De senaste månaderna har Asus öst mängder av moderkort över Core i7 och sockel 1366. Nu är det dags för ett nytt moderkort till sockel AM3. Produkten heter Crosshair III Formula och säljs i Asus Republic of Gamers-serie.

Moderkortet är baserad på den populära nordbryggan AMD 790FX. Vilken sydbrygga som används är inte känt, men förmodligen handlar det om den lika populära SB750.

Crosshair III Formula har två stycken PCI Express-platser i fullängd, och stödjer CrossfireX. Expansionsplatserna har en luftig placering och klarar av grafikkort som Radeon HD 4870 X2 utan trängsel.

Moderkortet skulle inte säljas under Republic of Gamer-namnet utan flera funktioner för överklockning. Moderkortet har en strömreglering med åtta faser, och dessutom två separata för minnet. Styrkretsarna och strömregleringen kyls av värmerör och stora kylflänsar. Moderkortet har dessutom TweakIt-funktionen så att processorn kan överklockas enkelt med en liten joystick.

Övriga funktioner är fem stycken Serial ATA, gigabitethernet, inbyggt ljud och medföljande X-Fi-ljudkort. Moderkortet väntas lanseras nästa månad, i samband med Computexmässan.

Källa: Muropaketti.