Inlägg

Inlägg som FSS har skrivit i forumet
Av FSS

Ok, har så dålig erfarenhet av D-Link bara... Kan en Linksys WAP54G fungera? http://www.webhallen.com/prod.php?id=39049
http://www.linksys.com/servlet/Satellite?c=L_Product_C2&child...

Av FSS

Hmm verkar inte vilja fungera =/ Har du nåt tips på en accesspunkt som går att köra i client mode som jag vill utan WDS?

Av FSS

ftp://downloads.netgear.com/files/wg102_manual.pdf sida 5-4 är nog vad jag vill göra. Dock är AP1 och router en och samma burk (D-Link 624). Eller beskriver manualen något WDS-kör på sida 5-4?

Av FSS

Ställer jag in [trådlös router] som en vanlig AP och sedan [accesspunkt 1] som "client"? Hittar inte client inställningar i min WG102... Går detta verkligen med en Netgear WG102 accesspunkt?

Kan jag sedan sätta upp ett till trådlöst nät efter den första accesspunkten?

Tex:
[trådlös router] -------(wifi)--------> [accesspunkt 1] ------- (kabel)-------> [accesspunkt 2] --------(wifi)-------> [andra datorer]

Av FSS

Köra en trådlös accesspunkt baklänges?

Kan man köra en accesspunkt (Netgear WG102) "baklänges" tillsammans med en trådlösrouter?

[trådlös router] -------(wifi)--------> [accesspunkt] ------- (kabel) -------> dator

En vän sa att man eventuellt kunde köra accesspunkten i nåt slags "client-mode"... Hur ligger det till?

Av FSS

Ahh, Vad finns det för routers som stödjer WDS då?

Av FSS

Problem med "repeater mode" (Netgear WG102)

Har en D-Link DI-624 som är kopplad till internet och distribuerar WEP krypterat trådlöst internet. Dock räcker inte riktigt signalen ända till ett rum här. Köpte då en Netgear WG102 som ska förlänga den trådlösa länken.

Jag får det dock inte att fungera... När jag försöker koppla upp min bärbara dator mot WG102'an får jag ingen IP adress. Något tips?

Av FSS

Tystaste laptop HDD?

Söker en tyst IDE 2.5" hårddisk. Den jag har nu surrar så att man blir tokig!

Jag prioriterar enligt:
- Tysthet
- Pris (absolut max 800kr)
- Snabbhet (är det nån märkbar skillnad egentligen, surfar bara)
- Lagringsutrymme (dock minst 30GB)

Vad ska man köpa? I webbutikerna är det svårt att få en uppfattning om vilka som är tysta...

En jag känner har en Toshiba MK8007GAH (enligt enhetshanteraren...) och den är MYCKET tyst.

Några tips?

En annan undran är hurvida det går att få över gammla hårddiskens partionstabell, GRUB, tre olika OS till den nya disken? Pallar inte att installera om allt... Image Drive? Ghost?

Av FSS

Nej, En IDE kabel på vilken DVDn och Ubuntu disken sitter. Win XP är på en SATA disk och således på en helt annan kabel.

Av FSS

Sorry, det finns tyvärr bara en IDE kabel... *ändrar*

Av FSS

Dualboot WinXP/Ubuntu med två diskar

Jag vill ha två helt skilda system så att man kan ta ur vilken som helst av hårddiskarna utan att ta med sig bootloadern Dvs två separata diskar - två bootloaders! Tänkte låta bios styra vilken hårddisk som laddas .

Provade med att installera Ubuntu på IDE disken och lät då SATA disken vara strömlös. So far so good... Nu borde jag ha två HELT skilda installationer, och därmed kunna välja vilken disk som det ska bootas från i bios inställningarna.

Men... Bios vägrar se min IDE hårddisk och startar Windows. Då satt IDE hårddisken som slave tillsammans med en DVD (master) på IDE kabeln. Provade att bygla om så att IDE hårddisken blev master och DVDn slave. Då kunde man boota på från IDE disken. GRUB kördes igång och Ubuntu började laddas men hänger sig efter tre sek...

Ett annat problem som visade sig var att när man kör XP så finns DVDn som sitter på IDE kabeln ej i utforskaren...

Tyvärr har denna maskin endast en IDE kanal. Måste man skaffa sig en SATA disk till Ubuntu?

Hur ska man göra för att få det att fungera? Vill ju att DVDn ska vara tillgänglig från både Ubuntu och XP. Sedan vill jag givetvis att Ubuntu ska startas och inte hänga sig efter tre sek...

Några ideer?

Av FSS

Installera Win2000 utan cd-läsare

Hur går man tillväga för att installera Win2000 på en laptop utan cd-läsare?

Tänkte ta ut hårddisken och montera i min stationära. Sedan partionera en och endast en stor NTFS volym på vilken jag vill ha Win2000.

Men hur går man tillväga? Att bara partionera/formatera och sedan lägga in Win2000 skivan på hårddisken räcker väl inte när jag monterar tillbaka hårddisken i laptopen? Den måste ju boota på något sätt också...

Eller ska man boota med diskettstationen för att sedan installera från hårddisken? Där blir det väl lite problem med NTFS-kompabilitet.

Någon idé?