Inlägg

Inlägg som akke har skrivit i forumet
Av akke

I Windows 2000 kan du göra så här, vet inte om det fungerar i Win98:

1) Starta regedit
2) Leta upp HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices
3) Där under hittar du en massa nycklar som ser ut ungefär så här:
\DosDevices\C:
\DosDevices\D:
\DosDevices\E:
osv...
4) Om du nu t.ex. ska byta namn på D: och E: så gör du så här:
* Byt namn på \DosDevices\D: till \DosDevices\Z:
* Byt namn på \DosDevices\E: till \DosDevices\D:
* Byt namn på \DosDevices\Z: till \DosDevices\E:
5) Klart - reboota.

Mer information om hur man går tillväga finns under M$ knowledge base. Fråga mig inte var, kommer inte ihåg :). Leta!

/akke

Av akke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av babarz
Nikon Coolpix 4500 tar grymma bilder.
Och vilket macroläge.

Så jag riktar mig direkt till acke, var köpte du din kamera?

Jag hade en otrolig tur. Köpte min på blocket.se av en kille som varit nere i Tyskland och hämtat två ex. Den var helt oanvänd med full garanti kvar. Fick den väldigt billigt.

Jag skulle rekommendera dig att beställa från Tyskland. Surfa in på http://www.idealo.de och leta upp priser på 4500an.

Här har du priser på 4500an: http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/Coolpix-4...

Ett företag som skickar varor till Sverige är digital-net-shop.de. De tar 748€ för kameran och ~20€ för frakten. Det är ungefär 7000 SEK.

4500an kostar väl ~8500 i Sverige, så en vinst på 1500 kr är aldrig fel. För den vinsten kan du köpa ett 25x Transcend 256MB CompactFlash för. 1195:- på http://www.digitalnytt.com. Mycket bra ställe, de skickar snabbt och frakten ligger på ~40 spänn.

Du behöver heller inte oroa dig för garanti om du köper från Tyskland. Nikon har världsgaranti på sina produkter, så går kameran sönder så lämnar du in den till Nikon Sverige. Eftersom kontakter och nätspänning är samma som i Sverige så behöver du inte oroa dig för det heller. Laddaren till kameran klarar allt från 100 till 240V, en fördel om man vill ladda sitt batteri då man är utomlands :).

/akke

Av akke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av flaggzz
Edit och OT: Akke, kollade på din sida och hittade denna underbara bild. God damn, den var bra bra!

OT igen: Hehe, panorama är skoj. Den blev rätt bra med tanke på att jag inte hade något stativ Här har du ytterligare ett panorama som blev rätt bra. Bilderna är förresten tagna med en Coolpix 995, har inte hunnit ta några med 4500'an jag fick igår :).

/akke

Av akke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av babarz
Några synpunkter?

Du är väl medveten om att du måste köpa en laddare till A40n om du nu inte redan har en - det följer inte med ngn med A40n.

Batterierna som följer med kameran brukar vara av en ej så hög kvalité / prestanda. Köp 2 uppsättningar 1800mAh NiMH istället.

Annars har du gjort ett mkt bra val. A40'n är billig, fixar grymma bilder och är lagom stor. Det var nära att jag köpte en själv.

/akke

Av akke

Ja usch, testade vanilla coke i usa, det var verkligen vidrigt. Håll dig undan! Samma gäller cherry coke...

/akke

Av akke

Kan inte annat än rekommendera Nikons produkter. Hade en Coolpix 995 i några veckor, men jag blev sugen på lite mer, så nu har jag en Coolpix 4500. Är så otroligt nöjd så det går inte att förklara :).

Har alltid varit intresserad av fotografi men inte vågat ta en massa bilder just för att det är så dyrt att framkalla med en konventionell kamera. Sen jag skaffade min första digitalkamera för ~4 veckor sedan har jag knäppt säkert 2000 kort - Och inte ett öre har det kostat!

Vilken digitalkamera man än köper har man garanterat roligt med den :). Sen är det ju upp till plånboken hur mkt man vill spendera och vilken bildkvalité man är ute efter.

/akke