Nvidias framgångar på marknaden för AI-kretsar har på kort tid fått bolaget att växa enormt. Så sent som i juni var Nvidia uppe på förstaplatsen bland världens högst värderade bolag, och i dagsläget rankas de som ett av de fem mest värdefulla bolagen globalt. Sämre går det för konkurrenten Intel, vars år har varit kantat av förluster, uppsägning av personal och uppköpsrykten.

Som ett illustrerande exempel på hur stor klyftan i ekonomiskt värde mellan de båda bolagen har blivit lyfter Tom’s Hardware fram att Nvidias vd, Jensen Huang, nu har en personlig förmögenhet som med god marginal överstiger Intels totala marknadsvärde.

Hans förmögenhet uppgår, i huvudsak tack vare aktieinnehavet i Nvidia, till 109,2 miljarder dollar, samtidigt som Intels marknadsvärde sjunkit till 96,39 miljarder dollar. Nvidia som bolag är i dagsläget värt över 3 biljoner dollar.

På sociala medier har det skämtsamt föreslagits att Huang borde köpa Intel, för att om han faktiskt gjorde slag i saken skulle han fortfarande ha 13 miljarder dollar kvar.