Insidan

vsidaopen_resize.jpg

Insidan på HAF X liknar till mångt och mycket den i föregångaren 922. Den största skillnaden är att plåten nu har målats svart, något som säkert många uppskattar. Vi ser också fläktkanal (monterad på hårddiskburen) samt ett litet hus åt nätaggregatet, mer om dessa senare.

bakfan_resize.jpg

Både 200-millimetersfläkten i taket och 140-millimetersfläkten i chassits bakkant är utrustade med trepinskontakter men Cooler Master skickar även med adaptrar vilket gör det möjligt att ansluta dem till vanliga molex-kontakter. Plåtarna som täcker platserna för expansionskort hålls på plats av tumskruvar.

usb3_resize.jpg

Kablaget till USB 3.0-kontakterna på den främre I/O-panelen har likt andra USB 3.0-kablar en blå färg.

525_resize.jpg

De två nedersta är 5,25-tumsplatserna har som vi redan konstaterat hot swap-funktionalitet varför ett kretskort med två SATA-kontakter samt en molex-kontakt för strömförsörjning är placerat vid dessa platser. I de övriga fyra 5,25-tumsplatserna fästs enheter med samma typ av snabbfästen vi hittar i både HAF 932 och 922.

En av nyheterna i HAF X är en liten fläktkanal i vilken en 120-millimetersfläkt kan monteras. Konstruktionen är fäst i hårddiskburen med hjälp av två tumskruvar och lossas enkelt. Det finns totalt tre öppningar i moderkortsplåten avsedda för kabelgenomdragning — en i höjd med hot swap-platserna, en gömd bakom fläktkanalen samt en gömd bakom nätaggregatets hus. Längst upp på moderkortet löper en smal skåra i vilken det även kan gå att pilla igenom kablage.

fanram1_resize.jpg

Fläktkanalen är tillverkad i plast och omsluter delvis grafikkortet eller grafikkorten.

takfan3_resize.jpg

I takpartiet finns det gott om utrymme för att installera en radiator av modell större (2x120 mm eller 3x120 mm med lite trixande) alternativt en extra 200-millimetersfläkt.

525in_resize.jpg

De fyra översta 5,25-tumsplatserna, det vill säga de som inte används för hot swap är täckta av plåtarbitar av typ "bryt loss och kasta".

hddrack_resize.jpg

Slädarna i vilka hårddiskar monteras i är av samma typ Cooler Master använder i de flesta av sina chassin, inklusive tidigare HAF-modeller och ATCS 840. Observera att den översta släden är utrustad med en adapter vilket gör det möjligt att montera en 2,5-tumsenhet här.

25slade_resize.jpg

Slädarna är tillverkade helt i plast och hårddisken hålls på plats av små metallpiggar vilka sitter fastsatta med gummibussningar. Det är möjligt att plocka bort 2,5-tumsadaptern från släden om den inte behövs.

rack2_resize.jpg

Själva hårddiskburen är en gedigen konstruktion och stabiliseras av två metallarmar som löper igenom den på mitten. Bakom hårddiskburen syns 230-millimetersfläkten.

psuskal_resize.jpg

För att göra det lättare att gömma undan överflödigt kablage från nätaggregatet har Cooler Master ordnat ett lite hus åt detta. Precis som fläktkanalen är detta tillverkat av plast och hålls på plats av två tumskruvar. Det är möjligt ändra husets position i sidled efter hur långt nätaggregat är som används.

psuskal2_resize.jpg

När vi har plockat bort plastlådan som agerar hus åt nätaggregatet ser vi den tredje öppningen i moderkortsplåten avsedd för kabelgenomdragning.