hyperx3.png

Inledning

HyperX presenterar efterträdaren till ett av sina mest populära headset. Precis som föregångaren är HyperX Cloud III Gaming Headset ett trådbundet headset i mellansegmentet, med en prislapp på cirka 1 350 svenska kronor. Det innebär att det måste kämpa om marknadsandelar i en särskilt tätpackad prisklass, där det även ställs mot andra modeller i HyperX eget sortiment.

HyperX Cloud III bär på ett starkt arv från föregångaren och verkar följa samma grundläggande designfilosofi. Med sina 53-mm högtalarelement och nya 10 mm riktade mikrofon uppstår frågan om detta nya headset har vad som krävs för att locka till sig spelfantasternas surt förvärvade slantar.

Intryck och erfarenheter i en detaljerad videorecension

Testpiloten Daniel @Dinoman Ördén har haft möjligheten att testa HyperX Cloud III och delar nu med sig av sina intryck och erfarenheter i en detaljerad videorecension. Se videon ovan för en ordentlig genomgång av bland annat ljudkvalitet, komfort, design och användarvänlighet.

Välkommen till SweClockers testpiloter

Dinoman_fejs.jpg

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna. Erfarna datorentusiaster från forumet får tillfälle att på egen hand provköra de senaste produkterna i datorvärlden. Trevlig läsning och glöm för all del inte att kommentera!

Testpilot: Daniel Ördén

  • Användarnamn: @Dinoman

  • Registrerad: 2004

  • Plats: Älmhult

Daniel är en datorentusiast som byggde sin första dator när han var 14 år gammal för sommarjobbspengarna. I det bygget var en AMD Thunderbird 1400 central, han lyckades överklocka den med hjälp av alla duktiga människor på SweClockers Forum! Därmed började resan.

Han har hängt med SweClockers genom åren mer eller mindre aktiv men alltid närvarande och sedan ett antal år tillbaka så är han numera Testpilot som han anser vara en stor ära och ett kul äventyr. I övrigt arbetar han på ett multi-nationellt svenskt möbelföretag. Ni finner honom främst i forumet.

Läs mer om SweClockers testpiloter

Sponsrat innehåll: Testpilot

hyperx_small_logo.PNG

SweClockers testpiloter är medlemmar som på egen hand testar nya produkter i datorvärlden. Denna testpilot arrangeras av SweClockers på uppdrag av HyperX som betalar för publiceringen. Uppdragsgivaren har inget inflytande över innehållet och testpiloten är helt fri att dra egna slutsatser.

Slutsats och sammanfattning

HyperX Cloud III Gaming Headset representerar en klar uppgradering från föregångaren, med en förfinad design som erbjuder ökad komfort och bättre passform. Ljudkvaliteten är neutral och välbalanserad, vilket resulterar i en njutbar ljudupplevelse under både intensiva spelsessioner och musiklyssning. Mikrofonen levererar ett klart ljud, vilket underlättar tydlig kommunikation i spel och videokonferenser.

hero_shot.jpg

Anslutningsalternativen är flexibla, med stöd för 3,5 mm stereoplugg, USB-C och USB-A. Detta innebär att den kan anslutas till många olika enheter, inklusive PC/Mac, PS5, Xbox Series X och Nintendo Switch. Dessutom ger mjukvaran Ngenuity användarna möjlighet att finjustera ljudprofilen med DTS- och equalizer-inställningar.

Den enda avigsidan är att priset är något högre än förväntat, särskilt när det jämförs med dess föregångare och andra modeller från samma tillverkare.

Fördelar

  • Förbättrad och diskret design

  • Neutralt och bra ljud

  • Riktigt bra mic

  • Flexibla anslutningsmöjligheter

Neutralt

  • Saknar adapter för separerat in och ut-ljud

Nackdelar

  • Lite för dyrt

Pris vid publicering: Cirka 1 350 kronor