Dungeons & Dragons har haft några bra år på 2020-talet. Det började med de populära podcastserierna där röstskådespelare och andra spelar inför publik. Under 2023 släpptes först en film som blev riktigt lyckad (7,3 av 10 på IMDB och 91/93 procent på Rotten Tomatoes), och senare årets allra bästa spel: Baldur's Gate 3.

Wizards of the Coast vill så klart fortsätta satsa på att växa hobbyn, och nu meddelar företaget att det har inlett ett samarbete med Resolution Games för att förvandla Dungeons & Dragons till VR-upplevelse, rapporterar Tech Crunch.

Resolution Games utvecklar Demeo, ett VR-brädspel där upp till fyra personer tillsammans utmanar olika underjordiska hålor fulla av monster, skatter och hemligheter. På Steam har spelet ”väldigt positiva” omdömen från de drygt 1 300 personer som har recenserat det.

Företagen har inte avslöjat några ytterligare detaljer om projektet, till exempel om all utveckling ska ske hos Resolution eller om det är ett självständigt spel eller mer av en VR-förlängning av vanliga Dungeons & Dragons.