Inlägg

Inlägg som 4everapple1 har skrivit i forumet
Av 4everapple1
Skrivet av svanstrom:

TVn ska vara kompatibel i alla fall, det är bekräftat. Har inte kollat på modulen, men kollade precis på förpackningen som modulen kom i och det står " TV MODUL FÖR HD" på den.
Jag tror det ska lösa sig i alla fall. Ska prova att låta den stå igång på SVT 1 HD i 60 min och se om det fungerar. Annars är det nog så att jag måste ringa kundtjänst för att aktivera något.

Tänkte också smyga in att ComHem även har telefonsupporten öppen på helger mellan 09-18. Plocka fram "kartongen" för CI modulen innan du ringer, de kommer att behöva serienumret som står där.

Av 4everapple1
Skrivet av svanstrom:

Jag skaffade nyss guld paket hos Comhem, och idag köpte jag en ny Samsung 7-series TV.
TVn är matad med Comhems max utbud via Common Interface modul. Vissa HD kanaler funkar inte för mig.
Det står att jag måste ha CI+ för att kunna titta på T.ex TV4 HD med flera. TVn är ju helt ny och det står enligt prisjakts information att det ska vara CI+. Jag tror inte heller att det är fel på min TV.
Är det någon annan som har haft samma problem och hur löste det sig?
Jag ska ringa kundtjänsten på måndag om inte problemet har löst sig av sig själv tills dess.

Du måste ringa in och aktivera din nya CI modul om det är så att du köpt en ny. Hade precis samma problem hemma när jag bytte tv och skaffade CI-modul för några veckor sen!

Av 4everapple1
Skrivet av Mix0r:

Hej allihopa! Hoppar in med en post som jag hoppas ni kan hjälpa till med,

Efter lite mer än 4 års användning (garantin slut) slutade det plötsligt komma ljud ur den högra sidan på mina AKG Q701 lurar. Googlade lite och hittade problemet + lösning i en head-fi tråd samt en video på youtube om hur man lödar ihop problemet. Nu är det så att jag har 0 erfarenhet av detta, men fadern min lovade att han hade kunnat fixa det sålänge jag kan öppna upp kåparna.

Nu undrar jag, vad behöver vi tänka på? Är det bara att följa videon eller är jag helt vilse och riskerar förstöra lurarna helt och hållet?
Mycket tacksam för svar!

Tjena! Lagade precis samma problem för ett par veckor sen. Följ den här guiden för att öppna lurarna men använd inte sax, det är ganska lätt att slinta och du har du antingen repat lurarna eller stuckit hål i din egen hand..
En sak att komma ihåg är att plasten efter 4 år är lite porös vilket gör att just den delen som klämmer runt huvudbanden gärna ger med sig och ibland spricker lite. (Om de inte redan har gjort det, vet att mina började slitas där innan min operation)

Ska inte vara några problem att löda fast kabeln på nytt, men som vanligt när det gäller lödning så ska man vara försiktig med att lägga på värmen längre än nödvändigt. Nu kanske svaret är lite sent men hoppas att det hjälper något.

Av 4everapple1

Lär nog vara något sånt här du är ute efter https://www.amazon.com/Saramonic-2-Channel-Microphone-Camcord...

Monacor mixern ser också ut att behöva en extern strömkälla.

Av 4everapple1

Är det någon som kan uttala sig om AKGs K550? Bra/dåliga egenskaper osv. Letar efter ett par lurar att ha när det inte går att ha öppna (läckande) referenslurar.

Av 4everapple1
Skrivet av Wiley:

Då kanske man kan köpa q701orna av dig eller?

Skickades från m.sweclockers.com

Tyvärr håller jag hårt i dessa lurar!

Av 4everapple1

Hejhej hörslurgalningar! Är på jakt efter ett par slutna referenslurar som gärna låter så öppna som möjligt. Sitter med ett par AKG Q701or nu som jag gillar men behöver helt enkelt ett par lurar som inte läcker i miljön runtom mig i studio och bland människor.

Prismässigt är jag flexibel men jag ser hellre att jag lägger krutet på ett till öppet par eller monitorer i framtiden. (För att vara konkret, gärna under <3000-3500)
Några tips?

Av 4everapple1

När du skriver "karaktär av en betacam" och pratar om tyngd och storlek för det mesta får jag nästan anta att det är storlekskaraktären och inte bildkaraktären du får från en betacam, stämmer det?

Sen vill jag ha en smärtgräns i kronor, inte "ingen speciell gräns". För redan där vet jag att du inte planerar att lägga pengar på proffsutrustning, men ingen i tråden kan ge dig konkreta tips utan en summa du inte vill passera.

När jag sa tungt stativ menar jag dyrt stativ, du hittar inget stativ till en axelkamera för stillbildspengar.

Ge oss din smärtgräns i kronor så ska du se att vi kan hjälpa dig!

Av 4everapple1
Skrivet av Mizzarrogh:

Mycket intressant tråd!

Vad skulle ni rekommendera idag för film om man vill ha professionellt resultat och söker någonting i stil med en betacam men som går att hitta billig begagnat.
Det gör ingenting om den är stor och tung i mitt fall (kommer ändå mest att använda stativ).
Däremot bör den helst inte komprimera råformatet för mycket så att det inkräktar på kvaliteten.

Förlåt nu förstår jag inte helt riktigt, vill du ha en betacam eller en axelkamera?
Om det är en ENG kamera du är ute efter är det inte superbilligt. Så som tidigare talesman frågat, vad talar vi om för budget? Vad är "billigt"?

Sen kommer ju frågan till syftet, vilket såklart bestämmer vad som passar dig bäst. Vad ska du filma med kameran? Är det kortfilmer, dokumentärt, reality?
Vad har du för utrustning nu? En stor kamera kräver ett stort stativ.

Av 4everapple1

Nvidia Shield TV har ju fått en Plex update som gör att den kan agera Plex Server nu, någon i forumet som haft personlig erfarenhet med Shield TV?

Av 4everapple1
Skrivet av tommielag:

Super, tack.

Finns det någon fördel med att konvertera HDMI > SDI som du nämner sist?

Rent videokvalitétsmässigt, nej. Det handlar till mestadel om att HDMI kontakterna är känsliga och inte låsbara och en SDI signal kan dras längre utan förstärkare. Sen går en BNC kontakt att göra om ganska lätt på fält medan en HDMI kabel slängs om den går sönder.

När det kommer till ljud som har kommenterats här är det ganska simpelt, in med en analog stereosignal i datorn via ljudkort bara. Ni ska ju köra livesändningar så mixen ska redan vara klar i ljudbordet, finns ingen anledning att göra det svårare än så.

Håll det billigt nu när du inte tar steget till "riktiga" grejer, en dedikerad bildmixer är inte alls nödvändigt i ditt fall. Visst är dyrare utrustning mycket trevligare att arbeta med men prisskillnaden till nästa steg upp är sjukt stort och inte försvarbart.

Av 4everapple1
Skrivet av tommielag:

Enbart kameror i den budgeten jag specificerat. Det jag menar med övrig utrustning är att behöver vi 1 Gbit/s-lina, då löser vi det. Behöver vi en dator med grafikkort 4 (6, 8, you name it) GB, då löser vi det. Det mesta av denna utrustning har vi. Ljudutrustning finns tillgängligt, Sennheiser bland flera med trådlösa mickar, myggor och liknande. Likaså ljudbord.

Har du tips på trådlös utrustning till kameror?

Grabberkort har jag ej modell eller märke på, då vi inte inhandlat detta för SDI, utan enbart för HDMI (som fungerar väldigt väl) och det kommer isåfall i separat budget. Återkom gärna med tips på bra kort (till SDI alltså) om du har det. SDI har jag förstått is the shit. Även förstått att det är dyrt. Men då vet jag det iaf, tack för tipset!

Fortsatt, kameror, max tre mellan 5-7 tkr är det som det lutar mot. Tyvärr har jag inte hittat någon gammal (eller ny för den delen) kämpe med SDI i den prisklassen. 25 tkr är mkt, lite väl mkt. Skulle vilja dra ett streck runt 20 tkr även om det enbart innebär två kameror, men gärna tre alltså, men förstår lite omöjligheten i det.

Jag har en billig lösning på trådlös HD som jag kört med ibland, den är inte superbra men helt ok räckvidd till ett bra pris. Nyrius ARIES Pro

Kolla på Blackmagics Decklink Duo 2 (Tror att 2an ska ha 4st bidirectional SDI portar) Annars är det Blackmagic Decklink Quad som gäller.
Nu har jag inte nämnt något om att köra via en dedikerad bildmixer just för att budgeten inte riktigt håller för den "lyxen", dessutom kan man mixa rätt bra i Wirecast med macro-knappar så det ska inte vara något problem.

Måste även lägga till en lite konstigare lösning som kan vara bra om man behöver både HDMI och SDI. Det är att du köper flera av Blackmagics Decklink Mini Recorders. Dessa kan bara ta en kamera per kort men har både HDMI och SDI och kostar $145 st.

När vi väl kommer till kamerorna så kan jag nog bara tipsa dig om att köpa "vanliga" HDMI kameror + HDMI>SDI converters (Finns billiga på ebay, se bara till att de embeddar ljud. Annars har du BM's Micro converters för $85 st.)

Av 4everapple1

För att jag ska kunna ge något konkret tips på en lösning behöver jag mer information innan jag pekar åt bara ett håll.
Är budgeten endast för kamerorna eller ska även all annan utrustning för att få in bilden i en dator räknas in där med?

Vad menar du med "Det kommer vara gedigen studioutrustning i övrigt med kraftfull internetuppkoppling och bandbredd, duktiga grabberkort, bra ljudutrustning."? Lite mer teknisk specifikation skulle vara användbart.

Trådlös HD utrustning går att lösa för ett bra pris men det är fortfarande inte billigt, är det en separat budget?

Stativ, ljus, ljud etc. finns det eller ska det också köpas in?

Det är bara lite frågor som skulle vara bra att få svar på i förväg så att inga oväntade kostnader dyker upp på vägen, kul projekt förresten!

Ett hett tips till! BNC (SDI) är att föredra framför nästan allt vad gäller bildsignal, bra och redigt men framförallt låsbart kontaktdon med rätt schysst signalintegritet. (Så länge man inte gör som @anon270561 tipsade om "Den svarta Satelitkabeln från Biltema")

Av 4everapple1

Mitt tips till dig är att transcoda om allt material som krånglar (eller ALLT material om du har en mindre kraftfull dator som får kämpa med h.264-filerna) till Cineform alt. ProRes (om du sitter på OSX).

Anledningen till valet av just dessa codecs är att de har mycket lägre generationsförlust och är lätta att packa upp.

Av 4everapple1
Skrivet av mjältbrand:

Det jag tycker är konstigt är priset på den du länkar till. Jag fick min mycket billigare på Komplett.
http://i67.tinypic.com/3148i85.png

MVH Alexander

Hur kommer det sig att du fick det där priset, har du lust att länka?

Av 4everapple1
Skrivet av kakaoburken:

För att förtydliga, det är ett sånt här ställ jag tänkte på: http://www.amazon.com/VIVO-Monitor-Heavy-Screens-STAND-V004C/...

Just detta stället skickas inte dit jag bor tyvärr :/

http://www.ebay.com/itm/Quad-LCD-Monitor-Heavy-Duty-Desk-Mount-3-1-Stand-Holds-Four-Screens-upto-24-/171954999260

Här har du på Ebay

Av 4everapple1
Av 4everapple1
Skrivet av Nisse-Tuta:

SD är inte för långsamt för Raw i HD.

Självklart inte, det har vi sett från pocket kameran. Men allt annat över det då? High frame rate, högre upplösning, mer färgdjup?

Jag skrev inte heller "RAW eller +60fps eller 4:4:4", de skrevs ihop.

Av 4everapple1
Skrivet av Nisse-Tuta:

SD är inte för långsamt med tanke på att det är precis vad som sitter i Video Assist som funkar med URSA mini för HD.
Problemet är vad Hook skrev.

SD är inte för långsamt för ProRes 4:2:2 men det är för långsamt för RAW, +60fps och 4:4:4. Dessutom är problemet med det som skrevs tidigare att adaptern är en SATA I enhet medan en direktkopplad SSD inte har den begränsningen.

Av 4everapple1
Skrivet av Nisse-Tuta:

Också,
http://bmcuser.com/showthread.php?13571-Another-cheap-alterna...

EDIT:
Svar från Captain Hook, no go.
"Hi, these don't work with URSA in our testing and the cards don't mount or show up as they only seem to work as SATA I, not SATA II. "

SD kort är såklart alldeles för långsamma men det finns en lösning som borde fungera, http://www.microsatacables.com/cfast-breakout-cable
En sådan kabel kopplad till en SSD disk så är kostnaden för lagringsenheter löst