Razer är inte främmande till att experimentera med haptisk återkoppling i sin kringutrustning. Under CES 2019 introducerade de konceptet Hypersense, där force feedback-motorer byggts in i mus, tangentbord och headset för möjligheten att ge spelaren möjlighet att känna fysiska vibrationer vid exempelvis explosioner eller skakigt väglag. För detta års CES-mässa bygger de vidare på konceptet genom att applicera det på basen av en gamingstol.

enkipro_1.jpg
enkipro_2.jpg

Den nya stolen går under namnet Enki Pro Hypersense och är ett samarbete med det kanadensiska företaget D-Box – ett företaget som gjort sig kända för att integrera haptisk återkoppling i bland annat biografstolar. I praktiken rör sig sig om en rejäl haptisk motor som har placerats i stolens bas. Denna kan röra stolens säte nästan 4 centimeter i höjdled samt baklänges vid fullt påslag.

Enligt Razer ska motorn kunna producera upp till 1 G-kraft samtidigt som över 65 000 olika haptiska mönster möjliggör emulering av en mängd olika scenarion i exempelvis spel. I dagsläget finns det inbyggt stöd för den haptiska tekniken i cirka 2 200 titlar av spel, film och musik, däribland speltitlar som F1 2021, Forza Horizon 5 samt Assassin's Creed Valhalla.

Razer Enki Pro Hypersense ligger än så länge under företagets konceptavdelning och har således inget lanseringsdatum eller prislapp.