För ungefär en vecka sedan rapporterade Intel om nya produktnamn. Processortillverkaren vill samla modellerna under ett gemensamt varumärke där det inte längre är sockeln som är den gemensamma nämnaren, utan prestanda och funktionalitet. Inte helt otippat är det namnet Core som lever vidare.

Det innebär att Lynnfield ska ingå i både Core i5 och i7, trots att det handlar om en ny sockel och andra funktioner än dagens Bloomfield-baserade Core i7. Det finns dock fler ändringar på schemat.

Nu kommer det fram att Wolfdale, Yorkdale och Penryn (Mobile) döps om till Core i3. Dessa kretsar ingår i dagens Core 2-serie och kommer att utgöra instegsmodellerna i Intels nya sortiment. Det handlar förmodligen om modeller i budget- och mellanklassen, exempelvis Core 2 Duo E8000, som får nytt liv som Core i3. Det betyder att även tillhörande styrkretsar i 30- och 40-serierna kommer att finnas kvar ett tag till.

En annan nyhet är handlar om den sexkärniga Gulftown som lanseras under 2010. Denna processor har 12 MB L3-cache, 12 virtuella kärnor och ska passa till dagens sockel LGA 1366 (Intel X58). Modellen kommer att ingå i Core i9-serien och därmed utgöra den mest påkostade familjen processorer från Intel.

Källa: Techpowerup.