Medan Razer och Cooler Master leker med haptik och vibrationer för att höja sittupplevelsen tänker tyska Cougar lite annorlunda. Med Nxsys Aero ämnar de bota datorrelaterat ryggsvett för gott, genom att bestycka stolen med aktiv luftkylning.

Den friska fläkten är av den bokstavliga sorten, eftersom det helt enkelt sitter en stor fläkt monterad i stolen. Det påminner bland annat om Thermaltakes några år gamla experiment, men istället för en vädrad bakdel är det ryggen som svalkas.

fläktstol.jpg

Nxsys Aero

Fläkten mäter in på 200 × 200 × 20 millimeter och huserar i ryggstödet, med ett lager meshtyg över. I sann gaming-anda är fläkten därtill bestyckad med RGB-belysning, med möjlighet att välja både olika färger och mönster. Det sker via en kontrollpanel på stolens sida, där det även går att justera fläkthastighet med val om antingen 400 eller 800 RPM.

För att strömförsörja fläkten behövs en powerbank, men det ingår inte. Det är inte helt tydligt om det krävs någon specialvariant för att snurra igång stolen, mer än att "de säljs separat". Utöver något oklar strömförsörjning ser Nxsys Aero ut att följa ett förhållandevis traditionellt recept för gaming-stolar. Det inkluderar den vanligt förekommande racing-inspirerade passformen, justerbara armstöd, nackkudde, svankstöd och detaljer i fuskläder.

Huruvida stolen blir tillgänglig att beställa till Sverige återstår att se. Prislappen är satt till 449 euro, motsvarande cirka 5 200 kronor, och Cougar hänvisar till sina sociala medier för uppdateringar om när det svalkande alternativet finns att beställa.

Hur svettigt har du det framför datorn?