Inlägg

Inlägg som AndreasK har skrivit i forumet
Av AndreasK

Okej, tack så jättemycket!

Av AndreasK

Temporära filer

Hur gör jag för att göra så att windows lägger alla temporära filer på en annan partition så att jag slipper att min windows-partition blir fragmenterad?

Av AndreasK

På tal om växlingsfiler och sånt så undrar jag vilka inställningar som ger bäst prestanda?

När jag går ut ut ett spel så får jag vänta jättelänge innan windows börjar fungera, det är tom så att musen hänger sig ibland. Vad kan detta bero på?
Mitt system är en E6600, 1K 800Mhz minnen och ett 7800GT.

Av AndreasK

Men borde inte windows gå snabbare om du la växlingsfilen på en liten partition av raptorn. Jag kan tänka mig att du har blivit av med mycket fragmenterings problem. Hur gör man för att byta plats på växlingsfilen då?

Av AndreasK

Hmm, jo men då ska jag nog göra som du gör. Plus att jag har kvar min 80GB som jag kan tanka till så inte os-disken blir fragmenterad. Jag ska fundera lite i veckan för jag får inte pengar förän på fredag men jag tror jag köper en 74GB eftersom den verkar mest prisvärd.

Tack så mycket för all hjälp och snabba inlägg.

Av AndreasK

Jag har en 80GB nu som räcker hur bra som helst för jag spelar inte mer än max 2 spel åt gången, dessutom har jag en mediacenter som jag har alla filmer och sånt på. Filer sparar jag aldrig eftersom jag har ganska snabbt bredband (30/30). Så jag skulle kunna klara mig på en 74GB raptor och ha kvar 80GB till att ladda ned till. Plus att jag sparar ungefär 1k på det.

Men ska jag isf dela upp raptorn i två partitioner? Varför ska jag ha en partition för bara spel igentligen? När jag formaterar windows så måste jag ju ändå installera om spelen eftersom dom måste läggas till i registret.

Av AndreasK

Det var det mest meningslösa jag har hört. Är det den ända skillnaden?

[EDIT]
Jag kollade runt lite och pris-skillnaden mellan 74GB och 150GB är ungefär 1000 kronor. Kommer jag värkligen märka någon skillnade i prestanda mellan dessa och är den prestandan isf värd 1K?
[EDIT]

Av AndreasK

Jaha, jo det är ju ganska logiskt när man tänker efter. Jag kanske ska vänta lite med att köpa disken och köpa den på 150 istället då. Jag ska tänka lite på saken.

Men om jag skulle köpa en 150GB, vad är det för skillnad på den vanliga raptor och raptorX?

Av AndreasK

Hmm, jo men det är ju så att jag lever som student så jag har inte så mkt pengar. Men det är ju sant som du säger.

Av AndreasK

Vilken raptor?

Vad är det för skillnad på 36GB och 74GB mer än utrymmet? Jag ska ha som dedikerad os-disk till min stationära och jag behöver inte mer utrymme än 30GB Jag undrar bara om det är mycket skillnade mellan hastigheterna osv.
Tack på förhand.

Av AndreasK

Okej, men jag får tacka så mycket ändå :D..
Det blir nog till att beställa idag tror jag..

Av AndreasK

Okej, det är det bästa i den prisklassen då eller?

Av AndreasK

Nä jag har nog tänkt mig att klocka den.. men vad tycks om moderkortet?

Av AndreasK

Är det något att ha?

Har tänkt att köpa en ny dator eftersom jag har fått återfall och vill börja lira igen. Så vad tycker ni om detta system?

http://www.komplett.se/k/shoplist.asp?mode=receive&si=399290&...

Min budget ligger på 7000 så jag har tänkt att köpa mer ram efter jul

Jag har redan en låda och en hårddisk och ett 7800GT som jag nyss har handlat.

Av AndreasK

Kolla också efter ett annat nätagg, north-q ska inte vara så bra har jag hört.

Av AndreasK

1. Högerklicka på skrivbordet, klicka på avancerat.
2 Klicka på fliken utseende, sedan väljer du det utseende du vill ha. Det kommer också att reseta det ungarna har gjort.

Av AndreasK

Jag blir tokig, vilket moderkort?

Jag skulle behöve hjälp att hitta ett bra moderkort för ca 1000:- som klarar av en e6600 och pc6400 minnen. Skulle någon kunna hjälpa mig med detta?

Av AndreasK

din tv är förmodligen 720p, kör helt enkelt på den upplösningen du tycker känns bra, den upplösningen ändras i alla fall när du kollar på tv eller dvd.

du behöver inte alls ha mer minne än 256mb. om du redan har ett grafikkort så stoppa i det och prova så kan du ju köpa ett nytt sen om du inte tycker att det funkar.

du ska nog ha minst 1gig i ram om du vill att det ska funka bra. du vill förmodligen kunna spela in ett program samtidigt som du kollar på en dvd eller något sånt.

Men du kan ju alltid testa dig fram, testa att köra 256mb nu och tycker du att det inte går så bra så köp 512 sedan 1gig, testa dig fram det brukar funka bäst då.

En annan nackdel med att ha htpcn som server är att om du ska ha ett snyggt chassi i litet format som passar in i tvhyllan så får du förmodligen inte plats med så många hårddiskar men du gör som du vill.

Av AndreasK

Okej då beställer jag segaten. Tack så mycket!

Av AndreasK

Jag har använt mce i ett tag nu och jag tycker det är hur bra som helst, man har allt i samma. Det bästa är nog att rippa in alla dvd filmer till hdd och sedan bara välja vilken film man ska se. googla på ett plugin till mce som heter my movies2. Det andra som är bra är epg'n, skitsmidigt, du kan välja direkt i den att spela in och greja.

Ja du, personligen så tycker jag att du ska välja ett kort med purevideo men det är ju inget krav. Ska du kolla på hdtv i 1080p eller i så ska du välja ett värre kort som kalarar mer(kolla listan som jag gav dig). Om du bara ska köra 720p så behöver du inte ha lika bra kort, ska du inte alls köra hdtv så behöver du ännu sämmre kort. jag använder 7300gs och jag kör 720p fast inte i tv då.