Microsofts operativsystem Windows 10 har funnits ute i över två år och har under tidsperioden erhållit ett flertal större uppdateringar. Uppdateringarna tillför ny funktionalitet och har förklarats som substitut för ett nytt operativsystem. Windows 10 kan således bli den sista versionen att släppas separat.

För en dryg vecka sedan rullade mjukvarujätten ut den senaste stora uppdateringen kallad Fall Creators Update. Nu rapporterar Adduplex om uppdateringens utbredning, som visar sig vara betydligt större än fjolårets Anniversary Update efter samma tidsperiod.

Sedan lanseringen har drygt 5,3 procent av alla Windows 10-enheter installerat Fall Creators Update, vilket kan jämföras med Anniversary Update som efter två månader endast hade hittat ut till en tredjedel av användarskaran. Nya uppdateringar skickas ut till de mjuk- och hårdvarukonfigurationer som lämpar sig bäst, för att sedan kompletteras för att passa fler system.

Fall Creators Update bjuder på nya funktioner såsom stöd för Microsoft Mixed Reality samt förbättringar av Game Mode-läget. Till nyheterna hör även Fluent Design, ett gränssnitt med målsättning att skapa en enhetlig användarupplevelse oberoende av enhet.