Inlägg

Inlägg som SkiZoR har skrivit i forumet
Av SkiZoR

Bredandskollen - Långsam mottagningshastighet jämfört med att skicka över trådlösa

Hej!

Skulle verkligen behöva mera bandbredd på min Intel Nuc. Lokalt säger den vid full täckning vara uppe i 144Mbps men när jag kör bredbandskollen så får jag 40 på "ta emot" och 90 på "skicka". Varför denna extrema diff när min trådbundna burk får 96 på båda resultaten?

Finns det något sätt för mig att öka den trådlösa hastigheten både lokalt och externt? Har en USB-port över, externt trådlöst nätverkskort? Vilket?

Tacksam för svar!
Mvh Henke

Av SkiZoR

Inte direkt som man orkar ta initiativet att fråga någon om tillåtelse via mail.... Anledningen jag frågar är då jag har massa av mina privata filmklipp utan backup uppe på tuben. Om mitt konto skulle stängas av pga. upphovsrättsbrott tror ni att jag skulle kunna få tillbaka kontot och mina privata videor på nått sätt?

Mvh

Av SkiZoR

Vad får man lägga upp på YouTube?

Hej, jag har vid flera tillfällen laddat upp saker på YouTube som dagen efter blivit borttaget. Ett exempel skulle kunna vara ett minut-långt klipp på Dr. House. Ahh, okej, finns tusentals med klipp från serien House på YouTube, varför försvinner då mitt? Är det kanske för att jag behöver skriva nedstående i videobeskrivningen?

Ctrl+C från någons klipp:
"This video is fair use under U.S. Copyright Law because it is non-commercial and transformative in nature. It uses no more of the original than necessary. It has no negative effect on the market for the original work. All copyrighted materials contained herein belong to their respective copyright holders. I do not claim ownership over any of these materials. I do not make any profit from the exhibition of these videos. This is for fun and entertainment only. This non-commercial video constitutes fair use because the content neither deprives FOX of income nor undermines potential markets for the copyrighted work. Further - the use of such content promotes the source material for the benefit of FOX. Copyright Disclaimer Under Section 107 of the Copyright Act 1976. Fair use is a use permitted by copyright statute that might otherwise be infringing."

Tacksam för svar!!!

Av SkiZoR
Skrivet av Segas:

Där det står "FTP-serverport", ändra det till te.x 17000 eller nåt du vet inte används, ta sedan bort din Portvidarebefordingslista (värdelös översättning?). Starta om routern, gå tillbaka för port forwarding och lägg till FTP Server så garanterar jag dig att det fungerar.

Missade helt din "FTP" som egentligen är en USB. Det finns specifika inställningar för just USB-delen. Sen vill du INTE köra DMZ om det går att undvika, det är bara rent vansinne att tillåta all trafik rakt igenom (då fallerar allt som har med en router att göra).

Riktigt schysst av dig att ställa upp! Jag tolkade det såhär:

https://lh5.googleusercontent.com/-5VJ4EM6kUCI/UTXO6bjTGoI/AAAAA...

Dessvärre så fungerade inte ovanstående. Det måste ha något med att min PC finns i DMZan att göra. Det funkar om jag hoppar ur den nämligen. Stämmer förresten ovanstående setup?

Mvh Henke

Av SkiZoR
Skrivet av Segas:

Problemet är lösningen faktiskt. Leta upp den inbyggda FTPn, ändra dess portar som nyttjas, sen kommer din egen FTP (port 20 och 21) fungera perfekt. Nu sitter jag med mobilen och kan inte ge dig en skärmdump, men jag betvivlar på att ditt GUI skiljer sig mycket från Asus N66U.

Skickades från m.sweclockers.com

Tack för svaret men jag vill vara i DMZan på min gamingburk samtidigt som jag har access till min routers FTP utanför hemmet. Med routers FTP menar jag min USB-disk som är inkopplad i routern.

Detta är vad jag gissar på är rätt men som inte verkar fungera.

https://lh3.googleusercontent.com/-JcrZ-bHBZnw/UTWiJo6O6SI/AAAAA...

Av SkiZoR
Skrivet av Segas:

Eller så har routern en egen fördefinierad FTP på just de portarna - läs manualen.

Skickades från m.sweclockers.com

Hittade den. 2021 (tvåtusentjugoett) var porten som användes för FTP:n på routern. Någon som vet hur jag ska få detta att fungera tillsammans med en dator i DMZ:an på nätverket. Har försökt att vidarebefodra 2021 till 192.168.1.1(routern) utan lycka. Är det ens möjligt?

Mvh

Av SkiZoR

FTP slutar fungera när jag portforwardar port 20 och 21 eller i DMZ

Kör min FTP via en Asus RT-N16 router med ett USB-minne inkopplat direkt i routern. Tycker det spökar ordentligt så jag inte kommer åt min FTP utifrån (funkar lokalt med 192.168.1.1) när jag forwardar port 20,21 eller när jag lägger min PC i DMZ. Fungerar felfritt när jag avlägsnar alla port forwards. Har haft en fungerande FTP via PC:n med portar vidarebefodrade tidigare. Hojta gärna om du har en susning!

Mvh Henke

Av SkiZoR

Ahh, alright Tack så mycket för hjälpen!

Av SkiZoR

Konfigurera trådlöst nätverk med både router och accesspunkt korrekt

Hej, har två Asus RT-N16 routrar varav en av dem är inställd som accesspunkt. I dagsläget så ser jag två trådlösa nätverk "Hem1" och "Hem2". Hellre skulle jag vilja ha ett synligt nätverk och få datorn att automatiskt hoppa mellan accesspunkterna beroendes av signalstyrkan. Är detta möjligt eller kräver det kanske dyrare utrustning?

Tacksam för svar!

Av SkiZoR

Tack!

Av SkiZoR
Skrivet av Valiumballong:

Du menar att du vill använda exempelvis volym ner för att tända lampan?

Ja. eller någon annan fysisk knapp/knapp-kombination.

Av SkiZoR

Hårdvaru-hotkey som tänder lampan [Android]

Hej, ville bara höra med er om detta är möjligt på Android. Äger en jailbreakad iphone själv där det är möjligt.

Tacksam för svar
Mvh Henke

Av SkiZoR

De flesta låtarna från Unreal Tournament är äckligt bra. Sen gillar jag SJÄKVJKART Red Alert - Hell March. Men fick gåshud när jag hörde GTA 2's lobby soundtrack "Short Change"

Mvh Henke

Av SkiZoR

Jag tycker inte alls om grabben, att sätta sig på tvären sådär, andra blir ju lidande.

Av SkiZoR
Skrivet av Manett:

"MoveAnything" fixar det för dig. "Objectives" heter "tracker" i moveanything. Bara att bocka av så försvinner den.

Det är en addon alltså..

Tack för tipset men jag fick det inte att funka. Hittar inte den där infoboxen i högra hörnet och quest trackern flyttas bara till ovansidan av minimap:en. Funkar detta för någon annan?

Prövade att inaktivera Sexymap utan resultat.

Mvh Henke

Av SkiZoR

Någon som vet hur man gömmer dessa onödiga originaltillägg? [Bild]

Hej, skulle vilja bli av med vad ni ser i regnbågscirklarna på bilden nedan:

https://lh3.googleusercontent.com/-gba3lhAm7Bg/UF4wlTtDKzI/AAAAA...

Tacksam för svar!

Av SkiZoR
Skrivet av hyptosisfeliosis:

Tjenare, mitt namn är homas.
jag har signalen på min nokia mobil, skicka ditt nummer så smsar jag det!

Haha, FYI, detta är en polare som driver. Jag har alltså inte hittat den ännu

Mvh

Av SkiZoR

[TF2] Headless Horseman Boo-ljud

Hej, skulle vilja ha när The Headless Horseman från Team Fortress 2 säger Boo! som sms-signal men har svårt o hitta den. Finns massa ljud som heter Boo, men det är huvudkaraktärernas röster.

Mr. Horseman

http://wiki.teamfortress.com/w/images/thumb/c/cd/HHH.png/300px-H...

Tacksam för svar!
Mvh Henke

Av SkiZoR
Skrivet av MadFred:

Kolla på http://www.avsforum.com/t/1405920/greetings-all-and-question-... (läs inlägg nr 10)
Förkortat: UT saknar WiFi och Anti-glare filter som tydligen är en stor grej, även färre funktioner för att justera bilden.
Sen är det lite olika kontakter som du kan se på http://www.prisjakt.nu/list.php?l=2174586&view=c

Tack!

Av SkiZoR

Tack för all info! Uppskattas enormt att folk orkar bry sig!
Jag vet dock inte om jag bör skapa en ny tråd för detta, men jag försöker ialf. prova höra med er ang. TX-P50UT50Y. Är det en sämre TV, eller är de "samma lika"?

Mvh Henrik