Nästa generation Iphone, ofta kallad 4G, uppgraderas med högupplöst skärm av typen IPS (in-pane switching) med FFS (fringe-field switching), det uppger källor till branschtidningen Digtimes.

Den nya skärmpanelen levereras av LG samt Prime View International och bjuder på 960 × 640 pixlars upplösning. FFS-tekniken ger dessutom större betraktningsvinklar och högre läsbarhet i solljus, något som passar bra till Apples satsning på e-böcker. Skärmen är även 33 procent tunnare än tidigare och gör det möjligt att klämma in ett större batteri.

Fler detaljer är att Iphone 4G innehåller en Arm Cortex A8-processor samt 512 MB RAM-minne, dubbelt upp från dagens 256 MB i Iphone 3GS. Detta för att klara av multitasking i Iphone OS 4.0.

Sist men inte minst rapporteras det att tillverkaren Foxconn planerar att skeppa 4,5 miljoner Iphone 4G i det första halvåret 2010 och hela 19,5 miljoner enheter i årets andra hälft. Den fjärde generationen Iphone väntas lanseras på Apple Worldwide Developers Conference den 7 juni.

Källa: Digitimes.