Inlägg

Inlägg som gubel har skrivit i forumet
Av gubel

Trådlöst nätverk buffrar

Försöker lista ut vad som är fel på ett trådlöst nätverk i en lägenhet på 90 kvm.

Det går oftast bra och jag får uppkoppling på ca 400-600 (4 ms) mbit på tex mobilen (Wi-Fi) men sedan buffrar modern warefare 2 på pcn eller Netflix på tvn (helt olika stället) helt plötsligt.

Har en TP link archer c3200 (senaste mjukvaran)och wifi 6 på allt annat hemma.

Frågan är , är det fel på på routern eller räckvidden.
Vad rekommenderar ni för produkt / lösning?

Av gubel

RTX 4000 Super - iStock , AI Gaming etc

Nyfiken kring vad ni tycker och tänker kring nya Super serien. From 22 Jan lovar Nvidia en del "nya" RTX funktioner.

Vad tror ni om iStock?
AI Gaming ?
Chat with RTX?

Kommer det att fungera med tidigare RTX kort eller bara Super?
Vart står AMD och Intel?

Hur många kommer köpa Super-kort här?

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av gubel

Nu har jag bara mer problem med nya routern

Det är något snabbare enligt brwdbandskollen men lagar något otroligt och jag får packet lost i tex mw3. Vad är problemet här? Har 400 mps nerladdning, hur referar man till de teoretiska 1201?

Av gubel

Nu lyckades jag koppla upp mig med nya routern på 5Ghz men jag ser inte några 3600 bps. Länkhastighet är 1201/720 bps enligt Wifi inställningarna. Då är det verkligen teoretisk, datorn är en nästan ny HP Victus 15L

Av gubel

Jag betalade 999 kr för asusen, därav en prisvärd uppgradering på en lägenhet på 90 kvm. Tror inte det är det som spökar?

Den gamla har äldre teknik och bara 1500 mbps och nya asus 3600 mbps,måste ju spela roll?

Mitt mål att streaming från pc till tv genom plex fungerar utan problem, även på 4k.

Av gubel

Uppgradera router

Hej,

Har haft ett halvbuggigt nätverk hemma som ibland fungerat dåligt med att streama video genom plex.

Har en TP-Link Archer C3200 från 2017 och tänkt uppgradera till en 2023 Asus RT-AX59U med Wi-Fi 6 osv. Vad är faktiska uppgraderingen ? Tänker främst om jag streamar till en tv med 5ghz osv.

Mkt nya tekniker som jag inte förstår mig på.

Av gubel

Rekommendation till skärm för kontorsjobb

Hej, söker en ny skärm till kontoret för att koppla in MacBook laptop. Behöver en skärm som det är lätt att läsa text på och skön för ögonen. Har för tillfället en Samsung 34 odyssey böjd skärm idag och tycker att texten är för otydlig/suddig när man skriver Mail och dokument. Vill ha en nättare skärm som är platt och har superklar text. Prisklass ca. 5000-6000kr. Har du någon rekommendation?

Av gubel

Asustor 3202T NAS med HDMI och Kodi!

Nyskick, Asustor 3202T NAS med extra allt. HDMi och Kodi samt alla webservrar som Asustor erbjuder.

Bäst i test: https://www.techpowerup.com/review/asustor-as3202t/

Hårddisk 3TB Wester Digtal RED , finns plats för 1 till för RAID

Hämtas i Stockholm , Vasastan. Eventuellt frakt kan diskuteras.

Läs hela annonsen här

Av gubel
Skrivet av zaibuf:

Användardata har rätt hårda krav, säkerhetsmässigt och för GDPR, så tänk dig för vad du lagrar. Rekommenderas att använda något externt SaaS som löser biffen än att bygga något själv. För att nämna några så kan du kika på Firebase, Auth0 och Netlify identity.

Vill du ändå bygga själv så rekommenderar jag att använda en färdig och väl testad nuget för din valda backend (tex. .NET Identity för .NET eller Passport.js för Nodejs). Finns ingen mening att uppfinna hjulet igen, speciellt inte med risken att göra fel och läcka persondata.

Klarna fick nyligen en bot på 7,5 miljoner för de inte uppfyllde alla krav för GDPR.

Tack! Vi kommer börja i en testmiljö utan faktiska användare, men för att förstå rätt. Externa SaaS, erbjuder de både konto och databasen? Eller är det bara själva säkerheten och sedan lägger man in en annan databas typ MySql?

Av gubel

Skapa kontostrukturer för hemsida?

Jag är basic användare (HTML) och vet inte riktigt hur jag skall nå mitt mål. Jag vet att många sitter på väldigt mkt kunskap så hoppas på att få hjälp på vägen.

Målet är att hemsidan skall ha:

- Personlig login
- Kontostruktur (tex aktier eller andra artiklar)

Konto går att ordna med enkla script men vet inte hur jag skall lösa personliga konton? Importera från MySQL databas eller vad säger ni? Tar gärna in alla tips.

Av gubel
Skrivet av Derix:

Ah, missade klickboxen. Tack.

Hade ni koden till Benify? Jag har inte fått min än

Av gubel
Skrivet av 1Z3C0LD:

Ja, jag hittade den rabattkoden där 😁

Vad är rabattkoden? Jag har beställt Benify men det tar upp till 5 dagar?
Använder ni koden på LG hemsida?

Av gubel

Update! Jag har tydligen en Asustor 3202T som fungerar utmärkt med XBox Series X (Plex).

Installerade om Plex med NASen - Resultatet var att den tog alla 4K filmer och TVn verifierar upplösningen. Är det något som försvinner i kvalite? Ljud eller grafik? Kan se ifall min förstärkare tar Atmos ikväll.

Av gubel
Skrivet av Shudnawz:

Direct play betyder att NASen bara levererar "bitströmmen" från filen utan att egentligen avgöra vad som är i den. Det är upp till uppspelningsenheten att reda ut vad det är och hur det ska spelas av. Transcoding betyder att NASen tolkar filen och levererar en välkammad ström till enheten som ska visa det. Det betyder att NASen måste vara mycket mer kraftfull för att kunna läsa och packa om en 4K-film i realtid, men å andra sidan kan du skicka strömmen till en potatis. Direct play kräver nästan ingenting av NASen, men uppspelningsenheten måste i stället vara kapabel att hantera en 4K-fil med allt vad det innebär.

Direct play liknar mer det du gör på datorn när du spelar upp en lokal fil; hårddisken levererar bara filen som den är medan CPUn/GPUn omvandlar det till nånting skärmen kan visa.
Transcoding liknar mer Netflix eller Youtube; det är en kraftfull server som hanterar median och du får bara en välkammad ström som vilken skitenhet som helst kan spela upp, eftersom den talar om för servern i förväg vad den faktiskt kan spela upp.

I hemmamedia innebär transcoding att du kan klara dig med ett enklare nätverk om det inte kan skyffla 4K i realtid eftersom du kan skala ner 4K till 1080p eller liknande, men det kräver som sagt mer av NASen. Naturligtvis kan du begära direct play av en kapabel NAS också, ifall din enhet (tex en Shield) klarar av att avkoda på egen hand, och detta ger normalt bästa resultatet ut på TVn.

Så det du säger är Shield PRO? Frågan är ifall min Asustor 3102T klarar att leverera data i tid? Kör självklart trådat.

Dagens NAS klarar inte av att köra 4K direkt genom HDMI?

Av gubel
Skrivet av murzoo:

Jag kör mina mkv filer på en NAS, Plex som en VM och Nvidia Shield Pro som klient. Jag tillåter endast "direct play" från min Plex så ingen transcode sker eller kan ske. Den orkar transcoda 1080p och nedåt. Men inte 4K. Det är VMen som inte har så mycket resurser tilldelade. Vilket jag ändå inte vill.

EDIT: Vad jag vet är det endast Nvidia Shield Pro som klarar TrueHD passthrough. Kan ha kommit till fler. Men inte hört något. Så därför är det ett måste för mig.

Vad innebär direct play och transcoda? Jag vill spela upp material i 4K, inte något som ombildas till 1080p för att spelas eller alterneras på annat sätt. Man vill få med både ljud och bild från tex MKV filen.

Av gubel
Skrivet av Shudnawz:

Så vitt jag vet, ja. Men det beror ju också på vilken app du ska använda för att spela upp filerna. Jag har inte provat att spela råa 4K-filer från en lokal NAS, men allt jag vet om den säger mig att det ska funka felfritt.

Primärt har Shielden väldigt kort startup-tid från sleep (vilket är standardläget när du trycker på "stäng av" på fjärren), plus att den är fullständigt knäpptyst. Fjärren till de nya versionerna är top notch (går att köpa löst till de äldre, som jag gjort).
Dessutom är det en Android-enhet, så du kan sideloada i stort sett vilka appar du vill om du vill engagera dig lite. Jag installerade Xbox Game Stream-appen for shits and giggles häromveckan, och det funkade helt okej. Har du dessutom en gamingdator med Nvidia-GPU kan du använda GameStream för att spela på TVn direktströmmat från din gamingdator, riktigt nice.

Överlag tycker jag att Shielden är en bättre mediaenhet än en Xbox, medan Xbox är en bättre gamingenhet (såklart). Båda kan göra lite av varje, men för mig som prioriterar media i vardagsrummet är Shielden är no-brainer.

Lägg till att den stöder HDR och Dolby Atmos så ser jag inte hur folk kan tveka.

Tack, Grejen är dock att har Series X i vardagsrummet, Shielden skulle hamna på samma plats / Tv.
Menar du att Shielden har HDR och Atmos, men Xbox Series X inte har det?

Av gubel
Skrivet av Linus:

Mediaspelare hade jag valt - Jag kör en Nvidia shield och kodi med uppmonterade filsystem från NAS, 4K funkar prima.

Fungerar även MKV filer?

Av gubel

Linus - Läser på PLEX hemsida att det inte spelar "true 4k" utan att den spelar upp 4k i 1080p, stämmer inte det? Poängen är att spela 4K I 4K.

Nefrums - Tack, har inte läst på kring HDMI tekniken. Då är kanske Series X bästa valet om den orkar läsa från NAS över nätverket.

Shudnawz - Shielden återkommer som alternativen. Klarar den av att koda och spela upp 4k från Nas (1Gbit)? Vad gör den bättre än Xboxen (som jag redan har).

Av gubel

4K Material - NAS, Mediaspelare eller XBox?

Jag upplever 4K media som en djungel. Vad är hård av mjukvaruavkodning? Det verkar som att Plex är en lösning men INTE spelar verklig 4k även ifall man har en bättre NAS. Stämmer det?

Jag vill spela alla sorts 4k material (tex MKV), Vad är den optimala lösningen?

I dagsläget har jag en NAS (Asustor 3102t) , En Tv Q95 Samsung och en Xbox Series X. Vad skulle fungera i dagsläget?

Att köra 4K från Nasen direkt till TV med HDMI funkar inte , Plex från Nas funkar inte. Vet inte riktigt vad nästa steg är.

Av gubel

Jag kommer köpa en disk som är indentisk som den NAS anpassade disken som inte strulat.

Frågan är bara ifall jag går på en 3tb eller 4tb till.