Den 8 september lanserar Intel processorn Lynnfield. Moderkortstillverkarna är som vanligt med i leken och förbereder nu som bäst för en mängd nya modeller. Bland dessa syns två påkostade plankor i Asus välkända Republic of Gamers-serie.

Först ut är Maximus III Formula. Detta är ett moderkort i ATX-storlek som baseras på Intel P55. Bland finesserna syns fyra DDR3-platser, två PCI Express 2.0 x16 som klarar av både Crossfire och SLI (x8/x8), en PCI Express x4 (x16-storlek), två PCI Express x1 och slutligen en enkel PCI.

Det finns dessutom tio stycken SATA 3,0 Gbps, en eSATA, 14 st. USB 2.0, två Firewire och gigabitnätverk. För ljudet står ett separat instickskort som kallas för Supreme FX X-Fi.

Asus har givetvis kryddat modellen med flera finesser avsedda för överklockare. Det finns bland annat mätpunkter för att kontrollera spänningar och något som kallas för Go! Button. Detta är en knapp på moderkortet som både kan ladda överklockningsinställningar och köra diagnostikprogram.

Näst på tur är en mindre moderkort som kallas för Maximus III Gene. Det som skiljer denna modell från mängden är att storleken krympts till Micro-ATX. Trots detta är listan över finesser nästan lika lång som för den större Formula.

Gene har plats för fyra DDR3-minnen, två PCI Express 2.0 x16 med Crossfire och SLI (x8/x8), sju SATA 3,0 Gbps, en eSATA, Firewire och gigabitnätverk. För ljudet står ett integrerat Supreme FX X-Fi som har 7.1-kanaler och digitala utgångar.

Även här syns en mängd funktioner för entusiaster. Det finns bland annat strömbrytare och knapp för att radera CMOS direkt på moderkortet. Asus har dessutom inkluderar flera välkända överklockningsfunktioner som CPU Level Up och Memperfect.

De nya moderkorten väntas finnas i handeln i slutet av september eller i början av oktober. Några prisuppgifter är ännu inte kända.