För den som kör bil klingar kanske namnet Easypark bekant. Det svenskgrundade företaget sysslar både med att guida förare till parkeringsplatser och erbjuder betalningslösningar för parkering via sin applikation. Nu expanderar de inte bara på global skala, utan intergalaktisk. I nästan aprilskämtsosande anda meddelar de att Easyparks nästa resa bär av ut i rymden.

Med alla UFO-observationer som årligen görs, varför har vi ännu inte lyckats få kontakt? Kan det vara så att utomjordingarna helt enkelt inte hittat en parkeringsplats? – Easypark

För att hjälpa eventuella utomjordingar att hitta till och landa på jorden tar Easypark hjälp av Grimeton Radiostation utanför Varberg i Hallands län. Grimeton uppfördes redan på 1920-talet och finns med på Unescos lista över världsarv, men används inte regelbundet längre. Eftersom eventuella utomjordingar sannolikt inte har tillgång till en telefon med några av de på jorden vanliga operativsystemen Android eller IOS omvandlar radiostationen först Easypark-applikationen till en radiosignal.

Väl omvandlad skickas Easypark ut via radioantenn och uppges just nu "färdas med ljusets hastighet genom universum". Enligt Easypark började den hela mest som en rolig tanke, som de sedan utforskade vidare. Huruvida de som redan tvingas cirkla runt knökfulla parkeringsplatser snart får sällskap av allehanda rymdfarkoster återstår att se. Klart står åtminstone att Easypark är jordens första parkeringsbolag i rymden.

Skulle du våga fickparkera mellan två rymdskepp?