För ungefär en månad sedan drog Sony skynket av en ny konsol, eller rättare sagt en ny utgåva. Playstation 5 Slim är en krympt version av redan existerande Playstation 5 och på menyn står bland annat lägre vikt, åtstramade yttermått och möjlighet att köpa till extern skivläsare. Nu framgår att lanseringen i Sverige bara är några veckor bort.

Under dagen dök Playstation 5 Slim upp hos både Inet och Webhallen, tillsammans med datumet den 1 december 2023. Till SweClockers bekräftar båda återförsäljare att datumet stämmer – till månadsskiftet ska konsolerna vara både tillgängliga och finnas i lager. Extra tillbehör uppges kunna släpa något, även om baspaket med konsol och en handkontroll är säkra kort.

53248858359_949d3ced6c_h.jpg

Playstation 5 Slim.

Precis som originalet finns Playstation 5 Slim i två utgåvor: Standard Edition och Digital Edition. Även skillnaden är densamma, där Standard har optisk skivläsare och Digital blir utan. Den förstnämnda listas med prislappar från cirka 7 500 kronor, medan det läsarlösa syskonet går att finna från cirka 6 500 kronor. För den som önskar köpa skivläsaren för sig ligger kostnaden på cirka 1 500 kronor.