Microsoft meddelar att funktionen som gör det möjligt att installera mobilapplikationer utvecklade för Android i Windows 11 läggs ned och kommer tas bort vad det lider. Windows Subsystem for Android, som funktionen heter, har funnits sedan Windows 11 lanserades.

Företaget avslöjade nyheten i en uppdatering riktad mot utvecklare, rapporterar Windows Central. I dokumentet skriver Microsoft att stöd för Amazon Appstore för Windows och installerade applikationer upphör 5 mars 2025, och att teknisk support också upphör vid den tiden. Användare som redan har installerat Android-applikationer kan fortsätta använda dem så länge de fungerar.

Redan idag kommer företaget ta bort Amazon Appstore från Microsoft-butiken och det kommer inte heller att gå att söka efter Android-applikationer i butiken. Redan installerade applikationer kommer dock få uppdateringar om utvecklarna släpper sådana, och gissningsvis kommer det även gå att installera applikationer via .apk-filer och något av de program som finns för det ändamålet.

Amazon bekräftar också beslutet och meddelar att utvecklare inte längre kan skicka in några nya applikationer.