Inlägg

Inlägg som Ozoom har skrivit i forumet
Av Ozoom

Finns ju rätt många alternativ:
Så som:
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=302755
Eller lite dyrare:
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=330007
Eller ännu lite dyrare:
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=320978

Av Ozoom

Sitter en 128 sticka i pappas bokföringsdator och 4 st 512 PC3200 i min gamla speldator. Hr aldrig varit några problem med de minnerna alls!
Hoppas företaget kan återuppstå på något sätt!

Av Ozoom

Ingen crossfire X för då ska det ju vara 3 eller 4 GPU;er men riktigt nice system med bra kabledragning! Tyckte de sågut som ett Silverstone chassi på första bliden men det var bara "just another" P182 men nice ändå! 9P från mig blir de !

Av Ozoom

I praktiken så skulle moderkortet klara SLI men det är ju nvidia som inte har släppt koden fri för någon anna en deras egna kretsar, tror dock att de snart kommer att göra de efter som de blev "hotade" av Intel att helt bli tfrusna från nästa genrations kretsar så jag tror de snart kommer göra de tillgängligt att de går att göra SLI på alla moderkort med 2 pci-e portar eller fler, att kalla de Crossfire kort är ju fel då de de stödjer båda lösningarna.
ATI hade samma lösning som nvidia i början att atikorten endast funkade med speciella crossfire kort osv men ATI insåg ju snabbt sitt misstag, något som Nvidia inte har insätt ännu.

Av Ozoom

alla fyra är nog inte defekta, pröva ett å ett och se

Av Ozoom

Precis, är man student så har man inte råd att uppgradera hela tiden ... men ja jag anser att en Quad är mest framtidssäker.

Av Ozoom

jag har installerat om Windows, och istallerat helt fräsha drivrutiner

Av Ozoom

Sämre prestanda med nytt moderkort och minnen, varför?

Hej!
Bestämde mig för ett par veckor sedan att köpa ett nytt moderkort Asus P5K Premium WI-FI och ett par Corsair Dominator 8500 2gb CL5
Med mitt gamla system med 1 gb DDR1 minnen och ett Sapphire moderkort så fick jag ca 7800 poäng i 3Dmark05 lätt klockat, Med de nya moderkortet och minnena får jag !bara! 6400 poäng med samma klock!
Jag har alla de senaste drivrutinerna och de senaste BIOS;et (505) så jag kan inte förstå varför!!
Är tacksam för alla råd och tips!
Tack på förhand

Av Ozoom

Klart att nästa skulle kunna bli en quad men nu har jag tänkt att den ska kunna hänga mediaf 3 år

Av Ozoom

Q9450 leder den lilla omröstningen just nu men det är fortfarande inte så många motivationer varför. kommigen!

Av Ozoom

Intel e84/8500 vs. Q9450

Vilken skulle ni ta om ni skulle vilja ha en bra och framtidssäker CPU för mest spel? Är en e8400 mer prisvärd en en e8500?

Resonera å diskutera, alla svar är välkommna!

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Ozoom

Okej=) Jo tvärr är jag lite noob inom klockning då jag inte haft något bra moderkort att klocka med innan, men nu när jag ska skaffa ny CPU me så ska det allt bli ändring på de!!
Har typ läst i manualen och där står det att man ska ändra åå nu kommer jag inte på namnet bara för de till iaf 266 mhz och då ska man kunna ändra fsb;n till 1066 mhz, men detta går inte iaf då det bara går att välja 800

Av Ozoom

1066 minnen på iofficiellt godkänt 1066 P35 kort men hur?

Hej!
Jag har ett Asus P5K premium som officiellt stödjer DDR2 minnen upp till 800 mhz, men man ska enligt manualen kunna köra 1066 minnen och jag tycker jag följer som det står men får det ej att funka.
Minnerna är ettt par Corsair Dominator 8500 2GB

Av Ozoom
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dr nick
Fick mitt agp hd 3850 512mb idag,tyckte inte skillnaden blev så stor,kunde fortfarande inte köra Crysis på någon inställning utan att det hackade för mycket,C&C Generals Zero Hour hackar fortfarande som det gjorde innan.
Märker möjligen av nån liten förbättring på Bf2 men det kan vara inbillning:(

Kan också säga att jag inte är nån expert på sånthär så kanske har jag missat att göra något visentligt?

Har/hade förut :
P4 3,0ghz
2gig ram
Radeon 9800xt
En massa hd platts..

Vad kan vara fel/Vad kan jag göra?
Hade ju faktiskt räknat med att jag skulle kunna köra generals Zero Hour utan problem alls med detta kort!?

Lustigt!
Med de graffet du har nu så har du typ ett liknande system som jag har nu, och för mig så rullar C&C GZ, BF2 och då på smärtfritt på nästan högsta inställningarna.
Har du installerat de nyaste drivrutinerna till Moderkortet och grafikkortet? eventullet ljudkortet oxå som verkar göra lite skillnad i vissa spel tydligen.
Har du koplat in extra strömsladd till Grafikkortet om det nu behövs?
Annars om du orkar kan du ju alltid pröva att installera om windows.

Av Ozoom

Mycket bra resonemang Kyre , jo jag har tänkt att köpa ett nytt grafikkort till sommaren / sensommaren när Nvidia och ATI har släpps sina nya kretsar, jag hoppas bara inte att de koren stryps för mycket av att moderkortet bara har PCI-E 1.0.
Va jag har förstått så börjar det ju nu komma fler och fler spel med Quad stöd, men är de då ändå bättre att sattsa på en snabbare Dual core istället? för det är ju egentligen inte någon jättestor prisskillnad mellan en Q9450 och en e8500.
Jag har uppskattat allas åsikter å tankar!

Av Ozoom

Jag idlar 32 grader, MED en prescott. Dock är den vattenkyld men

Av Ozoom

Eller så blir det kanske en E8500 då den är bättre för spel va jag har förstått, men en Q9450 är mer framtidsäker

Av Ozoom

jag har precis beställt Asus P5K Premium och PC8500 minnen... hoppas det inte är samma problem på de kortet!

Har hittat lite info om PC8500 dominator, att man måste ställa om de i BIOS till fabrikstimeings och volt: 5-5-5-15 och 2.0V tror ja de är. Lycka till!

Av Ozoom

Mycket intressant läsning Kyre! Sedan kan man ju resonera om att människor måste få roa sig ibland, jag är igen som sitter framför dator 1/3 av dygnet och använder den som en underhållnings center, möjligtvis sitter jag där tot 1/3 men då arbetar jag med den.
De jag har tänkt att datorn ska klara är främs att kunna hålla igång flera applicationer samtidigt, spela upp HD film och klara ett och annat spel ibland när jag har lust.
Och jag vill inte lägga ner allt för mycket pengar på den då jag kommer att börja studera snart och då kommer jag inte behöva en super Hi-end dator.

Av Ozoom

Va bra de kändes nu! Har precis beställt ett Asus P5K Premium WIFI