I väntan på The Witcher 4 håller kreativa moddare liv i The Witcher 3. Förutom moddar som förbättrar den grafiska delen finns det projekt som ger spelet mer innehåll.

Ett särskilt ambitiöst sådant, vid namn The Witcher 3 Quests Extended, släpptes nyligen på Nexus Mods – en populär plattform där användare kan dela och ladda ner moddar för olika datorspel. Som namnet antyder lägger modden till nya uppdrag som inte fanns med i den ursprungliga versionen, skriver WCCF Tech.

De 15 nya uppdragen är i själva verket befintliga spelaktiviteter som omarbetats. Den som har spelat The Witcher 3 vet att man kan utföra olika aktiviteter som ger belöningar och unika interaktioner med spelvärlden. Dessa aktiviteter erkänns dock inte officiellt som uppdrag och spåras inte i journalen.

Det som Quests Extended-modden gör är alltså att omvandla vanliga aktiviteter i The Witcher 3 till officiella uppdrag. När en aktivitet startar skapas ett nytt uppdrag som spelaren kan följa, med mål, kartor och nya berättelser i journalen.

Enligt skaparen är modden skapad för next-gen-versionen av The Witcher 3, men den borde även fungera med den ursprungliga versionen. Det som dock är ett krav för att modden ska fungera är expansionspaketen Hearts of Stone och Blood & Wine.