Svenska smarta hemmet-företaget Shortcut Labs var tidiga med att erbjuda smarta lösningar för hemmet. Företaget har släppt flera knappar vars funktion kan justeras av användare för att starta spellistor, sätta på smarta lampor och aktivera smarta hemmet-scener av olika slag. Företagets senaste alster tar smartheten från knappen och vrider upp funktionaliteten ytterligare med ett mångfunktionellt vridreglage.

Flic Twist är namnet på den nya enheten och erbjuder i grunden liknande funktion som företagets tidigare knappar. Det nya vridreglaget gör det möjligt att kontrollera ljusstyrka på lampor eller volym på smarta högtalare. För extra funktioner kan knappen hållas in samtidigt som vridreglaget vrids i tolv olika steg, där varje steg kan agera som fristående Flic-knapp.

Precis som tidigare Flic-enheter är Twist batteridriven och batteriet ska räcka i upp till två år. Användare behöver endast placera knappen någonstans i hemmet, gå igenom installationsprocessen för att välja funktioner för knapp och vridreglage för att få systemet att fungera. Mjukvarustödet är brett och stöd för flertalet smarta hemmet-produkter ska finnas vid släpp och Flic Twist ska därtill även ha stöd för den nya standarden Matter.

Flic Twist ska börja säljas under våren via företagets webbsida och ha en prislapp på 799 kronor.

Sponsormeddelande

Elgiganten sponsrar SweClockers bevakning av CES 2023

Är du på jakt efter det senaste inom hemelektronik? På Elgiganten finns allt en teknikfantast kan önska sig inom bland annat gamingprodukter, datorer och datorkomponenter. Alltid med prismatchning* och fri frakt över 500 kronor.

Månadens gamingdeals hos Elgiganten

* Vi strävar alltid efter att ha det lägsta priset på marknaden. I de fall vi inte lyckas, ger vår prismatch dig det lägsta priset på våra produkter. Vår prismatch gäller gentemot alla svenska konkurrenter och vid köptillfället. Allt du behöver göra är att dokumentera och visa att produkten kan köpas till angivet pris.