Kopiera hårdisk utan att ta ut den ur datorn?

Permalänk
Medlem

Kopiera hårdisk utan att ta ut den ur datorn?

Hejsan!

Har jag Compaq CQ2100SC dator som har krashat helt, har skaffat en ny hårddisk av samma märke/modell som jag monterat... Gillar dock inte att alla inställningar osv inte kom med flytten och vill därför lösa detta

Nu är det så att min farbror har en exakt lika dator som vi köpte samtidigt, han har erbjudit sig att låta mig kopiera hans hårddisk på vilket sätt jag vill så länge jag inte öppnar upp hans dator.

Så nu till min fråga, hur ska jag göra vilka program ska jag använda osv för att göra detta så smidigt som möjligt?

Saker jag testat hitils är att ghosta hans recoverypartition och sedan lagt in den på min, dock funka detta inte då jag inte fick med alla filerna (Jäkla knepiga skydd på HP/compaqs datorer).

Så enligt mig så borde det lättaste sättet vara att på något vis göra en exakt kopia av hans hårddisk så om någon kan ge mig steg för steg instruktioner hur jag ska göra så är jag evigt tacksam

//SkyNard

Visa signatur

MVH SkyNard

Permalänk
Medlem

Använd Recovery DVD skivorna du skulle ha bränt. Eller är du ännu av de där latmaskarna som klickade bord meddelandet och struntade att ens läsa vad det stod på skärmen och i manualen du fick med datorn.

HP/compaqs program för att skapa DVD skivorna finns någonstans under Start / Alla Program.

Edit:
Vad är det för inställningar?

Det är bara att ställa in dom för du borde ha tänkt på att ghosta innan den gick sönder. Installera om allt som att det blir som du vill och ghosta INNAN du får virus och annat skit. Vet inte hur det är med HP men vissa andra tillverkare (nyare datorer) kan bränna såna DVD också med samma program som du skulle ha bränt recovery DVD skivorna.

Permalänk
Medlem

Boota upp på en LiveCD och kör DD från hans partitioner till dina.

1. Bränn en skiva eller gör en USB-sticka
2. Boota på den
3. sudo dd if=sda1 of=sdb1 (sda1 första partitionen på på första disken, sdb1 första partitionen på andra disken - se till att du har koll på vilken disk som är vilken, annars kommer du få stryk av farbrodern)
4. Vänta
5. Vänta lite till
6. Gör samma om du har fler partitioner (t.ex. sda2 till sdb2)
7. Bort med dina diskar. Prova.
8 Glöm inte att gå genom hans digra pr0n-samling i My Pictures sedan. Du kan säkert hitta lite fina mail och bankuppgifter också om du letar... ... ... :/

Visa signatur

Whisky kan drickas på 3 sätt:
1. Utan vatten. 2. Med vatten. 3. Som vatten.

CR-10S Pro, CR-10S5, CR-10 Max