Inlägg

Inlägg som Robbinn har skrivit i forumet
Av Robbinn

Re: Re: 2 skärmar ?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av User101
På fråga 1 svarar vi Ja, och på fråga 2 svarar vi Ja med en viss reservation.
Flertalet sunkiga integrerade grafik-kort har inte stöd för att köra dubbla skärmar. Det har inte med grafik-kortet i sig att göra utan med drivrutinen.
Och innan du frågar: nej det finns ingen fast lista eller dokumentation över vilka integrerade grafik-kort som stödjer det.
Om just det integrerade grafik kortet du har stödjer dubbla skärmar får du helt enkelt testa dej fram till.

Jag tror inte att det var riktigt så han menade, som jag förstod det hela så ville han ha en skärm på det integrerade kortet, och en skärm till ett tex. AGP kort.

Har jag fel?

Av Robbinn

Du har väl en kontakt på grafikkortet? Där den gamla fläkten fick sin ström ifrån?

Av Robbinn

Jag har för mig att du kan stänga av det där i BIOS.

Av Robbinn

Re: Mitt X1600XT går ej att klocka något!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av ddaarruuddee
Hej, jag väntar fortfarande på mitt conroe system men några delar kom idag, bland annat mitt grafikort. Jag kopplade in det i min nuvarande dator (se sign) och installerade om drivisarna osv. Öppnar Ati Tool och ska klocka lite.. då kör den mitt kort som den körde mitt förra (x700) så jag installerade om Ati Tool och då kördes grafiken i rätt hastighet iaf. Men nu går det inte att klocka med Ati Tool. Så fort jag flyttar mätarna uppåt, och klickar på set clock, så hoppar de tillbaks till standard =/ Någon som har några tips som jag kan testa?

Jag skulle också uppskatta lite tips, då jag har exakt samma problem, jag har även prövat med ATItray tools utan resultat...

Av Robbinn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hehejaa
Köp en ny tycker jag, den du köpte är gammal, inte så bra och rätt högljudd.

Den lär väl ändå inte passa då, eftersom att det är väl samma fästen till alla socket 478?

Det jag undrade var om det går att köpa en ny "plasram" som sitter runt processorn?

/MVH

Av Robbinn

Tack för det snabba svaret, då blir det till att inhandla en sådan då.

Är det någon som har tips på någon llösning på mitt cpu-kylningsproblem?

//MVH

Av Robbinn

Tyst 92mm chassifläkt?

Tjena!

Jag är på jakt efter en så effektiv 92mm chassifläkt som möjligt, jag vill att den ska dra ur den varma luften ur mitt chassi, och samtidigt vara så tyst som möjligt. Jag litar inte riktigt på db-värdena på it-butikernas produktbeskrivningar.

Så jag undrar om ni har några tips på tysta 92mm fläktar?

MVH Robin.

EDIT: En fråga till. Idag var jag och köpte en ny processorkylare, då min andra var så fruktansvärt högljudd, den fungerade både som processorkylare och chassifläkt på samma gång..

Nu till problemet, jag fick med lite olika fästen med den nya kylaren (Zalman 7000B-ALCU), varav ett av dessa skulle passa till min processor, en pentium 4 socket 478.

Jag plockade bort den gamla kylaren från processorn, när jag sedan skulle sätta fast de nya fästena i "plastbygeln / hållaren" som sitter runt processorn, där den gamla kylaren satt fast, så märkte jag att fästena som var till socket 478 var alldedes för stora för att få plats i min nuvarande "hållare". Så jag undrar om det går att köpa en ny sådan någonstans, jag vet inte hur jag skall förklara på ett bätre sätt, då jag inte har en aning om vad denna "plasthållare" kallas.

Men jag hoppas att ni förstår vad jag menar i alla fall.

Av Robbinn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sachia
Jag rekommenderar VF900-Cu, Jag har en på mitt 6600GT, med stockkylning så blev kortet 120c+ i load för det är något fel med det.. Men med VF900-Cu så är det 60c i load och 50c i idle.. Väldigt bra tycker jag med tanke på att mitt kort är halvt sönder för jag hade det i 120c+ i flera månader..

KÖP VF900-Cu!!

Tack för alla tips.

Nästa gång jag kommer in till stan så ska jag inhandla en VF900-Cu.

Av Robbinn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Taclite
Jag har också en vf700-cu, och den är gudomlig.

Har den i 600/450 och den är 45c load.

Fläkten på den fastnade i en kabel i mitt ormbo en gång, och mitt ÖVERKLOCKADE grafikkort klarades att köra passivt!

Dock med 80c load

Okej, det låter på er som att vf700-cu är väldigt bra, men vad är det för skillnad på den och på vf900-cu?

Av Robbinn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tjalve
Scart tar oftast inte emot S-Video signaler. Därav problemet. Om Tvn inte har en S-video ingång, så får du försöka skicka ut komposit signaler istället.

Jag har samma problem som trådskaparen, jag har en kabel med svideo kontakt i ena änden och scart i den andra, får bara svartvit bild...

När jag hade mitt nvidia kort förut så kunde jag ställa in antingen, Svide, Komposit eller RGB signal, detta har jag inte hittat i ATI's kontrollpanel.. (Har ett Sapphire Radeon X1600PRO). Så är det bara jag som är dum, eller går det inte att ställa om till dessa kort?

Av Robbinn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WrongTarget
Zalman VF900-Cu är en bra kylare som passar till ditt kort, riktigt tyst på låga varvtal och kyler ändå bra då.

Tack för tipset, ska kolla på den, för ny kylning verkar jag behöva ha i alla fall.

Av Robbinn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av apamedvapen
Testa Rivatuner, Everest och ATi tool (inte tray tolls). De kan se tempen med. Se till så fläkten snurrar och sitter som den ska innan du byter.. kan vara en simpel sak som snesatt kylare.

Fläkten och hela kylaren sitter som dem skall, även dem blir riktigt varma när man känner på dem, håller man för länge så bränner man sig faktiskt när den jobbar hårt..

Rivatuner visade vå olika temperaturer, dels; "Ambient temperature" = 49-50grader, och sedan "Core temperature" = 74,63grader.

Så jag antar att kylningen behöver bytas ut, jag har inegn aning om vilken kylarejag skall köpa isåfall, så alla tips är välkommna=)

//Robin

Av Robbinn

Kylning, X1600Pro

Tjena!

Fick hem mitt Ati X1600Pro föär några dargar sedan. Nu till problemet(?), Ati tray tools och ati tools visar säger att kortet ligger på ~75grader idle, och när jag t.e. har kört Halflife 2 ett tag så visar de ~105grader.

Jag har hört att orginalkylningen inte alltid är så bra, men 75 grader när datorn bara står är väl ändå överdrivet varmt?

Så nu har jag två frågor, finns det något annat program som kollar temperaturen på kortet som man kan lite på mer än de jag nämnde?

Har ni något tips på en bra kylare till mitt grafikkort, ett "Sapphire Radeon X1600PRO".

MVH // Robin