Ljudproblem på ny dator från inet (nerkortad)

Permalänk

Ytterligare problem med ljudet som hackar som att det är något ljudlagg
https://youtu.be/Of5nAHaZSHo

Har provat allt som går att prova förutom att byta ut strömkabel till psu, till skärmen och dp kabeln till skärmen men allt är helt nytt därifrån. Ljudet går ju att spela in så jag gissar på att det är kopplat till systemet och inte min hårdvara utanför.

Permalänk
Skrivet av Hartassen:

Hej!

Ber om ursäkt på förväg då detta lär bli ett långt inlägg men tackar alla som orkar läsa med, ska försöka fatta mig kort men ändå vara utförlig.

Jag köpte en dator från inet som monterades med komponenter jag valt ut själv.
Följande komponenter sitter i datorn:

G.Skill 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Trident
ASUS TUF Gaming B650-Plus WIFI
AMD Ryzen 7 7800X3D 4. 2GHz 104MB
MSI MPG A850G PCIE5 850W
MS GeForce RTX 4080 Super 16GB Ventus 3X OC
Lian Li LANCOOL 216 Mesh Svart
Samsung 980 PRO M.2 NVMe SSD 2TB
Thermalright Peerless Assassin 120 SE Svart
Byggnation och test av dator med valfria komponenter
Pris: 27342 kr

Jag har även ett par steelseries arctis 7 jag köpte 21 november 2023 som fungerat i min förra dator. Bios är senaste 2416 och alla drivrutiner är senaste.

Hämtade ut datorn 20:e mars och installerade win 11 home från usb och patchade senaste drivrutiner med win update, asus armoury crate och nvidia app. Redan första dagarna märkte jag hur jag fick ett par audio pops i warhammer 3. Jag märkte även av det i windows när något ljud spelades upp och det avbröts abrupt (t.ex. om jag startar ett program som kräver UAC kontroll och jag trycker på ja/nej omedelbart så ljudet avbryts så poppar det) samma när man pausar/startar videor eller hoppar fram o tillbaka, byter streams på twitch eller stänger ner spel. Poppandet kan även uppstå i spel, discord, streams, videor osv utan att jag pausar eller gör någonting. Jag felsökte och provade ett par saker för att fixa problemet men ingen lycka, latencymon visade att det är problem med att spela upp ljud.

Jag lämnade in datorn till inet 9e apr och blev uppringd av tekniker 10e apr som sa att han inte hörde någonting och bad mig lämna in mina hörlurar. 16e apr hör han av sig efter jag lämnat ytterligare instruktioner om hur man kan höra detta poppande och sa att han hört det men att han även hör det på andra datorer som han har nära till hands och att det verkar normalt. Jag förklarade att det inte är normalt med audio pops och att jag hör det i spel och på discord. När jag hade stora audio pops inuti helldivers och på discord så drog jag ut hörlurarna ur datorn och satte dem i mobilen och gick in i samma samtal och inga audio pops alls, samma hörlurar in i datorn igen = audio pops. Han säger även att han inte fått fram något fel på latencymon.

På fredagen ringer han upp och säger att han bytar cpu/moderkort i förebyggande syfte och att jag kan hämta datorn. Han ominstallerar även windows och skriver att inget fel kan verifieras. Jag hämtar ut datorn dagen efter på lördag och märker omedelbart samma problem plus två andra problem som gör att jag ominstallerar windows och får bort alla problem förutom att ljudet fortfarande poppar. Testar med högtalare jag lånar från en släkting som jag vet ska fungera och det är samma problem där.

Jag kontaktar inet på telefon den 23:e och berättar allt och även vad jag har försökt göra själv och han ber mig skicka in bevis på poppandet och annat. Jag svarar med att jag har försökt allt detta:

Ominstallera windows
Köpa ny förgrenare
Köra utan förgrenare
Stänga av wifi+bluetooth och köra trådat till väggen
Provat arctis 7 headset med 3.5mm både front och bakpanel
Provat arctis 7 headset med alla usb uttag front och bak
Provat arctis 7 headset utan kabel mellan bak/frontpanel och 2.4ghz receiver
Provat arctis 7 headset med kabel mellan front/bakpanel och 2.4ghz receiver
Provat med högtalare istället för headset på både front/bakpanel med 3.5mm jack
Kört utan bitdefender antivirus och endast windows defender
Kört utan sonar i steelseries.gg
Avinstallerat sonar och kört utan någon steelseries app
Stängt av cpu-throttling i windows
Stängt av alla ljudförbättringar i windows
Testat köra olika ljudkällor i windows (t.ex. realtek eller steelseries usb)
Kört discord på mobilen med mina 1more comfobuds och arctis 7 headset och varken durrty eller snowlight från discord exempeln har något poppande ljud i bakgrunden där.
Reklamerat förra arctis 7 och fick ett helt nytt och samma problem med poppande där.

Här är även exempel på poppandet och resultat från latencymon;
ex1
https://youtu.be/cOgdUqOq7u0
ex2
https://youtu.be/eEQoPIQAzA4
ex3
https://youtu.be/nTTQUMQUeHM
ex4
https://youtu.be/8w5i8EYD-Fs
ex5
https://youtu.be/6a0ZD7vuB60
ex6
https://youtu.be/QuLzhw21d0s
ex7
https://youtu.be/Kp69qing0a8
ex8
https://youtu.be/Bl2xOcRd69M
latencymon kort tid utan cpu throttling
https://youtu.be/U3F8JybVJi0
latencymon med cpu throttling
https://youtu.be/uEJBC88oa0I

Inet svarar med olika personer men kort sagt så skriver en att de hör popsen och en annan skriver att det sannolikt inte är mina hörlurar eftersom högtalare har samma problem men att jag ändå bör prova med mina hörlurar på en annan dator och även med andra hörlurar på min dator och att de borde ha hittat felet men eftersom de inte gjort det så måste vara något på min sida osv.

Vid det här laget tar jag emot tips från vem som helst på vad felet kan bero på eller hur jag kan fortsätta gå vidare med inet. Felet är ju uppenbarligen ursprungligt då även när inet teknikern ominstallerade windows så fanns felet kvar. De har redan försökt reparera en gång om jag då lämnar in den och den kommer tillbaka med samma problem kan jag inte reklamera den då? Påverkar det då om inet säger att de inte hör felet när datorn är hos dem?

Ber återigen om ursäkt för lång text hoppas att någon vänlig själ orkar läsa allt detta.

kan du utveckla vad du menar med Citat : alla drivrutiner är senaste Det är ju totalt omöjligt att veta vilka drivrutiner du gått in för att ladda hem vad handlar det om.
Hoppa gärna över allt annat och precisera exakt vad du installerat.

Citat : att han även hör det på andra datorer som han har nära till hands och att det verkar normalt

Så supporten tycker att när det är fel på alla liknade datorer så är detta normalt. ursäkta! men!

Haha den konversationen bör du ju vara rädd om. Coppypinta gärna in detta hit som bevis. Rakt av, nej så kan man inte ha det, då är det ju uppenbarligen något som är helt galet men en hel hög moderkort eller något sånt och det är ju i sådan fall ingenting som varken kunder ska gå med på eller I-net.

i sådan fall är detta ju en bunt klåpare som jobbar där på I-net och något som nån chef bör nypa tag i och det rejält.

men jaja...

Alla drivrutiner tolkar jag som att du installerat drivrutiner från moderkortstillverkaren dom här chipset och audio

Dom hittar du här och nu utgår jag från att du kör w11, kör du w10 så bör du navigera runt och set till att det är för W10

https://www.asus.com/se/motherboards-components/motherboards/...

Tala gärna om hur det gick, särskilt om det löser problemet men inte I-net kunde lösa det.

Visa signatur

Dualbot, w10, Ubuntu, 2600k

Permalänk
Medlem

inget jag tänkt på innan denna tråd, men lyssnar jag efter det kan jag höra det ibland, när något högt ljud stoppas eller startas abrupt.

windows 10
Också ASUS TUF Gaming B650-Plus WIFI

arctis 9

Permalänk

För att förtydliga så skriver jag det här i ett eget inlägg, du skriver att du installerat senaste BIOS och påstår att det är 2416 men när jag kollar upp det så finns inte ens 2416

Och senaste BIOS är 2613

Här

https://www.asus.com/se/motherboards-components/motherboards/tuf-gaming/tuf-gaming-b650-plus-wifi/helpdesk_bios?model2Name=TUF-GAMING-B650-PLUS-WIFI

Kolla upp det här noga så att jag inte har fel här men har jag rätt så har du ju nog petat in helt fel BIOS.

Visa signatur

Dualbot, w10, Ubuntu, 2600k

Permalänk
Medlem
Skrivet av Hartassen:

Efter jag lämnat ytterligare instruktioner om hur man kan höra detta poppande och sa att han hört det men att han även hör det på andra datorer som han har nära till hands och att det verkar normalt. Jag förklarade att det inte är normalt med audio pops och att jag hör det i spel och på discord. När jag hade stora audio pops inuti helldivers och på discord så drog jag ut hörlurarna ur datorn och satte dem i mobilen och gick in i samma samtal och inga audio pops alls, samma hörlurar in i datorn igen = audio pops. Han säger även att han inte fått fram något fel på latencymon.

Ja förekommer det ofta så är det ju normalt.. Men det jag kan höra, inklusive från dina videor, är inte högt poppande alls utan snarare någon man måste lyssna efter för att märka

ett tips, kanske avinstallera armory crate helt. Undrar också ifall din gpu är inkopplad direkt till moderkort, eller ifall du använder riser?

Permalänk
Skrivet av rwkk:

inget jag tänkt på innan denna tråd, men lyssnar jag efter det kan jag höra det ibland, när något högt ljud stoppas eller startas abrupt.

windows 10
Också ASUS TUF Gaming B650-Plus WIFI

arctis 9

Ja precis, problemet är att det händer mycket i spel och på discord ibland också, sen kan ljudet bara hacka till ibland som att cpun laggar till eller någon drivrutin har problem.

Skrivet av rwkk:

Ja förekommer det ofta så är det ju normalt.. Men det jag kan höra, inklusive från dina videor, är inte högt poppande alls utan snarare någon man måste lyssna efter för att märka

Kan nämna att det låter mycket högre IRL än det gör på inspelningarna, varför vet jag inte. Men jag har också väldigt god hörsel.

Permalänk
Skrivet av rwkk:

inget jag tänkt på innan denna tråd, men lyssnar jag efter det kan jag höra det ibland, när något högt ljud stoppas eller startas abrupt.

windows 10
Också ASUS TUF Gaming B650-Plus WIFI

arctis 9

Kan du också göra det jag tipsat om via länkarna ovan. Chipset är egentligen det som är viktigt och jag blir glad om du vill testa med bara den först.

Chipset
https://www.asus.com/se/motherboards-components/motherboards/...

Det är kul att veta och troligtvis är det ju den som saknas

Visa signatur

Dualbot, w10, Ubuntu, 2600k

Permalänk
Skrivet av Modellören:

kan du utveckla vad du menar med Citat : alla drivrutiner är senaste Det är ju totalt omöjligt att veta vilka drivrutiner du gått in för att ladda hem vad handlar det om.
Hoppa gärna över allt annat och precisera exakt vad du installerat.

Citat : att han även hör det på andra datorer som han har nära till hands och att det verkar normalt

Så supporten tycker att när det är fel på alla liknade datorer så är detta normalt. ursäkta! men!

Haha den konversationen bör du ju vara rädd om. Coppypinta gärna in detta hit som bevis. Rakt av, nej så kan man inte ha det, då är det ju uppenbarligen något som är helt galet men en hel hög moderkort eller något sånt och det är ju i sådan fall ingenting som varken kunder ska gå med på eller I-net.

i sådan fall är detta ju en bunt klåpare som jobbar där på I-net och något som nån chef bör nypa tag i och det rejält.

men jaja...

Alla drivrutiner tolkar jag som att du installerat drivrutiner från moderkortstillverkaren dom här chipset och audio

Dom hittar du här och nu utgår jag från att du kör w11, kör du w10 så bör du navigera runt och set till att det är för W10

https://www.asus.com/se/motherboards-components/motherboards/...

Tala gärna om hur det gick, särskilt om det löser problemet men inte I-net kunde lösa det.

Hej, windows update är fullt uppdaterat, kört asus armoury crate och gått in i verktyg > och enhet tror jag det är och så tankar den när alla drivrutiner och tar en jävla tid att installera dem, efteråpt startar datorn om och sen går jag in där igen och läser current version mot newest och kontrollerar så allt stämmer (vilket det gjort) och sen är det nvidia geforce experience och tanka senaste drivrutiner där också.

Så allt är verkligen uppdaterat till senaste och bios är även senaste, har också gått in i enhetshanteraren och manuellt gått in o kört uppdatera drivrutin på alla ljudkällor.

Jag har verkligen testat ALLT som folk rekommenderar på youtube videor och forum osv, processortillstånd minimum 100%, inaktiverat alla enheter som inte spelar upp ljud för nuvarande (realtek med högtalare jag testat med endast steelseries när jag kör headset) som jag förövrigt reklamerat och fått helt nytt av och samma problem. Stängt av cpu-c states i bios, maximal prestand schema i windows och nvidia kontrollpanel, testat ultra low latency mode i geforce experience också, kört jordad kabel in i jordad uttag in i jordad förgrenare för någon föreslog det, stängt av allt wifi i lägenheten och kört trådad kabel, bytat förgrenare till en helt ny, skippat förgrenare och kört rakt in i väggen, testat alla usb uttag front/bak kört 3.5mm jack till headset samma sak där. Stängt av alla ljudförbättringrar på utdataenheter, stängt av spatial ljud, stängt av steelseries sonar när jag kör med headset, stängt ner programmet helt o hållet, avinstallerat antivirus...

Ja verkligen ALLT. Inet fortsätter insistera på att deras tekniker som tog hela 30min på sig att testa ett spel och sen lämnade latendcymon över natten (utan att sätta igång någon ljudkälla misstänker jag) och kom tillbaka på morgonen och systemet hade gått in i viloläge! Så han kunde inte få fram något resultat...

Jag håller på att bli galen, jag kan inte njuta av datorn och känner bara att jag pissat bort 28k.

Blev en lång rant men jag behövde skriva av mig.

Skrivet av Modellören:

För att förtydliga så skriver jag det här i ett eget inlägg, du skriver att du installerat senaste BIOS och påstår att det är 2416 men när jag kollar upp det så finns inte ens 2416

Och senaste BIOS är 2613

Här

https://www.asus.com/se/motherboards-components/motherboards/tuf-gaming/tuf-gaming-b650-plus-wifi/helpdesk_bios?model2Name=TUF-GAMING-B650-PLUS-WIFI

Kolla upp det här noga så att jag inte har fel här men har jag rätt så har du ju nog petat in helt fel BIOS.

Menar såklart 2613, 2416 är från min förra dator som jag hade i huvudet.

Permalänk
Skrivet av Hartassen:

Hej, windows update är fullt uppdaterat, kört asus armoury crate och gått in i verktyg > och enhet tror jag det är och så tankar den när alla drivrutiner och tar en jävla tid att installera dem, efteråpt startar datorn om och sen går jag in där igen och läser current version mot newest och kontrollerar så allt stämmer (vilket det gjort) och sen är det nvidia geforce experience och tanka senaste drivrutiner där också.

Så allt är verkligen uppdaterat till senaste och bios är även senaste, har också gått in i enhetshanteraren och manuellt gått in o kört uppdatera drivrutin på alla ljudkällor.

Jag har verkligen testat ALLT som folk rekommenderar på youtube videor och forum osv, processortillstånd minimum 100%, inaktiverat alla enheter som inte spelar upp ljud för nuvarande (realtek med högtalare jag testat med endast steelseries när jag kör headset) som jag förövrigt reklamerat och fått helt nytt av och samma problem. Stängt av cpu-c states i bios, maximal prestand schema i windows och nvidia kontrollpanel, testat ultra low latency mode i geforce experience också, kört jordad kabel in i jordad uttag in i jordad förgrenare för någon föreslog det, stängt av allt wifi i lägenheten och kört trådad kabel, bytat förgrenare till en helt ny, skippat förgrenare och kört rakt in i väggen, testat alla usb uttag front/bak kört 3.5mm jack till headset samma sak där. Stängt av alla ljudförbättringrar på utdataenheter, stängt av spatial ljud, stängt av steelseries sonar när jag kör med headset, stängt ner programmet helt o hållet, avinstallerat antivirus...

Ja verkligen ALLT. Inet fortsätter insistera på att deras tekniker som tog hela 30min på sig att testa ett spel och sen lämnade latendcymon över natten (utan att sätta igång någon ljudkälla misstänker jag) och kom tillbaka på morgonen och systemet hade gått in i viloläge! Så han kunde inte få fram något resultat...

Jag håller på att bli galen, jag kan inte njuta av datorn och känner bara att jag pissat bort 28k.

Blev en lång rant men jag behövde skriva av mig.

<Uppladdad bildlänk>

Menar såklart 2613, 2416 är från min förra dator som jag hade i huvudet.

Ok, har du installerat chipset som jag skrev om.

Visa signatur

Dualbot, w10, Ubuntu, 2600k

Permalänk
Medlem
Skrivet av Modellören:

Kan du också göra det jag tipsat om via länkarna ovan. Chipset är egentligen det som är viktigt och jag blir glad om du vill testa med bara den först.

Chipset
https://www.asus.com/se/motherboards-components/motherboards/...

Det är kul att veta och troligtvis är det ju den som saknas

jag har både de ena och de andra, de brukar komma automatisk och utan skulle man haft större problem än detta.
Jag ladda ner och installerade de igen för sig själva det för att ge dig ro, men jag orkar inte starta om datorn. Ingen skillnad, uppkommer ibland smått poppande som innan.

Men jag är ganska säker på att det förekommit på alla datorer jag använt tidigare också och inget nytt här.

Permalänk
Skrivet av Modellören:

Ok, har du installerat chipset som jag skrev om.

Permalänk

Ännu ett exempel

https://youtu.be/0TVk5JsxNL8

Förstår om folk börjar bli trötta på mig men jag har provat allt som himmel och jord har ett erbjuda för att fixa problemet. Nu tänker jag bara skicka in den till inet och hoppas att den andra teknikern kan hitta felet (vilket i min mening bör vara omöjligt att lyckas med).

Tack för alla tips och råd i tråden och via personliga meddelande.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Hartassen:

Ännu ett exempel

https://youtu.be/0TVk5JsxNL8

Förstår om folk börjar bli trötta på mig men jag har provat allt som himmel och jord har ett erbjuda för att fixa problemet. Nu tänker jag bara skicka in den till inet och hoppas att den andra teknikern kan hitta felet (vilket i min mening bör vara omöjligt att lyckas med).

Tack för alla tips och råd i tråden och via personliga meddelande.

Har du installerat Windows 10 och kollat om det är samma där?
Bytt till en segare PCI-port för graffet....

Visa signatur

Chassis: Fractal Design Define R4 CPU-cooling: NH-D14 with Arctic MX-6 paste CPU: Ryzen 5 3600XT MOTHERBOARD: Gigabyte X570 Aorus Elite MEMORY: 2x KF3600C16D4/16GX
GFX: EVGA GeForce RTX 3060 XC 12GB
PSU: Seasonic Focus GX 750W
HDD: Samsung 980 Pro 2TB
MONITOR: Acer predator XB273U

Permalänk
Skrivet av ch1llone:

Har du installerat Windows 10 och kollat om det är samma där?
Bytt till en segare PCI-port för graffet....

Nej det har jag faktiskt inte. Det är kanske värt en chans men iom att windows 10 är end of life slutet av 2025 så känns det inte som en permanent lösning om jag måste återvända till windows 11 efter det och ha samma problem igen.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Hartassen:

Nej det har jag faktiskt inte. Det är kanske värt en chans men iom att windows 10 är end of life slutet av 2025 så känns det inte som en permanent lösning om jag måste återvända till windows 11 efter det och ha samma problem igen.

Du får då 100% BEVIS på att det är mjukvaru-kod som resulterar i problemet.
Annars skulle jag testa med att stänga av nätverkskort i enhetshanteraren + byta port till grafikkortet.

Visa signatur

Chassis: Fractal Design Define R4 CPU-cooling: NH-D14 with Arctic MX-6 paste CPU: Ryzen 5 3600XT MOTHERBOARD: Gigabyte X570 Aorus Elite MEMORY: 2x KF3600C16D4/16GX
GFX: EVGA GeForce RTX 3060 XC 12GB
PSU: Seasonic Focus GX 750W
HDD: Samsung 980 Pro 2TB
MONITOR: Acer predator XB273U

Permalänk
Skrivet av ch1llone:

Du får då 100% BEVIS på att det är mjukvaru-kod som resulterar i problemet.
Annars skulle jag testa med att stänga av nätverkskort i enhetshanteraren + byta port till grafikkortet.

Jag har redan provat att byta port till grafikkortet både på skärmens uttag och datorn. Inaktivera nätverkskortet har jag faktiskt också testat, slutar ju med att man inte har internet men det hjälpte inte heller då jag kunde återskapa problemet genom windows UAC-ljud.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Hartassen:

Jag har redan provat att byta port till grafikkortet både på skärmens uttag och datorn. Inaktivera nätverkskortet har jag faktiskt också testat, slutar ju med att man inte har internet men det hjälpte inte heller då jag kunde återskapa problemet genom windows UAC-ljud.

Nej alltså sätta graffe i ANDRA PCI-express portar

Visa signatur

Chassis: Fractal Design Define R4 CPU-cooling: NH-D14 with Arctic MX-6 paste CPU: Ryzen 5 3600XT MOTHERBOARD: Gigabyte X570 Aorus Elite MEMORY: 2x KF3600C16D4/16GX
GFX: EVGA GeForce RTX 3060 XC 12GB
PSU: Seasonic Focus GX 750W
HDD: Samsung 980 Pro 2TB
MONITOR: Acer predator XB273U

Permalänk
Skrivet av ch1llone:

Nej alltså sätta graffe i ANDRA PCI-express portar

Jaha, nej det tänker jag inte göra. Jag har byggt datorer förut och så men när grafikkortet kostar 13000 så vill jag inte in och pilla i datorn. Jag köpte från inet för att de skulle felsöka och ta ansvar för att allting är korrekt. Har ändå slutat med att jag gjort deras jobb åt dem.

Permalänk
Medlem

Jag skulle göra om installationen som du gjorde, Dock bara köra drivrutin uppdateringar från Windows uppdate, Skippa installera asus armoury crate

Permalänk
Skrivet av zogez:

Jag skulle göra om installationen som du gjorde, Dock bara köra drivrutin uppdateringar från Windows uppdate, Skippa installera asus armoury crate

Hej, det har jag redan provat. Ljudet poppade och klickade så fort windows var installerat och fortsatte att göra det även med windows update och utan asus drivrutiner från hemsidan.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Hartassen:

Jaha, nej det tänker jag inte göra. Jag har byggt datorer förut och så men när grafikkortet kostar 13000 så vill jag inte in och pilla i datorn. Jag köpte från inet för att de skulle felsöka och ta ansvar för att allting är korrekt. Har ändå slutat med att jag gjort deras jobb åt dem.

Okej. Men det skulle lösa problemet iaf enligt min analys!

Visa signatur

Chassis: Fractal Design Define R4 CPU-cooling: NH-D14 with Arctic MX-6 paste CPU: Ryzen 5 3600XT MOTHERBOARD: Gigabyte X570 Aorus Elite MEMORY: 2x KF3600C16D4/16GX
GFX: EVGA GeForce RTX 3060 XC 12GB
PSU: Seasonic Focus GX 750W
HDD: Samsung 980 Pro 2TB
MONITOR: Acer predator XB273U

Permalänk
Skrivet av ch1llone:

Okej. Men det skulle lösa problemet iaf enligt min analys!

Uppskattar tipset men jag har provat säkert 30 saker som folk sagt skulle lösa problemet och ingen av dem har gjort det.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Hartassen:

Uppskattar tipset men jag har provat säkert 30 saker som folk sagt skulle lösa problemet och ingen av dem har gjort det.

Ser du min ikon, 2004 mannen, jag har byggt studiodatorer

Visa signatur

Chassis: Fractal Design Define R4 CPU-cooling: NH-D14 with Arctic MX-6 paste CPU: Ryzen 5 3600XT MOTHERBOARD: Gigabyte X570 Aorus Elite MEMORY: 2x KF3600C16D4/16GX
GFX: EVGA GeForce RTX 3060 XC 12GB
PSU: Seasonic Focus GX 750W
HDD: Samsung 980 Pro 2TB
MONITOR: Acer predator XB273U

Permalänk
Medlem

Funderar på en sak, Lurarna har blåtand väll? isf har du testat i BIOS stänga av ljudkretsen och kört på BT?

Permalänk
Skrivet av mahava:

Funderar på en sak, Lurarna har blåtand väll? isf har du testat i BIOS stänga av ljudkretsen och kört på BT?

Nej, men jag försökte faktiskt blåtand på en tidigare windowsinstallation och jag kunde inte ens få kontakt med datorn, ljudet spelades upp väldigt förvrängt när det väl spelades upp vilket var sällan. Samma headset med blåtand på mobil eller tv fungerar perfekt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Hartassen:

Ännu ett exempel

https://youtu.be/0TVk5JsxNL8

Förstår om folk börjar bli trötta på mig men jag har provat allt som himmel och jord har ett erbjuda för att fixa problemet. Nu tänker jag bara skicka in den till inet och hoppas att den andra teknikern kan hitta felet (vilket i min mening bör vara omöjligt att lyckas med).

Tack för alla tips och råd i tråden och via personliga meddelande.

"Felet" ligger troligen på antingen hårdvara/mjukvara som Inet inte kan göra något åt.

sen om det är AMD, Realtek eller Asus som ska skyllas på vet jag inte. Men du har fått hela din pc bytt, jag vet inte vad mer du förväntar dig. Testa andra datorer om du hör problemet på dem också

Permalänk
Skrivet av rwkk:

"Felet" ligger troligen på antingen hårdvara/mjukvara som Inet inte kan göra något åt.

Datorn är köpt från inet och med 2 års garanti och support. Felet är ursprungligt och de har därför ett ansvar att reparera, ge prisavdrag eller häva köpet.

Det är så jag känner och även vad hallåkonsument säger. Tycker inte heller att cpu+moderkort är hela datorn, särskilt om det är just denna moderkortsmodell som är problemet.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Hartassen:

Datorn är köpt från inet och med 2 års garanti och support. Felet är ursprungligt och de har därför ett ansvar att reparera, ge prisavdrag eller häva köpet.

Det är så jag känner och även vad hallåkonsument säger. Tycker inte heller att cpu+moderkort är hela datorn, särskilt om det är just denna moderkortsmodell som är problemet.

Kan du inte lämna in den och komma överens med dem om ett byte av moderkort?

Mvh

Visa signatur

Asus ROG Strix B650E-F - AMD Ryzen 7 7800X3D - 32GB DDR5 - Galax RTX 4090 Hall Of Fame OC Lab - Corsair MP700 - WD Black SN850 - WD Black SN850X - Samsung QVO 870 - WD Black HDD - Noctua NH-U12A Chromax - Fractal Design Define 7 - Seasonic Prime Ultra Gold 1000W - Alienware AW3423DWF QD-OLED

Permalänk
Medlem

Kanske redan är gjort men har du testat att avinstallera Realtek drivrutinen i enhetshanteraren och sedan installera den på nytt?

Visa signatur

[Phanteks Eclipse P400A][ASUS TUF Gaming B650-PLUS WIFI][AMD Ryzen 7600X][Corsair iCUE H100i RBG PRO XT][Kingston FURY Beast RGB DDR5 6000Mhz 32GB CL36][ASUS TUF GAMING 6800 XT][Corsair RM750x][NVME Samsung 970 Evo Plus 1TB][SSD Samsung 870 Evo 1TB][WD Black SN850X NVMe SSD 2TB]

Permalänk
Medlem

värt att läsa om du inte redan har gjort det https://www.nvidia.com/en-us/geforce/forums/geforce-graphics-...