Permalänk
Medlem

Köp av ny tv

Hej, som semiteknikintresserad nördig man är det smått pinsamt att inte ha koll här själv. Men here goes..

Jag och sambon är på gång att köpa en ny tv, och har båda 2 noll koll. Vi har idag en 32tums Sony Bravia som är ett par år gammal. Vi är i stort nöjda med denna, men efter vår flytt i somras (dubbla boytan, aawyea) är tvn helt enkelt för liten i vardagsrummet.

Till denna har vi en Xtreamer Sidewinder mediaspelare, DVD och ett Nintendo WII.

Nu angående tvn:
* Bildyta:Vi vill ha en bildyta på åtminstone 40+ tum.
* Bildpanel: Led lcd plasma whatever?
* Mediaspelare: Jag ser att många nya tvapparater har inbyggd mediaspelare, det vore väldigt intressant med en inbyggd medialösning för att slippa xtreamern.
* Ljud: Vi har idag ett 2.1 system som normalt är för datorer inkopplade i tvn, vi är nöjda med det ljudet. En ny tv får gärna ha ett bra ljud likväl.
* Budget: Detta är egentligen odefinierat... men dom vi tittar på just nu är priser upp till 6000-6.500 kr

I samband med tvköpandet kommer vi även att investera i ett ps3, bland annat för dvd/bluerayfunktionen.

.... Vad som är viktigt att påpeka, visst tittar vi gärna på film, men vi är inga "hemmabiomänniskor"... Så våra behov vore rimligtvis rätt lågt satta mot en sådan. Vi vill gärna ha en bra film/tv-upplevelse hemma, men går lika gärna på "vanlig" bio.

UPPDATERAD

Permalänk

Budget? Annars kan man ju tipsa om Panasonic 60 tum VT30 direkt

Visa signatur

Hayabusa T3 | Venum Elite Evo | UFC Venum Pro Line

Permalänk
Medlem

Bra ljud i en platt TV finns inte.
Plasma: bättre för film sämre för spel pga inbränning som kan förekomma på plasmor (tex om man pausar en film i flera timmar eller spelar spel som alltid visar siffror på samma ställe) så blir en som en skugga där vid som Oftast försvinner efter ett tag men inte alltid. Detta kan ha försvunnit mer o mer på nyare plasmor.
LCD LED: spelar du mycket spel är detta ett säkrare val då den inte har inbränning.
båda har sina + - , själv har jag min TV bara för film så jag kör plasma.

Permalänk

Avstånd från "soffa" till tv? Det är ju det som borde avgöra bildytan....

Permalänk
Medlem
Skrivet av kass_best:

Avstånd från "soffa" till tv? Det är ju det som borde avgöra bildytan....

Jag tror vi har drygt 2-2.5 meter, jag har inte mätt

Permalänk
Medlem

Nu angående tv:n:
* Bildyta: Hur långt ifrån TV sitter ni? Är det under 2.5 meter är det ingen större ide att ha mer än runt 40" speciellt om man ser TV sändning i SD...
* Bildpanel: LCD vs Plasma?
Plasma: Har generellt bättre svärta än LCD, är väl generellt mer prisvärd från 50" och upp. Upplösningen är oftast låg så lämpas inte så bra om du tex surfa på tv så text kan vara otydlig. Tycker plasma prestera sämre i dagsljus, men och andra sidan prestera mycket bättre i mörkt rum (Reflektioner/kontrast). Viss burn-in kan uppstå, fast är ej permanent i dagens plasma TV.

LCD: Strömsnål, lite mer slimmad, svärtan sämre än plasma, fungera att surfa på, prestera bra i dagsljus.

LED? Det finns 2 typer av LED tv, de med LED kantbelysning med reflektorer och de med helltäckande LED backbelysning. De med kantbelysning skiljer sig inte nämnvärt ifrån de äldre typerna med lysrörs belysning, dock blir tv mer slimad och strömsnål. TV med heltäckande backbelysning däremot har bättre svärta, då dessa kan släcka ner delar av TV som ska vara mörk.

Angående mediaspelare
PS3 har väll en inbyggd media spelare man kan koppla upp mot nätverket?

Visa signatur

ASUS M4A89GTD PRO/USB3 | AMD Phenom2 X6 1055T|GB GF GTX 460 | Corsair 4GB | SSD 40GB Intel X25-M | HD500GB Seagate ST3500418AS | |HD2TB Seagate ST2000DL003 | Corsair TX 650W PSU | Fractal Design Define R3