Inlägg

Inlägg som Gizmo_8 har skrivit i forumet
Av Gizmo_8
Skrivet av Def_Dog:

Microsoft Fancy Zones kanske är det du letar efter?

Tackar, ska ta och testa det!

Skrivet av JBE:

Löst relaterat men det närmaste 21:9 man kan komma med 1:1 pixelmappning är 3840x1645 (det är en fraktion av en pixel avrundat nedåt).

Jaha oj då. Då hade jag fått det lite fel. Har ändrat nu.

Skrivet av JBE:

Men angående "ha en aningen mindre bild" så är ju den bästa lösningen att flytta tv:n lite bakåt om fysiskt möjligt eller tex montera den på väggen bakom. Mjukvarulösningar ställer väldigt ofta till med prestanda/synk-problem som orsakar stutter etc.

Har ett stort skrivbord och har skärmen så långt bak det går men blir ändå lite stor skärm för att vara "opti". Visst upplevelsen är det inget fel på men känner att det nog vore bra med lite mindre yta att flytta ögonen över när man spelar t ex CS eller kör dungeons/raids i WoW.. Om jag ska flytta ögonen till ett hörn måste jag bokstavligen vrida på nacken!
Sitter tyvärr framför fönster så kan inte montera den på väggen.

Av Gizmo_8

Trivs med min CX55 som jag kör i 21:9 (3840 x 1620) för det mesta men när jag spelar vissa spel skulle jag kanske vilja ha en aningen mindre bild. Vet någon hur man gör för att på TVn eller i Windows ställa in så man får en "picture in picture"? Går i vissa spel visserligen men blir inte alltid så bra.

Av Gizmo_8

Jag behöver en ny skalkniv och vill ha en som är prisvärd och inte alltför dyr.

Hittade de här två på Prisjakt:

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5162770

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2890287

Kan de vara något eller bör jag gå upp lite i pris?
Den populäraste är denna från Global för 529:- https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=271815
Vet inget om kvaliteten på bladet men gillar att den ser ut att ha skönare grepp.

Av Gizmo_8

Går det på nåt vis att ändra inställningar så att en LG CX inte autodimmar stup i kvarten? Verkar inte gå att stänga av under inställningar..

Av Gizmo_8

Vilka bra tips, har sparat flera av recepten i tråden!

Själv brukar jag hitta många goda recept på youtube. Gillar särskilt Leif Mannerström och hans varianter på svensk husmanskost, han har jämt i extra ingredienser som gör klassikerna mycket godare!

En rätt annars som jag har lagat många gånger nu är den här:

Brukar äta med ris och färsk broccoli, väldigt enkelt och sjukt gott!

Av Gizmo_8
Skrivet av Wolfkin:

Troligen inte märkbart mycket vad gäller max eller medel fps men kan göra stor skillnad i lägsta fps.

Bäst att invänta tester eller försök hitta tester redan nu som jämför processorer och använder RTX 3090/3090Ti och se vad det gör för skillnad med lägsta fps och medel fps.
En nyare processor kan också göra skillnad för om du får en flytande upplevelse eller micro-stutter.

Hmm ok. Fan då. Har inte riktigt råd att uppgradera.
Till saken hör att jag mest spelar MMOs. Har hört att de ska vara mer cpu-krävande(?). Typ i WoW när det händer mkt kan fpsn sjunka ner till 40!

Edit: kanske bäst att hoppa denna generation och sen bygga helt nytt när 5xxx-serien kommer. Inte sett många kommande krävande spel jag vill spela ändå.

Av Gizmo_8
Skrivet av THB:

Det rycker i köpetarmen..
Ska uppgradera från min lastgamla 8700K i höst är det planerat så då kanske man kör allt helt nytt och även uppgraderar från 3090 till 4090..

Jag har en 8700 och funderar på att uppgradera till 4080. Tror du att min cpu kommer att flaskhalsa trots att jag enbart spelar i 4K??

Av Gizmo_8
Skrivet av StuntmanMike:

https://keeb.io/collections/sinc
Är ett alternativ, men prislappen springer snabbt iväg.
Visserligen split men har man halvorna dikt an så är det som ett vanligt tangentbord.

Jag hade versionen utan F-row förut.
https://media.discordapp.net/attachments/420989878734422032/754778034716016680/DSC_0743.JPG

Ja jäklar du! Ett sånt där skulle ju vara perfekt! 2 rader med extra knappar också.. Men kommer sticka iväg över 3k innan man är klar och vet inte om jag är beredd att lägga så mycket.. Men fan vilket fint tangentbord man skulle kunna få till. Skulle ju vara rätt kul oaktat extraknapparna. Hmm...

Tror jag ska börja med att köpa en sån här så får jag se om det blir ett tbord längre fram.
Tack för tipset!

Av Gizmo_8
Skrivet av Starric:

Det är rätt ovanligt tyvärr. "Alla" tangentbord med makroknappar till vänster är fullstora med numpad och hela köret, typ som Logitech G915 eller Corsair K100. Jag har sett ett par 65% med extra knappar till vänster, men det är mest dyra begränsade gruppköp. Men det kanske går att få tag på begagnat om du har tur

Ett par exempel:
JER-mini
Rama Zenith
Tsukuyomi
Nibble

Aj aj då, var det jag var orolig för :/
Vill gärna ha kvar F1 till F4 på vanliga platsen också..
Men kanske får bli ett Logitech helt enkelt, vet bara inte hur störande numpaden kommer att vara när man spelar..

Av Gizmo_8

Hm ja det kanske skulle funka.. tack för tipset! Helst hade jag dock haft ett med färre lite mer lättillgängliga knappar (är till WOW), typ som Logitechs G915.
Men ska fundera på det där, kanske går det att använda numpaden på det där med..

Av Gizmo_8

Vet någon om det finns tangentbord med extra knappar på vänster sida och utan numpad?
Max 2000 kr, gärna billigare.

Av Gizmo_8
Skrivet av Eyeless1983:

Det finns men vet inte din budget, ett exempel

https://ramaworks.store/products/zenith-keyboard

Hmm ja nåt i den där stilen hade funkat men alldeles för långt över min budget. Inte över 2000 kr helst..
Men var ett bra tips, tack!

Av Gizmo_8

Hej!

Jag söker ett tangentbord som jag befarar inte finns att hitta!

Vill ha ett mekaniskt tangentbord utan numpad men istället extra knappar längst till vänster, som man hittar på exv Logitechs G915 https://www.logitechg.com/sv-se/products/gaming-keyboards/g91...

Spelar en del MMOs och har behov av de extra knapparna men vill inte ha en stor numpad i vägen för det!

Någon som vet om det finns ett likt det jag söker?

Det enda jag hittat är det här https://www.amazon.com/KINESIS-Gaming-Freestyle-Mechanical-Ke...

Kanske att det skulle funka men vet inte om jag är så sugen på ett delat tangentbord egentligen och dessutom osäker hur knapparna känns..

Av Gizmo_8

Kanske lite svårt att sia om men tror ni att man kan hoppas på att "4080" kommer att ge uppåt 50 procent bättre FPS i 4K än 3080?
Nästan såna stora skillnader mellan 1080 å 2080 å 2080 å 3080 verkar det som efter att ha skummat igenom lite tester.
Isf blir det ju garanterat ett köp om inte priset sticker iväg alltför mkt.. då kanske man kan spela med ray-tracing t o m!

Av Gizmo_8
Skrivet av KAN1N:

AC68U och AC86 är AC Wifi 5 vilket är gamla standarden. Köp AX Wifi 6 istället.

T.ex. ASUS TUF AX5400

Skrivet av KAN1N:

Kolla ASUS TUF AX5400.
Glöm inte att du vill ha wifi 6 AX på din dators wifi med. Har du nytt mobo med inbyggt wifi bör det ha AX. Wifi 6 har lägre latency som du vill ha om du ska köra wifi till datorn.
Har du rätt wifi kan du få ut hela 1000 mbit till datorn om det inte är tjocka väggar i vägen.

Rekommenderar ni AX5400 framför AX82U och AX58U?

AX5400 kostar ju mindre vilket är bra så klart men kollat runt lite på folks omdömen och vissa verkar klaga på att den är instabil så funderar på någon av de andra två istället..

Av Gizmo_8
Skrivet av ajn:

Personligen tycker jag mellanskillnaden mellan S och X är så pass liten att det över konsolens livslängd så är det försumbart. Det sagt, så har jag själv ännu inte köpt utan tänker mig att köpa en X till jul detta året, gav dock bort en S i julas till en släkting

Ja kanske sant..
Men frågan är hur får man tag på X ens? Slut överallt ju..

Av Gizmo_8
Skrivet av nu1mlock:

Det är bara du som kan avgöra om det är värt den extra kostnaden eller inte. Series X får generellt högre upplösning (och därmed bättre grafik), högre FPS och t.ex. ray-tracing (oftast begränsad, då denna generation egentligen inte är tillräckligt kraftfull för RT).

Spelar du bara ett spel så är väl några hundra GB dugligt, men när du skaffar ett Xbox Series så är det inte långt kvar till att köpa ett år av Xbox Game Pass Ultimate för 500kr (inkl. PC Game Pass) och när du får hundratals spel att välja mellan så blir det kanske lite jobbigare med utrymmet.

Bra exklusiva titlar som finns tillgängliga idag är t.ex. Halo Infinite, Gears 5, Forza Horizon 5 m.fl. I framtiden blir ju i princip allt från Bethesda och company konsolexklusivt till Xbox. Men dessa spel finns och kommer förstås till PC också, så det beror ju på var du föredrar att spela.

Väljer du att köpa spel till Xbox så är du låst till Microsofts digitala butik med Series S. Personligen föredrar jag digitala spel för att slippa byta skiva, men ibland kan det vara skönt att kunna köpa ett spel på skiva. Spel på skiva är alltid billigare än digitala varianten och man kan förstås sälja det vidare om man vill.

Det är väl typ det som skiljer.

Skrivet av m3lk0r:

Köp Series X. Kort och gott.

Tack båda för svar!

Fortfarande fundersam för just nu är det bara Apex vi spelar och kommer nog att bli så ett tag (har tusentals timmar i olika BR och det här är nog det roligaste jag provat)... Men visst kan det kanske bli lite Halo, Gears och CoD också framöver.

Vet inte om det finns många andra roliga multiplayer-spel till Xbox, eller gör det det? Kör ju helst de spel som går på min PC med 3080 men nu när jag spelar med polarn kan det ju bli fler spel på Xbox nån gång framöver.

Testade också att ställa in Apex i 2560 x 1440 med 60 FPS på PCn och det kändes helt ok ändå. Inte riktigt lika skönt å smooth men helt klart spelbart. Så frågan om Series X är värt det för mig eller inte.. Å andra sidan vill man ju ha det så bra som möjligt om det är ett spel man lägger ner mkt tid på.

Hmm...

Av Gizmo_8

Jag har börjat köra mkt Apex Legend och tycker att det är mycket skönare med handkontroll. Kör med en kompis som har Xbox och tyvärr går det inte att välja att bara köra mot andra handkontrollspelare så vi möts hela tiden av PC-spelare som oftast aimar ner oss. Rätt frustrerande..

Så nu funderar jag på att köpa en Xbox jag med så vi kan disabla cross-play.

Nu är frågan om jag ska skaffa en Series S eller Series x? Känns lite surt lägga så mkt pengar om jag mest kommer att spel Apex
men det kanske finnas bra Xbox eclusive-titlar??

Å blir även grafiken bättre med X eller är det bara FPSn?

Av Gizmo_8
Skrivet av Dorkchicken:

Försök sänka temps, o se om det hjälper. Har du kortet i ett stängt chassi öppna sidan o kör öppet, blås på den med bordsfläkt, byta cooling pads eller ny kylpasta på kortet etc. Vet du inte va en raiser är så har du nog bara 1 kort i en burk nvm 😉

Har öppet chassi och har bytt kylpasta och pads en gång.. men det är ett år sen nu och tempen har stigit sen dess på minnena med så kanske ska testa på nytt då.. Märkligt att det stigit så utan vidare iaf.

Av Gizmo_8
Skrivet av Dorkchicken:

Whattomine.com där ser du om det är värt med just ditt kort/hash/watt, men tldr ja det är fortfarande värt, ett 3080 ej LHR drar in 4,5$ om dan innan el. Är ditt 3080 LHR? kollat temp på minnet så att det inte är för varmt o kortet throttla. Använder du raiser till kortet? prova byta ut den till en annan har själv haft problemet att en raiser håller på ge sig och hashrate gått ner.

Tack för svar!

Nej, inget LHR, jag minade i ca 100 MH/s i nästan ett år via NiceHash men sen nån månad tillbaka är det nere på ca 60 MH/s!

Men kikade temperaturen och det verkar gå varmt! Uppe i över 75 grader "vanliga" tempen, minnena inte över 100 iaf..
Vad kan det bero på att temperaturen stigit då, var ju inte så förut..

Vad är raiser för nåt?