Inlägg

Inlägg som Gitarren har skrivit i forumet
Av Gitarren

Vad är "din power output" ?

Hej, tänkte köpta en bas till mina hötalare och kollar lite på effekten.

Slutsteget ger ut 200 + 200 Watt RMS

Och 160 + 160 watt DIN

Det står även "rated" bredvid DIN och "reference" bredvid RMS.

Jag antar att detta betyder att RMS finns där som en referans att lättare förstå DIN power. Men hur mäter man DIN power så att säga. Hur ligger det i relation till andra sätt att mäta effekt?

Av Gitarren

Jag hade en 120 mm fläkt som äskert snurrade på 2500 rpm i lådan för den lät ordentligt.. har nu en sunbeam som går på 800 rpm och det är ingen fara med tempsen. Dessutom stänger väl de flesta nätaggen av sig om de överhettas? Annars känner man nog det i näsan i tid

Av Gitarren

Om du inte klockar processorn så är det nog inga problem. Jag kör med stockylare till min processor (se sign) och den snurrar på 1000 rpm när jag surfar. Vid film/spel går den upp och urskiljer sig ifrån resten av komponenterna med så länge processorn inte belastas är den väldigt tyst.

Av Gitarren

Japp det stämmer bra.

Av Gitarren

Kom ihåg att ladda ut agget också, dvs koppla ut strömsladden på baksidan av agget och tryck på onoff/reset knapparna några gånger på datorn.

Av Gitarren

Ja det blir säkert bra, jag återkommer och berättar hur det gick. Delarna kommer om 3-4 dagar, det brinner i fingrarna =b

Av Gitarren

Hmmm det var inge kul, men jag beställer 6400 minnena och testar, bättre det än att jag tar 5400 och sedan märker att klockningen blir stoppad för minnena inte orkar hänga med.

Av Gitarren

Nu blev jag lite orolig, kan någon som är kunnig svara på frågan om det inte går att köra med dividers på p965 chippet? Det måste väl ändå ha med moderkortet i sig att göra?

Av Gitarren

PC 5400 Eller 6400 minnen?

Hej har dessa två minnen att välja emellan.

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=308713
och
http://www.datorbutiken.com/home/default.aspx?Product=2X512DD...

Minnena ska vara till detta system:
C2D E6300
Gigabyte GA-965P-DS4
Ati X1600XT

Jag vill överklocka så högt som möjligt så jag antar att det bästa vore att ta pc 6400 minnena. Om jag inte skulle överklocka, skulle jag märka någon skillnad mellan de två minnena?

Edit: 5400 minnena kör på 4-4-4-12 medans 6400 kör på 5-5-5-12. Jag har läst att detta inte gör någon stor märkbar skillnad och eftersom jag antagligen kommer köra en FSB på 400 i alla fall så måste väl 6400 minnena vara det bättre valet? De kostar bara 50 kronor mera också.

Av Gitarren

Det ska bli interessant att se hur Scarface blir när det kommer ut, men jag tror det är svårt att slå Mafia för det måste vara det bästa spelet genom tiderna.

Av Gitarren

Gigabyte GA-965P-DS4 hur hög FSB?

Jag löste problemet. Men kan försöka svara på frågan åt andra

Läste denna recension nyss om DS3an och där står det att FSBen går att ställa in från 100 - 600 MHz. Jag antar att DS4an som är dyrare och bättre borde ha minst samma möjligheter. Dessutom har DS4an mycket bättre kylare till nord/sydbryggan och därför kommer man antagligen kunna köra denna på högre frekvenser än DS3an.

Av Gitarren

Båda två? Så trevligt

Av Gitarren

Passar vf900 till x1600xt?

Undrar om en VF900 eller VF700 Zalmankylare passar till mitt Saphire X1600XT kort..?

Av Gitarren

Precis, tyckte dock att det var lite konsigt då min uppfattning är att passivt kylda kort brukar vara dyrare än ett kort med standard fläkt. Men jag kan ju ha fel, vilket jag verkar ha i detta fall

Av Gitarren

Är det någon skillnad mellan dessa?

http://www.webhallen.com/prod.php?id=57960
och
http://www.webhallen.com/prod.php?id=50488

de kostar precis lika mycket, är det någon skillnad förutom att ena är luftkyld och andra är passivtkyld?

Av Gitarren

Precis som tidigare sagt, har du testat att låta datorn stå igång och känna på kylflänsen så att den inte blir för varm. Kan vara så att fläkten helt enkelt inte sätts på för att prollen är för sval.

Av Gitarren

Äger även en sådan, den är utmärkt, den enda negativa är att LEDsen på fläktarna (om man har sådana) börjar blinka när man vrider ner hastigheten på fläktarna. Annars är den utmärkt.

Av Gitarren

Kylflänsen är inte varm nu, men jag hade inte rört den innan processorn blev varm så att säga, jag kände på den först efter jag märkte att tempsen stigit så mycket. Men jag antar att det inte kan skada att ta upp den och kolla.

Av Gitarren

För hög temp! Vad är fel?

Löste problemet.

Av Gitarren

1. 710N
2. 1