Inlägg

Inlägg som Gizmo_8 har skrivit i forumet
Av Gizmo_8

Är det fortfarande värt att mina ETH? Hur mkt drar ni in per dag?

Mitt 3080 minar forfarande i kring 60 MH/s! Så har inte minat nåt på sistone Nån som vet vad det kan bero på?

Av Gizmo_8

Ah men där ser man, perfekt, tackar!

Av Gizmo_8

Program för att snabbt byta upplösning i Windows

Hej!

Jag har en LG CX55 som monitor och skulle gärna vilja kunna byta upplösning lite snabbare.
När jag surfar och spelar vissa spel vill jag ha UW 3840 x 1620 då skärmen blir för stor annars men när jag kollar på film eller spel med hantkontroll vill jag unyttja hela skärmytan.

Vet någon av ett smidigt program att ha typ i system trayen så man slipper gå in inställningar varje gång. Vore bekvämt också om den inte ställde om Hz till 60 varje gång jag switchar upplösning.

Edit: Har testat googla men mest hittat klumpiga program å inget man bara kan högerklicka på i högra hörnet.. Vore bra också som sagt om det inte ändrar Hz.

Av Gizmo_8
Skrivet av Dorkchicken:

Om man ändå har tjänat tbx va korten kostat en(gratis gpu) varför inte låta det mina vidare så länge man har nån form av fast elavtal till okej pris o och mining ger mer än va elen kosta. Det lilla du får i form av ETH eller BTC kan bli en hel del några år i framtiden, tänk på dom som minat BTC på skoj för 10år sen o hållit i coinsen

För att jag spelar mycket och inte hoppas byta GPU än på ett tag.
Ingen aning hur mycket ett grafikkort står pall för och har inte råd att köpa ett nytt.

Å man kan ju faktiskt köpa BTC på vanligt vis.. Men ja, önskar jag haft kvar alla BTC jag köpt genom åren, då hade jag haft över 10 miljoner idag. Nu har jag 70 Euro på NiceHash.. Känns fruktansvärt att tänka på.

Skrivet av plajton:

Har lite coins också som jag ruvar på.. Hur gjorde du för att handla prylar för dem? Använde du t.ex binance visa kort eller hur gick du vidare för att handla med "fiat pengar" eller vad man ska säga hos t.ex webhallen?

Jag köpte gift cards på https://www.bitrefill.com/buy/?hl=en sen spenderade jag dem hos Amazon, Steam m m. Tar mig emot att handla hos Amazon men det är så mycket jag vill ha :/

Tror även att Inet erbjuder betalning med BTC.

Av Gizmo_8
Skrivet av KingCobra:

Jag har lagt ned miningen sedan årskiftet. Alldeles för liten förtjänst med ett kort sedan svårhetsgraden ökat. Får ändå vara nöjd. Dragit in ca 12.5k från ingenstans sedan April förra året. GPUn har betalat sig med råge.
Nu kommer jag bara sitta och ruva på de Etherium och ADA jag har.

Ja 2021 var bra! Samlade på mig över 10k iaf och köpte prylar för allt ihop.

Nu är jag osäker på om jag fortsätta med den dåliga avkastning som är nu. Går dessutom varmare nu än alldeles efter att jag bytt thermal pads, måste köra på 90 % gpu fläkt för ligga på under 95 grader på minnena.. lite orolig för wear and tear på bode kortet och fläkten.. men det kanske inte är nåt att oroa sig överdrivet för.

Av Gizmo_8

Är det nån mer än jag som fått kraftigt sänkt mining rate på sistone?!

Har ett 3080 och använder NiceHash och låg tidigare på ca 100 MH/s, nu är jag nere kring 60 MH/s!

Har Nvidia gjort nåt med drivrutinerna?

Av Gizmo_8

Nån som har tips på smärtfriaste sättet att gå ner i vikt?

Har över 15 kg onödigt fett jag skulle vilja bli av med innan sommaren.

Tränar rätt mkt, mest kondition och lite styrka 4 - 5 gånger i veckan men aptiten ökar ju mer jag tränar så bara träning får mig inte att gå ner i vikt.

Testat varannandagfasta men mår dåligt när jag går utan mat för länge.. Kanske skulle försöka med IF 16:8 istället men vet inte hur det är för att gå ner mycket i vikt..? Eller borde jag börja räkna kalorier istället?

Av Gizmo_8
Skrivet av Icetec:

Men, alltså. Du ber ju inte om någonting som inte redan finns i spelet. Vill du ha mer HP? Levla lite och lägg stats där så får du mer HP. Som trolleri Enklare att dodgea vet jag inte riktigt. Du kan inte dodgea allt. Kör svärd och sköld och använd skölden istället när folk slår på dig så kommer du ta mindre skada. Någonstans får du väl ändå inse att det inte är spelet det är fel på. Du kan inte spela det här spelet som Skyrim eller Witcher eller nått sånt där storyn är huvudsaken och striderna något man lägger på efteråt för att skapa utmaning. Utmaningen är hela poängen här, och nöjet med spelet är att överkomma svårigheten. Om du hade kört "easy mode" där alla fiender dör direkt och du aldrig är i risk att dö hade spelet blivit helt värdelöst.

Aha ja jag förstår. Hoppades att det skulle vara likt just Skyrim/Witcher så det är nog jag som söker en annan typ av spel.. å sen var det svårighetsgraden så jag tappade lusten lite. Men ska ge det en chans ändå, får levla upp min confessor helt enkelt.

Av Gizmo_8
Skrivet av nu1mlock:

Svaret på din fråga är mestadels "nej". Klart det kommer komma moddar som ändrar diverse saker, men något som "lägre svårighetsgrad" lär inte dyka upp.

Jag rekommenderar istället att du summonar någon annan spelare eller gör annat tills du är starkare.

Skrivet av Icetec:

Hur kan du vara besviken i så fall? Striderna känns som de andra spelen, i DS1 stod du ju helt stilla om du ville dricka men i Bloodborne och DS3 är det samma som det är här. Det är liksom märkligt att bli upprörd över att spelet är exakt som förväntat vad gäller de punkterna?

Nej. Du får savegame-fuska om du vill göra det (d.v.s. avsluta spelet, kopiera din save, fortsätta spela och sen ersätta din save med din backup varje gång du vill ladda spelet igen). Det är ju inte så det är tänkt att spelas, men å andra sidan så får man väl fuska bäst man vill i ett singleplayerspel. Nu är det ju anticheat med så tveksamt om det kommer komma regelrätta trainers så att du kan bli odödlig etc men någon form av fusk kanske kommer som gör det lagom mycket enklare.

Annars är det väl bara till att spela spelet som det var tänkt. Det är ingen level scaling i Souls-spelen så du kan alltid hitta en liten rutt av grejer som är enkla att döda och grinda dem ett tag och levla 5-10 levlar extra så blir det mycket enklare att göra saken du dog på innan.

Såg just den här https://www.nexusmods.com/eldenring/mods/65
Inte riktigt vad jag hade velat dock, hade hellre haft en som gjorde det enklare att dodga och lite mer HP.. men jag kanske borde spela mer helt enkelt, inte kört sen jag skrev sist..

Av Gizmo_8

Annonsen är avslutad

Av Gizmo_8

Tror ni att det kommer nån modd för att sänka/ställa in svårighetsgraden?? Och kanske så man kan savea när man vill.

Är nån timme in i spelet och är i nån grotta och det är rätt frustrerande när man dör oförberedd av några monster som hoppar fram och man måste börja om från början i grottan..

Av Gizmo_8

27” + skärm köpes

Hej,

Önskar köpa en en skärm. Minst 27”, 100 Hz och gärna IPS.

Betalar helst inte över 2000 kr, helst mindre, men beror på skärmen. Kan tänka mig att betala mer för en ultra-wide.

Bor i Gävleborg så behöver antagligen skickas, står för frakten.

Läs hela annonsen här

Av Gizmo_8
Skrivet av FX9:

Genshin Impact menar du?
För jag har inte spelat Lost Ark

Genshin impact har väl nått slags endgame, men inga raider, samt man kan spela 4 personer i instanser, men om du inte har ett vettigt team som parar ihop rätt karaktärer så kan du lika gärna fokusera på att bygga upp 4 gubbar som du vet fungerar bra ihop och spela solo.

Varje timme får du "currency" som du kan använda för att få loot från instanser. Instanser är generellt bara en längre strid och sen samlar du in din loot.

Man hamnar fort i ett läge där man måste logga in 30 minuter varje dag för att få bättre gear på alla sina chars...

Jaha, nej jag menade Lost Ark! Antog att du testat det då du befarade att det skulle bli lika som med Genshin Impact.

Av Gizmo_8
Skrivet av FX9:

Jag är övertygad om att jag skulle njuta av spelet, men som i genshin impact:

Maxar några gubbar/en gubbe, sen är allt bara en lång daily grind, och då känns det som ett jobb.

Hur är PVE i spelet då?? Raider/instanser??

Av Gizmo_8

Gjorde en likadan tråd på fz för ett tag sen, en del bra tips där! https://www.fz.se/forum/trad/447213-roliga-spel-till-pc-att-k...

Kan tipsa om Yuzu (Switch-emulator) samt Trine 4, Team Sonic Racing, Street Fighter V, Mortal Kombat 11

Av Gizmo_8
Skrivet av giplet:

Analog multichannel? Då har du olika sladdar emellan för varje kanal?
Eller är det så att du kör någon digital signal över sladd som inte är optisk? Om det är så så gissar jag att problemet är HDCP-relaterat, dvs datorn kan inte garantera att mottagaren är "säker". Alternativt stödjer spelen bara inte analog multichannel just på grund av "säkerhetsaspekter".

Kör med tre olika sladdar för front, bak och center ja (3,5 mm till RCA).

Kan det då vara så att spelen då inte stöder analog multi channel?? Låter ju asdumt.. får testa med optisk toslink ist isf..

Av Gizmo_8

Inget ljud i spel via förstärkaren

Jag har problem att få ljud genom förstärkaren i många spel (t ex Cyberpunk 2077, Overcooked 2, Cuphead m fl) medan andra fungerar felfritt. Ljudet via förstärkaren funkar i övrigt i Windows och det går att få ljud i de "felande" spelen om man kör via hörlurarna (USB).

Nån som vet vad det kan vara för fel? Förstärkaren är en Marantz SR7009 som jag kör via analog multi ch från datorn.
Har försökt ändra på olika inställningar i Windows men inte hittat nåt som hjälper..

Av Gizmo_8
Skrivet av EntropyQ3:

Utnivå till hörlur/högtalare.
Bakgrund: Om någon utvärderar komponenter, föredrar de generellt den som låter högre. (Vilket är rimligt, eftersom man "hör mer".) Så för att kunna testa DACar/förstärkare mot varandra ljudmässigt måste man se till att de ger samma nivå på signalen ut, för att inte värdera dem efter ljudvolym som man ju enkelt kan ändra i vilket fall som helst.
Metod: Gurrrra föreslog rosa brus och mät-mic, vilket är vettigt för t.ex. högtalartester där olika verkningsgrad ställer till det på samma sätt, men där frekvensgången potentiellt är så ojämn att det kan vara vettigt att ha något slags medelvärde på utnivån över frekvens, vilket rosa brus fixar. Men det är pyssligt och relativt dyrt. För förstärkare/DACar är det betydligt enklare (men fortfarande lite pyssligt) att hitta en bra lyssningsnivå för musik, sedan skicka ut en 1KHz testton och mäta utspänningarna med en voltmeter och justera dem så att de blir lika för de testade komponenterna. Det är lätt gjort med tillräckligt god precision (testa audiocheck.net för att hitta dina detektionsgränser i utnivå, och se sedan till att hålla marginal till dem). Det tar ett par minuter på sin höjd, och dessa komponenter är så frekvenslinjära att testtonen kan representera hela bandet.

Det besvärligaste är egentligen nästa steg som är oberoende av nivåkalibreringen - skiftet av signalkälla. I de flesta sammanhang kräver det att man fysiskt slår om en switch eller flyttar en kontakt, och det är alltså helt omöjligt att i blindtester sköta själv. Någon annan måste göra det åt dig, vilket de flesta normala människor tycker är vansinnigt trist. (Idealiskt sett skall de heller inte veta vad som döljer sig bakom switcharna för att minimera risken för överförd confirmation bias). Enklast är om man har någon intresserad kompis så att det finns en morot i att man kan byta roller.

Anekdot: För snart 30 år sedan när jag pysslade med konsthuvudinspelningar konstruerade jag och en elektronikkompis två hörlursförstärkare primärt för våra då nya Etymotic Research Er4B lurar. Vi byggde först en hyfsad, med hyfsade komponenter. Den gjorde jobbet. Men eftersom vi var nyfikna människor kunde vi inte leave-well-enough-alone utan byggde ett en Väldigt Bra hörlursförstärkare, med relativt sett Väldigt Dyra komponenter. Vi var begeistrade över resultatet - den första konstruktionen gjorde verkligen jobbet, men den andra var på en helt annan nivå! Glasklart vilken man valde att lyssna på om man gjorde något kritiskt.
I någon månad tills tills vi fick tid att faktiskt göra direkta, stringentare blindtest.
Då kunde inte någon av oss höra någon skillnad alls på våra båda konstruktioner.
Det var en fantastiskt stark demonstration av confirmation bias - vi visste att den bättre förstärkaren var bättre på egentligen alla sätt, vi hade byggt dem själva! Och det var inget som helst snack, för någon av oss, om att vi föredrog den bättre konstruktionen. Skillnaden var uppenbar. Tills den blindtestades. Inte nog med att preferensen försvann, vi kunde inte höra någon skillnad överhuvudtaget. Att vi var science/engineering-killar gjorde oss inte på minsta sätt immuna mot confirmation bias.

Det är svårt att uppskatta hur lätt det är i något så subjektivt som ljuduppfattning att bli manipulerad eller manipulera sig själv förrän man faktiskt upplevt det. Att bygga en egen erfarenhetsbas är inte bara en effektiv bullshit-vaccination, det är framför allt lärorikt och kul. För det bottnar ju i ett intresse, rentav en passion! Så - prova!

Aha då förstod jag lite bättre, tror jag. Har själv inget behov av att jämföra komponenter då jag är väldigt nöjd med de jag har (ett par Canton Karat 40 som frontar och ett par Karat 30 som bakhögtalare och en Marantz SR7009 som spelar väldigt bra även i stereo - betalade förvånansvärt lite för alla de komponenterna men jag har då själv aldrig hört bättre ljud, dock begränsad erfarenhet), men tack för ett bra informativt svar iaf!

Har själv inte kört testet någon postade högre upp men har försökt testa lyssna Spotify vs Apple Music och tyyycker mig höra skillnad. Men det kan mycket väl vara placebo och skillnader i volymnivåer som spökar..

Av Gizmo_8
Skrivet av EntropyQ3:

Skaffa en voltmeter för att kunna kalibrera nivåer (essentiellt!) för att testa förstärkare/DACar,

Vad är det för nivåer man bör kalibrera och hur går det till?

Av Gizmo_8
Skrivet av Kaospojken:

Som det mesta i min samling är den köpt i andra hand inom Sverige, de Microtech som finns här brukar vandra runt rätt flitigt

100% lagliga att äga om du är över 21år, förbudet är mot att bära dessa på allmän plats och att som butik sälja dessa. Vill man importera denna typ av kniv så är det "bara" att skaffa sig ett importtillstånd från polismyndigheten och betala på tok för mycket pengar (Denna gav jag runt 4000kr för)

Haha ursäkta som undrar men har svårt att se användningsområdet för den?? Kniva nån får du ju inte å 4000 kr är ju rätt mkt..