Inlägg

Inlägg som Soulnut har skrivit i forumet
Av Soulnut

Tack för alla svar! Jag får felsöka både dator och förstärkare så får vi se! Tippar på datorn eftersom det är bara den som verkar framkalla det där ljudet.

Annars får jag helt enkelt komma ihåg att stänga av ljudet först.. men ibland glömmer man det... mitt i natten

Av Soulnut

Fick mejl med min kampanjkod (139:-) kl 02:00 så ska ta och installera imorgon.

Är det någon skillnad alls på denna och RTM (eller vilken version det nu är som funnits på msdnaa i ett par månader) ?

Av Soulnut

Nej tyvärr är det ingen som pillat på mitt avstängningsljud

Det kommer precis efter att strömmen brutits. Om jag är snabb och bryter strömmen med en grendosa så uteblir ljudet. Jag kan framkalla ljudet en gång till genom att stänga av nätagget med knappen och sen trycka på datorns på/av-knapp (som man brukar göra för att ladda ur den ström som kan finnas kvar i systemet).

Mycket lustigt är det iallafall.. och jag kommer inte ihåg vad jag gjorde för att det skulle börja låta
Kan tänka mig att jag installerade Windows 8 Consumer Preview vid den tiden, men tycker inte det ska ha med saken att göra då det börjar låta precis efter att strömmen har brutits.

Av Soulnut

Jag har aldrig någonsin lyckats få en repa på någon av mina telefoner som använt gorilla glas och jag vägrar skärmskydd! När jag byter telefon brukar det vara telefonen i sig som är repig, avskavd och jävlig medan skärmen ser helt ny ut. Men då har jag inte tappat någon telefon i backen.. Men visst har de fått brottats med mynt och nycklar ett par gånger.

Och jag skulle nog inte köpt en ny telefon om det hände. Lika bra att få första skadan gjord så bryr man sig inte längre och slipper vara nojjig över nya skador,

Av Soulnut

Skumt ljud när jag stänger av datorn

Mina högtalare spelar en väldigt "vacker" melodi varje gång jag stänger av min dator.
Här är en mp3 på hur det låter http://andsv.se/stuff/ljud.mp3
Ni kanske får höja en del för att höra, men det låter iallafall mycket högre på riktigt.

Ljudkortet är m-audio 2492, förstärkaren Pioneer A-509R och högtalarna Dynavoice Magic F-6 EX.
Detta är kopplat med vanliga RCA (röd/vit) mellan dator och förstärkare.

Det lustiga är att jag har använt systemet i över ett år utan problem och jag kan inte minnas att jag ändrat eller pillat på något.

Det händer alltså bara när jag stänger av datorn.

Någon som vet vad det är för ljud?

Av Soulnut

Hoppar på Lumia 800 tåget.
http://www.netonnet.se/art/telefon/mobiltelefon/smartphone/3-...

Tror inte du hittar en kvickare telefon för under 2200:-

Av Soulnut
Skrivet av lambdaN:

Hmm nå jo. Måste dock skaffa en till DVI-kabel då. Ser DVI verkligen bättre ut än VGA, jag märker då ingen skillnad?

Skarpare i många fall, betydligt bättre färgåtergivning om du har en vettig skärm. Det är vad jag upplever iallafall med två identiska skärmar bredvid varandra (en dvi & en vga). VGA kan man behöva autojustera då och då också för att bilden inte lägger sig rätt.

Av Soulnut
Skrivet av Ozzed:

Det du just tog upp är ett av många exempel på saker jag tycker är jobbiga. I Windows 7 är det Windowstangenten som gäller oavsett vad man letar efter. I Windows 8 är det Windowstangenten+knapp när man letar inställningar, en annan för kontakter och så vidare. Visst, det sätter sig kanske efter ett tag, och vissa kanske till och med föredrar segmenteringen (Även om de mest verkar gjort så för att undvika tjafs om globalsearch-patent), men jag, personligen, tycker det är jobbigare och krångligare när man är van en bara trycka en knapp och börja skriva direkt.

Som tur är (för mig) så dödar de inte Windows 7 bara för att Windows 8 lanseras, och om du tycker jag är jobbig och gnällig ska du nog inte börja jobba på ett större företag. Många har precis blivit klara med att migrera från XP till Windows 7 och är nog så lagom sugna på att dra igång en migrering till, plus att utbildning av personal kommer ta mycket längre än vanligt i och med Metro.

Men de som gillar Windows 8 får gärna använda det. Det stör mig inte ett dugg.

Det går bra att skriva direkt efter ett tryck på Win-tangenten i Windows 8 också. Den söker då efter appar, inställningar och filer. Dock så blir det ett extra klick för se filer, då appar visas som standard om det var det du menade. För "power-users" kommer man åt allt av nytta med ett högerklick längst ned till vänster om man inte gillar kortkommandon.

Av Soulnut
Skrivet av mrvision:

Har dessutom fått det på en Mac...

...för att inte tala om Ubuntu.

På Mac är det väl snarare "Hej, något gick fel (men vi berättar inte vad) och nu stängs ditt program ned" ett par gånger om dagen ^^

Av Soulnut

Är väldigt kluven mellan RT och PRO. Sitter med en 13" Ultrabook utan touch.. frågan är om man även behöver ha alla funktioner på en 10" platta. Kan tänka mig RT om det kommer någon bra bildredigeringsapp så man kan fixa med sina foton on the go. Och då menar jag inga jäkla instagramappar utan något i stil med Photoshop Elements.

Av Soulnut

Tycka vad man vill om Windows 8 men den största fördelen tycker jag är att allt börjar få ett gemensamt formspråk! Innan de introducerade modern UI så hade ju varje program och varje hemsida sitt egna utseende vilket jag tyckte var väldigt rörigt. Nu börjar alla Microsofts hemsidor, tjänster (outlook mfl) och program (office mfl) använda samma slags design vilket gillas!

Av Soulnut

"As a studio, it is extremely important for us at DICE to have a unique identity in our games"

Ja det verkar ju vara populärt att köra precis allting genom nåt instagramfilter nu för tiden.

Av Soulnut

Kul att betala för att få kopiera sina egna verk..

Om jag har 500GB med hemvideor är jag då berättigad kompensation för att jag är upphovsman till dessa? Hur bestäms det vem som räknas som upphovsman?

Lagen säger kort och gott att vanliga dödliga ska betala en avgift oavsett om de är upphovsmän till det de lagrar. Medan de redan rika skiv- och filmbolagen ska få mer pengar även om man inte lagrar deras verk?? Jag förstår ingenting. Det är ju nästan dummare än tv-avgiften.. "Men du kanske tittar på SVT1.." "Men du kanske har upphovsrättsskyddat material.."

edit: Tyvärr är det ju inte heller så enkelt som att bojkotta externa hårddiskar och usb-minnen i Sverige. Man vill ju inte skada återförsäljarna som inte har något med detta att göra.

Av Soulnut

En tvåa kan man ju bo kvar i även om man flyttar ihop med någon vartefter varpå jag tycker en etta (som oftast är ett väldigt tillfälligt boende) känns som ett onödigt köp.

Själv vill jag köpa dels för att jag vill ha en tvåa och dels för att jag inte känner för att slänga 6000/mån i sjön. Då känns det bättre att betala av till sig själv och sedan kanske tjäna lite pengar när det väl är dags att flytta. Eller åtminstone få tillbaka de pengar man lagt ut. Sen vill jag gärna ha möjlighet att köpa nytt badrum, kök osv. Det är inte så upphetsande med våtrumstapeter och gult kakel från 70-talet och det är ju inget man vill byta ut i en hyresrätt även om man skulle få det. Ett klickgolv har jag bekostat för att täcka ett hemskt plastgolv. Men det gjorde jag utan lov så det får jag väl säkert betala för att återställa när jag flyttar..

Jag tycker det är bra att du funderar på köpes redan nu, och särskilt en tvåa. Även att det är lockande att bara komma iväg till sitt första egna boende så lönar det sig att vänta tills man hittat något man trivs med. Nu har jag på fem månader betalat 22500kr i bara hyra + 2-3000 för färg och golv för en lägenhet som man inte riktigt kan slå sig till ro i (även att första veckorna utan föräldrar självklart var helt awesome )

Edit: 20kr per måltid kommer du lätt undan med om du äter en varierad kost och inte bara dyrt kött. 1kg ytterfilé av fläsk brukar inte gå på mer än 70kr och det räcker till 4-5 måltider om du fyller ut med kolhydrater, typ ris som nästan är gratis.

60 måltider a' 20kr är bara 1200:-. Så har du en tusenlapp kvar att köpa dricka, godis, pizza osv om du äter sånt.

Av Soulnut
Skrivet av SwedZi:

Hmm okok, låter bra. Vart bor du då? Känndes som en hög hyra för en 1:a? Men jag är inte så insatt så kan ha fel!

Jag bor i Norrköping, på en av promenaderna om det säger sig något.
Hyran är ganska hög och bättre blir det inte då de vill höja med 2,9% vid årsskiftet. Om jag hade haft fast jobb skulle jag definitivt köpt en lägenhet istället.
Storleksmässigt är den okej! 45m2. Men om du ska köpa så satsa definitivt på en tvåa då man tröttnar ganska fort på att ha allting i samma rum.

Av Soulnut

Etta (hyres): 4500:-
El: 300:-
Mobil + Bredband 550:-
Gym 300:-
A-kassa 200:-
Mat (inkl äta ute) 2500:-
Försäkring: 100:-

8450:-

Får ut ganska exakt 10,000:- med CSN-lån

Hygien, städartiklar osv har jag ingen fast budget på då det räcker läääääänge om man bor själv. Köpte en flaska diskmedel när jag flyttade för fyra månader sen och den är fortfarande halvfull. Ett 10-pack toarullar räcker också det i en evighet (längre än en månad iallafall).

Jag jobbade 6 månader på lager innan jag flyttade och fick ut efter skatt ca 16500:- medan jag bodde hemma. Så jag hade en buffert på ca 50,000:- innan jag flyttade och började plugga. På så sätt kan jag köpa lite spel, datorprylar osv även att jag inte får över så mycket pengar just nu.

Av Soulnut
Skrivet av Sheik Yerbouti:

que?

Vilken version använder du, om jag kommer ihåg rätt kunde man göra det på både RP och RTM(som jag kör med nu).

RTM v.6.2 Build 9200

Det gick på Consumer Preview, men inte efter att jag installerat RTM. Det finns en viss genomskinlighet per automatik, men den tycker jag inte är tillräcklig och den går inte att justera för mig =/

Av Soulnut

http://andsv.se/stuff/wp.jpg

http://andsv.se/stuff/wp.jpg

Håller det enkelt på laptopen. Tycker inte aktivitetsfältet är särskilt snyggt efter att de tagit bort möjligheten att göra det transparent. Så det fick bli dolt istället. Startmenyn har jag inte ens pillat på så den tänker jag inte posta

Av Soulnut
Skrivet av Justbecause:

Vilken tur att MS endast tänker på dig och ditt användarmönster när de skapar något

Skickades från m.sweclockers.com

Men svara inte ens om du inte är tillräckligt gammal för att kunna ge ett ordentligt svar..

Jag ställde bara en enkel fråga, utan att ställa mig negativ till varken startmenyn i Windows 7 eller Windows 8 (jag använder båda OS).
Eftersom att jag inte själv använt startmenyn sedan Vista-tiden (annat än vad jag redan nämnt) så var jag intresserad av vad andra använder den till och om den är en del av det dagliga användarmönstret. Eller är det mer en principsak att den ska finnas?

Av Soulnut
Skrivet av KTL:

Du vet vad den används till... Och om nu många använder den och sorterar upp hur de har program m.m. i den så är det där bara en spydig kommentar till ingen nytta. Funkar windows 8 för dig (och för några få andra som brukar ställa samma fråga) var glad för det. Vi andra bryr oss inte om hur du använder Windows. Men om Win 8 inte funkar för så många så är förändringen snarare feltänkt från grunden.

Jag tänker inte avsluta allt jag skriver med tre smilegubbar för att frågan inte ska uppfattas som spydig. Jag vet mycket väl vad startmenyn används till, men jag ville bara påpeka att sedan Windows 7 har jag (ja, jag inte du) bara använt den till att söka och stänga av / starta om datorn.

Innan Windows 7 såg jag nyttan. Men med aktivitetsfältet i Windows 7 (och 8) känns startmenyn bara redundant.

Eftersom jag inte använder startmenyn så använder jag inte heller den nya "startmenyn" i windows 8 annat än att söka efter program. En funktion som är smidig eftersom det går att börja skriva rakt upp å ner och få resultaten presenterade i en bra överblick.

Så för att sammanfatta. Med MINA användningsmönster ser jag inga nackdelar med Windows 8. Inte heller några direkta fördelar sett till ämnet som tråden handlar om. Och av den anledningen ville jag fråga vad ni använder er startmeny till? Beror det på att ni också är emot det "nya" aktivitetsfältet (windows 7) ?

Jag bjuder väl på en för att inte uppfattas som spydig.