The Independent rapporterar om en hjärtevärmande historia som utspelar sig på en av världens mest avlägsna platser. Raimon Hennessy och Pete Rizzo är två australiska forskare som har det gemensamt att de jobbar på forskningsstationen Davis Research Station i Antarktis – och att båda spelar Pokémon Go.

Pokémon Go har ett system där spelare kan föreslå nya platser för så kallade ”Pokéstops” och ”Gym”. Raimon Hennessy's flickvän hade frågat om råd på Reddit, eftersom Raimon själv inte var hög nog nivå i spelet för att kunna föreslå platser. De båda forskarna fann varandra när Raimon Hennessy upptäckte att stationens läkare –  Pete Rizzo – också hade skrivit och undrat om det gick att ordna ett Pokéstop.

Med hjälp av andra Reddit-användare lyckades de få Niantics uppmärksamhet, och snart hade utvecklare på företaget lagt till inte bara en utan flera intressepunkter så att forskarna har något att fylla dagarna med. Raimon Hennessy säger till The Independent att hans flickvän hade bett honom skicka digitala vykort i spelet från forskningsstationen, vilket nu är möjligt.

– Vi har ett stopp i boendesektionen och kan spela där vi har Wifi. Raimon arbetar i den gula byggnaden där det andra stoppet är så han kan snurra båda varje dag. Gymmet är lite knepigare, det är längre bort i ”ananasbyggnaden”, en gammal meteorologisk byggnad som nu är musikstudio, säger Pete Rizzo.

Pokémon Go kan spelas nästan överallt i världen men på en del avlägsna platser är det långt till närmaste Pokéstop eller Gym. Men nu finns det i alla fall några nya på Antarktis (enligt Reddit fanns det sedan tidigare ett gäng vid McMurdo Station).