ju driva med mig nu.. kolla bilden jag laddat upp några inlägg här ovan... 32X går alldeles utmärkt på singel GTX 460.

Av Metric

Mina inställningar i BBC2 med ett GTX 460:

http://i596.photobucket.com/albums/tt50/djabbo/BFinstllningar.pn...

OCH SOM JAG HAR SAGT, det flyter på utan minsta jäkla problem. Det verkar som att vissa här inne har bestämt sig för att det ska vara totalt omöjligt att få ett flyt med ETT GTX 460 på de inställningarna. Tänk på att Minnen och processor är ack så viktigt i ett spel som BBC2 också!!

Av Metric
Skrivet av muSashi:

Vad fick du på grafik poängen?

Graphics Score 6581

http://3dmark.com/3dm11/1336828

Av Metric
Skrivet av MrAdde:

Knappast, jag maxar det inte och jag har ett GTX 470.

Skrivet av furuliden:

Nja, inte så logiskt egentligen. För om du drar på högsta grafiken i Shogun 2 så kan inte ens GTX 590 SLI maxa det spelet. Men ändå säger vissa att man kan maxa Shogun 2? Shogun 2 är ju ändå ganska bra optimerat. Jag kunde spela shogun 2 med ett gtx 460 med ganska höga grafikinställningar, men jag var ändå långt ifrån maxa.

Grafiken skiljer inte så mycket från att ha "high" i shogun 2 och till att ha allt på "ultra". Men ändå dippar FPS så grymt mycket att inget grafikkort kan maxa shogun 2 med allt på "ulta" och alla coola effekter aktiverade.

Jag har ett GTX 460 och spelar BC2 i 1920X1080, och jag kan lova dig: Du maxar inte BC2.
Sweclockers testar bl.a. GTX 460 i Bad Company 2 här http://www.sweclockers.com/recension/13610-amd-radeon-hd-6990...
Dom har inte ens högsta grafikinställningarna och GTX 460 dippar ner till 32FPS, med högsta grafikinställningarna dippar ditt kort förmodligen ner till 20FPS. Egentligen så tar ju V-Ram slut på ett GTX460 när man har högsta inställningarna i BC2, så det är ju totalt omöjligt för dig att maxa spelet.

Precis som flera har skrivit här så är maxa ett vida begrepp. Jo faktiskt jag maxade BBC2 när jag körde ett GTX 460 och det flöt faktiskt på utan större problem. Sen om jag hade 25, 30 eller 60 fps brydde jag mig inte ett skvatt om. Det var spelbart, det var snyggt och upplevde sällan eller aldrig lagg.

Nu när jag har två GTX 460 märker jag ärligt talat inte sån stor skillnad på flytet, det var laggfritt innan, likaså nu.

Men känns som att många av er stirrar er blinda på bara grafikkortet i ett datorsystem. Prollen och minnena då?

Av Metric
Skrivet av phooka:

att maxa beror på upplösningarna. och ts har ju inte sagt vilka han vill köra med. jag kör med 3 st 24" i 1080x5760. och det kan ju vara därför jag inte kan "maxa" BFBC2.

Jag kör 1920X1080P i upplösning. Samt alla inställningar uppställda så mycket det går i BBC2.

Av Metric
Skrivet av phooka:

Jag som sitter med en I7 920@3,3 och med 2 stycken 6970 i CrossFire kan inte "maxa" BFBC2.

Vänta tills precis innan släpp så vet man bättre vad som krävs.

Ok, men det nånting fel på ditt system om du inte maxar "BBC2"! Jag maxade det allt påslaget på max när jag körde ETT GTX 460, 4 gb ram och en i5 prolle. Så nått är fel mannen..

Av Metric

Personligen fick jag 6140p i 3D mark 2011 med mina två GTX 460 SLI.

Av Metric

Då är min fråga följande: Hur står sig GTX 460 SLI för just The Witcher och BF3 måntro? Dessa två i systemet i sign.

Av Metric
Skrivet av muSashi:

Om du kollar igenom mina poster i tråden så hittar du olika källor på varför jag sa att det var stor skillnad på korten.

Här har du ytterligare en källa:

http://www.sweclockers.com/nyhet/13247-gigabyte-geforce-gtx-4...

Din länk till en sweclockers-nyhet sade inte mycket.
Så frågar jag ytterligare en gång: vart nånstans står det att det är stor skillnad på korten? Menar du att de stora skillnaderna är att kortet har andra kylare? Att kretskortet är längre? Att fläktarna är lite större?

För mig är chippet och prestandan det som spelar roll, och att specen är identiska när man kör SLI.

Summan av kardemumman är följande: Det är INGEN skillnad på korten, förutom just de ovan nämda punkterna. Vill du köra SLI med det "gamla" GTX 460 och det "Nya" version 2, går det aldeles utmärkt. Specen är identiska vad gäller tex klockfrekvenser och ramdac.

Citat från http://en.expreview.com/2010/12/22/gigabyte-gv-n460oc-1gi-rev...
"The frequency is consistent with that of 1st edition pf GTX 460 OC"

Av Metric

OK då har jag en jäkligt intressant fråga till er som påstår att det är STOR skillnad mellan korten:

Köpte här i december från Dustin ett GIGABYTE GEFORCE GTX 460 OC 1GB PCI-E DVI/HDMI och nu i förra veckan ytterligare ett GIGABYTE GEFORCE GTX 460 OC 1GB PCI-E DVI/HDMI, dock stod det på kartongen av det sistnämnda koret: Version 2. De har EXAKT samma spec. Jag kör dessa i SLI just nu. Så vart i tusan har "muSashi" här ovan fått informationen att det är stor skillnad på korten?

Av Metric

Dålig prestanda på Gigabyte GTX 460 SLI

Hejsan alla!

Upplever att jag inte får ut max prestanda av mina Gigabyte GTX 460 alla gånger.

Har två st: GIGABYTE GEFORCE GTX 460 OC 1GB PCI-E DVI/HDMI, varav det ena kortet köpte jag i december och det andra köpte jag förra veckan och det står det lite kryptiskt Version 2 på?
Det sistnämna kortet är både längre och har andra kylflänsar, men vad jag har förstått så är det också det enda som skiljer korten åt. De ska alltså vara identiska vad gäller klockfrekvenser och dyligt.

I Battlefield Bad kompany 2 kan jag ibland uppleva FPS-drops och lagg, vilket jag inte upplevde när jag körde singel GTX 460.

I 3D mark Vantage får jag fjuttiga 19800 poäng, vilket borde vara poängen för ett singelkort. Och ett bevis på detta är att när jag går ut på Futuremarks webplats står det där att mitt resultat är dåligt och att jag har sämre resultat än liknande system som gjort samma test.

När jag kör en Benchmark i sisoft sandra säger även "Sandra" att nånting inte står rätt till med min SLI konfigutation.

MEN.. här kommer vändningen, i 3D mark 2011 får ut 6140 poäng, vilket jag har förstått ska vara helt ok? Så vad i tusan kan problemet vara måntro?

När jag körde 3D mark 2011 med ETT GTX 460 kort fick jag poängen 3300.

Kör de senaste drivarna från Nvidia som släptes 20110605, (275.33 WHQL) jag har kollat att SLI är aktiverat i Nvidias kontrollpanel.

Spec på mitt system:
2ST GIGABYTE GEFORCE GTX 460 OC 1GB PCI-E DVI/HDMI som körs i SLI
INTEL CORE I5 760 2.80GHZ 8MB S-1156
CORSAIR 8GB DDR3 XMS3 INTEL I5/I7 PC12800 1600MHZ CL8 (4X2GB)
ASUS P7P55D DELUXE P55 S-1156 ATX
CORSAIR TX 650W NÄTDEL ATX12V 2.2 / EPS12V

Finns det nånting annat man bör/kan göra när man kör SLI för att optimera prestandan?

Av Metric

Skippa växlingsfil i Windows 7 när man har 8 GB ram?

Hej!

Har Win 7 ultimate 64 bit och funderar på att skippa växlingsfilen helt och hållet då jag dels har 8Gb ram och dels windows installerat på en SSD-disk vilken jag inte vill trötta ut i onödan.
Vad tror ni om detta? Eller ska jag omdirigera växlingsfilen till någon av mina andra diskar?

Och OM ni tycker jag ska ha växlingsfilen kvar, vad ska jag isf sätta för storlek på den?