Permalänk
Medlem

Ingen signal till skärmen ibland

Jag har ett problem jag haft sen jag skaffa skärmen för ungefär ett halvår sen, skärmen är en Acer Nitro XV273K.

När skärmen är på men har inte haft en signal på en stund, tex när datorn har varit avständ eller i viloläge, och jag sen startar upp datorn så får skärmen ingen bild och jag måste starta om skärmen.

Dock händer det här problemet bara när jag har andra skärmar inkopplade. Är Acern ensam så verkar det inte vara några problem.

Jag har 3 skärmar inkopplade (eller 4 om man kan räkna ett VR headset som en skärm).

Är det problem med min skärm eller är det grafikkortet eller Windows som bråkar? Nämnvärt är också att när jag ändrar den primära skärmen i Windows så kan de 2 andra skärmarna bli svarta och Windows upptäcker dom som "disconnected" och det går inte att lösa utan att starta om datorn, kanske kan vara relaterat till detta problem?

Så min fråga är helt enkelt om det är fel på min skärm eller resten av datorn?

Permalänk
Hedersmedlem

Vad har du för grafikkort? Hur kopplar du in de olika skärmarna och headsetet?

Så många skärmar kan vara lite problematiskt. Om problemet försvinner om du tex kopplar ur VR-headset'et (dvs går ner från fyra till tre skärmar) så skulle jag gissa att det är grafikkortet som orsakar detta.

Visa signatur

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!

Permalänk
Medlem

Grafikkortet är ett GTX 1080. Acer skärmen är inkopplad med Displayport, min sekundära skärm är DVI, sen så är TVn inkopplad med HDMI via aktiv DP-HDMI adapter och sen VR via HDMI.

Att koppla ut VR headsetet fixar inte problemet och att köra TVn utan adapter gör ingen skillnad heller.

Permalänk
99:e percentilen

Vilka är dina andra skärmar/TV/VR-headset?

Kör du XV273K:n i 120 Hz med en kabel eller 144 Hz med två kablar?

Visa signatur

Skrivet med hjälp av Better SweClockers

Permalänk
Medlem

Andra skärmen är en Samsung S24A850DW, TVn är en LG OLED55C8, och VR headsetet är Oculus Rift.

XV273K körs i 120 Hz med en kabel.

Permalänk
Bildexpert 📺

@TraxMate: Beskrivningen låter som ett typiskt DP-problem med kablar som har pinne 20 kopplad. Så testa med en certifierad Displayportkabel. Flera (om än inte alla) som rapporterar om framgång med en certifierad kabel: https://www.sweclockers.com/artikel/27577

Finns också en UEFI-uppdatering för GTX-korten som hjälp en hel del. Förbättrade tillförlitligheten för min GTX 1070 med just detta: https://www.nvidia.com/en-us/drivers/nv-uefi-update-x64/

Permalänk
Medlem

Kommer ihåg att jag läste artikeln om kablarna men hade glömt bort den. Att det kan vara fel på kablarna tänkte jag inte alls på... Tråkigt att Acer inte skickar med certifierade kablar.

Verkar som jag redan hade den firmware uppdateringen till grafikkortet. Får ta och leta efter en certifierad kabel och se om det hjälper.

EDIT: Hittade denna kabel; https://www.inet.se/produkt/8906780/displayport-1-4-ha-ha-sva.... Deltaco produktinformation; https://www.deltaco.se/produkter/deltaco/kablar-adaptrar/disp...

Tror du den kan lösa problemet? @Laxpudding

Permalänk
Bildexpert 📺

@TraxMate: Det är ju inte säkert att den löser ditt specifika problem. Men det är i alla fall en korrekt fungerande kabel.

Permalänk
Medlem

På de kablar som följde med skärmen står det DP8K på så tror inte att en ny kabel kommer fixa det. Ska prova nu att köra med bara Acer skärmen inkopplad ett tag och se om problemet kommer även då.

Permalänk
Bildexpert 📺

@TraxMate: Ah - då är det nog inte kabeln. Kan inte minnas ifall XV273K har en Deep Sleep-funktion. Testa att växla den inställningen i så fall.

Permalänk
Medlem

Hittar ingen deep sleep funktion. Finns en Quick Start Mode som redan är på.

Det tar inte lång tid att starta om skärmen men det är riktigt irreterande att få göra det nästan varje gång jag starrtar datorn...