OLED är enligt många framtiden för både TV- och dator- och mobilskärmar, inte minst för att tekniken drar förhållandevis lite ström och erbjuder väldigt bra färg- och kontrastvärden. Ytterligare en positiv egenskap är att panelerna kan göras mycket tunna jämfört med traditionella metoder, något Sony tagit fasta på med en ny prototyp.

Den nyutvecklade panelen är endast 80 mikrometer tjock vilket är tunnare än de flesta hårstrån. Den är också i högsta grad böjbar, en egenskap som ger många användningsområden. Under en demonstration viras skärmen flera varv runt en mycket liten cylinder utan att på något sätt ta skada av behandlingen.

Sonys genombrott gjordes möjligt genom användning av ett nytt organiskt halvledarmaterial. Det nya materialet leder ström upp till åtta gånger bättre än det som används i dagens OLED-paneler.

Den böjbara prototypen mäter 4,1 tum och har en upplösning på 432 x 240 pixlar med tätheten 121 ppi (pixlar per tum). Panelen kan visa 16,8 miljoner färger och har ett kontrastförhållande på 1000:1 med en maximal ljusstyrka på på 100 cd/m2.

Sony kommer att avslöja fler detaljer på SID (Society for Information Display) 2010 International Symposium i Seattle den 27 maj.