Ubisoft: "Piratkopieringen uppgår till 93–95 procent för PC-spel"

Permalänk
Medlem
Skrivet av CaptainCrazy:

Tycker det gnälls mycket från de "stora företagen" om att det försvinner pengar som de tycker att de är förtjänta av. Är det inte så, att det är en "buyer's market" egentligen? Vi väljer väl för fan vad vi betalar för, är det inte värt de pengarna de kräver så får de inte sålt det, ganska simpelt.

Om man inte tycker att varan är värd pengarna och man inte köper den så betyder det inte att du ska ha den gratis. Fjortisargument.

Permalänk

Frågan är ju helt felt ställd. Det är typ som att fråga en bilist om han/hon kört för fort. Svarar 95 % ja så kommer slutsaten: 95% av Sveriges bilister är fortkörare. (och samtidigt antyder att han/hon aldrig följer hastighetsgränsen).

Frågan de skulle ställt sig är: Hur mycket av det du laddar ner skulle du kunnat tänka dig att betala för (om det inte var tillgängligt för nedladdning)? Alternativt: Hur många procent av dina inköp är lagliga?

Jag spelar mest spel som jag själv betalat för. Och övriga provar jag endast (hos kompisar eller på annat sätt).

Visa signatur

Ny burk: 7600x, X670E-plus, RTX3080, 32GB DDR5, 2 TB NVMe, 8TB 3.5"
Pensionerad burk: x5650@3.5 GHz, GTX 670, 12 GB DDR3

Permalänk
Medlem
Skrivet av mrtvi:

Om det finns någon aspekt hos en vara som gör att man inte vill betala priset för den, då har man en mycket användbar valmöjlighet.

Man kan avstå.

Om man inte vill betala priset, men ändå väljer att ta varan och sedan väljer att rationalisera det faktum att man brutit mot ett avtal och kränkt upphovspersonens rättigheter, då är man en parasit.

Ja, man är en blodsugande ynklig varelse, som tror sig ha rätt att roa sig på andra människors arbete och ta del av sådant man inte skulle kunna åstadkomma själv utan att göra rätt för sig.

Om det så bara var 1% som piratkopierade spel, så skulle den ynka procenten vara en hög parasiter värda allt förakt!

På grund av att piratkopierare är den värsta sortens avskum (off with their heads!!) så rättfärdigar det att man behandlar kunder som skit och häver ur sig mängder med påhittade siffror bara för att man är så förbannad. Am i right?

Visa signatur

Fractal Meshify C | Phantek AMP 1000W PSU | AMD 5800X3D | Noctua NH-U14S | 32GB RAM | AMD Radeon 7900 XTX | Pro-Ject Pre Box Digital S2 | Beyerdynamics DT 900 Pro X | LG 27GP850 / Zowie XL2546k | Sony A90J

Permalänk
Inaktiv

Något folk verkar missa är att Ubisoft även ger ut DRM-fria spel emellanåt, Prince of Persia från 2008 och Rayman: Origins är sådanna exempel. De är vad jag vet ensamma om det i deras storleksklass dessutom.

Skrivet av ArakanI2:

Wow, om hans siffror stämmer så finns det alltså runt 140 miljoner personer som spelar Minecraft runt om i världen på PC. Trevligt för Mojang!

Siffran gäller Ubisoft och de spel de ger ut.

Permalänk
Medlem

Tror också dessa siffror är bullshit, men även om det nu MOT FÖRMODAN skulle va sant, så betyder det ju inte att alla dom 95% av dom som laddat hem skulle köpa spelet? Ofta laddar man hem för man inte vet om det är bra eller inte och 90% av gångerna så är spelet inte värt att köpa eller spela, och åker rätt ner i papperskorgen.

Dom måste ju följa utvecklingen, ge oss nånting som är värt att betala för jämfört med den piratkopierade versionen. Tex. online innehåll så som olika DLC.s och multiplayer, bättre support och tillgänglighet, och framför allt släpp inte skit-porteringar av konsolspel som inte ens är anpassade till PC till att börja med.

Edit: Ska tilläggas att jag lägger ner mer pengar än någonsin på spel nu, framför allt genom steam då dom har bra reor, och att hela konceptet med steam är smidigt. Jag tror det är en negativ utveckling att alla företag ska göra ett eget "steam", det dödar hela konceptet. Man vill ha allt på samma ställe. Men det är en annan diskussion.

Visa signatur

|ASUS Z170-A||6700K@4.6Ghz||Corsair H50 Scythe GT 1450RPM PnP||16GB Crucial DDR4 2133Mhz@2800Mhz||MSI RTX 3070||Crucial P3 2TB||Corsair HX 1050W||Fractal Design - Define R2 Black Pearl|Citera för svar
Fotoblogg: PlanetStockholm

Permalänk
Hedersmedlem

I princip omöjligt att kunna ge så exakt siffror som även låter helt orimliga. Att det kan gälla vissa titlar hos ubisoft kan jag dock mycket väl tänka mig. En del av deras releaser har verkligen varit sån dynga att knappt tror det är sant.

Jag spelade silent hunter 5 en hel del, ett tag. Bortsett från att det hade problem med massa krascher etc, så krävde spelet att man skulle registrera om det igen efter varje större patch. Det bästa var när dem tvingade folk till detta efter en patch men som gjorde att en del nycklar av någon anledning fick en error "this key has already been used" med resultatet att det inte gick att spela.

När jag tog upp detta med deras support så fick jag svaret att jag var tvungen att köpa en ny nyckel. Jag skrev till dem att jag köpt spelet i butik enbart, haft det installera på en och samma dator och gärna kan maila dem en bild på orginalföpackningen med min nyckel och eventuell all annan info dem kan tänkas önska.

Det svarade dem först inte alls på, 2 veckor och 4 mail senare fick jag svaret " We are sorry sir, but we cant help with your inquiery, you have to take it up with the reatiler who sold you the copy of the game.

Då tröttnade jag och har sedan dess inte köpt ett enda spel från dem. Jag betalar för alla mina spel och strutar helt i titlar från företag som jag anser beter sig illa mot sina kunder, tex Ubisoft.

Att vissa som tröttnade på buggiga patcher som i princip gjorde deras köpta nycklar ogiltiga, valde att helt enkelt cracka spelet kan jag förstå. Även om jag tydligt måste säga att jag tar avstånd från det i sak.

Att just för att slippa buggar och vara garanterad att allt funkar som det ska, brukar jag ofta framföra som ett av de starkaste argumenten till varför man ska se till att köpa sin mjukvara i stället för att hålla på med buggiga piratkopior.

Det förutsätter ju dock att företagen tar sitt ansvar och släpper vettiga releaser, att dem löser eventuella buggar snarast möjligt när dem uppstår samt inte minst att dem har en lite vettig support som inom någorlunda rimlig tid kan ge ett vettigt svar på en fråga.

Hade Blizzards eller EA´s Vd kläckt något likande så hade jag tagit det mer seriöst även om siffrorna låter väldigt udda. Min personliga erfarenhet av Ubisoft är inte direkt att dem är ett jätte seriöst företag och jag tycker Yves Guillemot uttalande ligger i samma linje.

I mina öron låter det som en bortförklaring till varför man inte lyckats släppa bra releaser i klassiskt format och i stället väljer att försöka med en ny modell. Det är ju lättar att skylla på att allt för omfattande piratkopiering gör det olönsamt, än att man helt enkelt inte lyckats få ut tillräckligt bra produkter för att tillräckligt många ska vilja köpa dem.

Visa signatur

Kontakta mig direkt vid frågor om eller synpunkter på min moderering.
Glöm inte att tala om vilken tråd ditt ärende gäller.
Kontaktvägar: via PM eller via E-post: michaswe@sweclockers.com
Mina System: HePC och Gaming

Permalänk
Medlem
Skrivet av anders190:

Något folk verkar missa är att Ubisoft även ger ut DRM-fria spel emellanåt, Prince of Persia från 2008 och Rayman: Origins är sådanna exempel. De är vad jag vet ensamma om det i deras storleksklass dessutom.

Siffran gäller Ubisoft och de spel de ger ut.

Står väll ingenstans i hans citat att det bara gäller för ubisoftss spel?

"...but normally on PC it's only about five to seven per cent who pay anyway, the rest is pirated."

Permalänk
Medlem
Skrivet av MichaSWE:

Hade Blizzards eller EA´s Vd kläckt något likande så hade jag tagit det mer seriöst även om siffrorna låter väldigt udda. Min personliga erfarenhet av Ubisoft är inte direkt att dem är ett jätte seriöst företag och jag tycker Yves Guillemot uttalande ligger i samma linje.

Börjar bli tjatigt att upprepa det hela tiden men folk verkar stirra sig blinda på att det är stora stygga Ubisoft som säger just detta så tar det en sista gång. Det är inte bara Ubisoft som anger siffror i denna storleksordning vad gäller piratkopiering.

Och personligen litar jag ärligt tala mer på Marek hos Bohemia Interactive än jag skulle göra på något från Blizzard.

Permalänk
Medlem

Konstigt att "Engångsbetalning via digital tjänst" inte fanns som alternativ...

Steam <3

Visa signatur

Case: Hyte Y40 MoBo: Gigabyte Z790 Aorus Elite AX CPU: Intel Core i7 13700k Cooler: Arctic Liquid Freezer II 280mm GFX: Asus GTX 4070 Super Dual OC RAM: 64 GB Corsair Vengeance 6000 MHz SSD: WD Black SN850X 1 TB PSU: be quiet! Pure Power 12 M - ATX 3.0 - 850W Monitor: LG UltraGear 27GP850

Permalänk
Medlem

Ubisoft bekräftar ännu en gång att de är helt sjuka. Fråga Valve/Steam om de håller med. Kan inte Ubisoft börja ägna sig åt spel på iPad istället då så vi slipper eländet de producerar. Är väl bara EA som är störigare.

Permalänk
Medlem

Ingen köper usla konsolportar av konsolanpassade spel, om nu ubisoft skulle göra ett spel som är värt att ens spela..
Dem har vissa äldre titlar, men inga bra nyare spel.

Permalänk
Medlem
Skrivet av FribBe:

Ubisoft är idioter, inga nyheter där.

Fast de släpper bra spel, till skillnad mot Bethesda som bara är idioter..

Visa signatur

Kom-pa-TI-bilitet

Permalänk

Ok! Så om vi säger att ett spel (Assassins Creed 2) säljer för 6 miljoner (nedan ser du artikeln jag hämtade det ifrån, säkert sålt för mer nu). Vi säger att 6 miljoner är 10% utav 100% som dem påstår. Det skulle alltså betyda att Assassins creed 2 har piratkopierats 60 miljoner gånger. Tycker att det låter lite mycket...

Nu är det väll inte så att det sålts för 6 milj på PC men vi kan halvera siffran och det låter ändå väldigt mycket!

Det är bullshit, och en ned-laddning är absolut inte nödvändigtvis en förlorad såld enhet. Om Ubisoft börjar göra lite bättre spel och inriktar sig mer till sina konsumenter istället för att maximera vinst så blir dem nog mycket bättre mottagna.

http://www.neoseeker.com/news/12836-assassins-creed-ii-sales-...

Visa signatur

| MacBook Pro 2016 Touch Bar 15" |

| 16GB Ram DDR4 2133 MHz | i5 6500k | RX 480 4GB | ASUS Z170-A | Fractal Design XL | Corsair TX650W |

CITERA FÖR SVAR

Permalänk
Skrivet av Teknocide:

Fast de släpper bra spel, till skillnad mot Bethesda som bara är idioter..

Bethesda > Ubisoft

Hur tänker du när du säger att Bethesda är sämre?

Visa signatur

| MacBook Pro 2016 Touch Bar 15" |

| 16GB Ram DDR4 2133 MHz | i5 6500k | RX 480 4GB | ASUS Z170-A | Fractal Design XL | Corsair TX650W |

CITERA FÖR SVAR

Permalänk
Medlem

Intressant dom har beskyllt pc spelarna för att vara pirater hela bunten rätt länge.. går dom på pirate bay när dom ger ut såna siffror eller? idioter.. nog för att spel tankas rätt mycket men att påstå några få procent gör rätt för sig osv är väldigt naivt och korkat.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Teknocide:

Fast de släpper bra spel, till skillnad mot Bethesda som bara är idioter..

Bethesda är bra mycket bättre än Ubisoft. Modverktyg.

Permalänk
Medlem

Utan att veta hur frågan var formulerad är siffran som herren i fråga hävde ur sig helt värdelös och irrelevant. Enligt ESA(*)'s egna siffror omsatte spelindustrin enbart i USA 2004 runt 7 miljarder USD; 2011 omsatte spelindustrin i USA nästan 25 miljarder USD. Andra undersökningar gjorda av Harvard et al(*) visar på att vi har aldrig spenderat så mycket på mediakonsumtion som vi gör idag, och att spelindustrin tar allt större del av den kakan.

Det enda jag kan göra, förutom att spekulera i varför djupingen i fråga hävde ur sig just denna siffra vid just detta tillfälle och mina tankar gick osökt till att det kanske är redovisningsdags snart och vederbörande vill ha en bortförklaring till varför han har misskött sitt jobb, är att se till mig själv och min bekantskapskrets. Jag kommer inte längre ihåg när jag tankade ner ett spel utan att jag senare gick och köpte det, eller köpt ett spel och sedan tankat hem en no-cd crack för att slippa fippla med CD/DVD. Det samma gäller min bekantskapskrets efter en snabb, men ändock hyggligt vetenskaplig undersökning.

Just no-cd crackar tankade jag ganska flitigt ett tag då jag reste mycket i jobbet och hade en spel laptop med mig för att roa mig på resande fot och ville slippa släpa runt en massa CD/DVD skivor. I de fall det saknades no-cd cracks blev det istället hela crackade versionen istället. Jag brukade även anväda piratkopior som demoversioner, en tumregel som jag hade för mig själv var att om jag efter en vecka fortfarande spelade spelet så var spelet underhållande nog och värd mina pengar.

När steam började fungera ordentligt har stort sett alla mina spelinköp gått via dem, och med deras ganska frekventa reor och specials har jag köpt en herrejösses massa spel som jag troligtvis aldrig annars hade köpt. Som ytterligare bonus så slipper man fippla med no-cd's. Dock köper jag ytterst få 0-day releases, utan brukar vänta ett tag för att pelja in reaktionerna från spelarna innan jag skiljer mig från mina surt förvärvade slantar, plus det faktum att man brukar ofta hitta en bra deal på steam hyggligt snabbt även på stora releaser. Favoriter i repriser är annan sak jag har kommit på mig själv köpa. Ibland har jag hittat en gammal goding på rea och köpt den IGEN, bara för att få upp den i min steam lista plus att jag inte orkat ge mig ut i förrådet och gräva fram min gamla boxade version.

Det som styr mig (naturligtvis efter genre, publikreaktioner etc) mest huruvida det blir ett köp eller inte är DRM. Om ett spel har SecurRom eller StarForce tackar jag för mig och kollar på något annat, på grund av dåliga personliga erfarenheter.. Ibland har man tur och DRM blir bortpatchat efter en månad eller så och då kan spelet bli ett tänkbart inköpt. Tidigare kunde jag köpa ett spel med sugigt DRM och sedan tanka ned den crackade varianten och köra på det istället, men det blir meckigt i längden, samt att det dessutom känns som ett större statement från mitt håll att jag inte lägger ner några pengar alls på DRM infekterade produkter. Jag vet, fjärt i rymden och allt det där, men det känns bättre för mig. Just vad gäller Ubisoft är det inte många av deras titlar som har tilltalat mig, jag kan på rak arm endast komma på första R6 och ursprungliga Splinter Cell, som jag naturligtvis införskaffade när de var DRM fria.

TL;DR, siffran är meningslös utan att veta hur frågan var formulerad, men ändå känns det som om han drog siffran ur arslet, steam med sina reor äger hårt, har köpt otroligt många spel på rea som jag aldrig annars hade köpt.

(*) Orkar inte länka, informationen finns där ute, google är din vän.

Visa signatur

Min dator
Storrökande, astmatisk hamster i ett rostigt hamsterhjul.

Permalänk
Medlem

Ska kolla nu. Konsollspel och konsollportningar tycker jag är skräp, ska se hur många PC exklusiva spel de släpper 2012. Eller vad de överhuvudtaget släpper 2012.

Citat:

Upcoming games
2012
Assassin's Creed III (PlayStation 3, Xbox 360, Wii U, Microsoft Windows)
Assassin's Creed III : Liberation (PlayStation Vita)
Far Cry 3 (PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows)
Just Dance 4 (PlayStation 3, Xbox 360, Wii, Wii U)
Just Dance: Disney Party (Xbox 360, Wii)
Marvel Avengers: Battle for Earth (Wii U, Xbox 360)[34]
QuestMania (Microsoft Windows)
Rabbids Land (Wii U)
Rayman Origins (Nintendo 3DS)
Rayman Legends (Wii U)
ShootMania' (Microsoft Windows)
Sports Connection (Wii U)
The Hip Hop Dance Experience (Xbox 360, Wii)
Tom Clancy's Ghost Recon Online (Microsoft Windows, Wii U)
Your Shape: Fitness Evolved 2013 (Wii U)
ZombiU (Wii U)

Slutsats. Jag ser inte det minsta fram emot något av spelen och kan med 100% säkerhet säga att jag inte kommer spela något av dem, kommer eventuellt använda farcry 3 för att bygga upp ratio, men kommer inte ens zippa upp det i.s.f.

Permalänk
Avstängd

Ubisoft gnäller om piratkopiering? oväntat...
Jag köper inget av det företaget pga deras DRM, inte ens när steam rear ut dom för €1.
Att deras DRM jagar bort deras kunder förstår dom inte utan fortsätter att skylla dålig försäljning på pirater med hjälp av påhittad siffror.

Visa signatur

Asus Z97M-plus | i7 4790k @4.8Ghz | Aorus 1080Ti | FD Integra M 750W | Vengence 2x8 GB Ram | FD Define Mini C | Evo 850 500GB | Intel 750 1.2TB | AOC AG271QG

Permalänk
Medlem

Har läst lite mer om det och det verkar som dom använder IP adresser som underlag för att reda ut antalet kopior av spelen som kopplar upp. Med andra ord siffrorna kan va helt åt väggarna för högt eftersom större delen av internet konsumenterna har dynamiska IP nummer som byts ut med andra ord. Så en person kan räknas flera gånger.

Jag tror man skall ta 90% med en stor nypa salt innan man vet exakt vilka data dom använt och hur, för att få fram dessa siffror.

Men sen bor vi juh i Sverige, där man litar blint på statistik. För statistik lämnar juh inget att önska.... eller

Själv köper jag iaf mina spel, antingen dom är på dvd, steam eller från annan digital distributör.

Visa signatur

Stuff

Permalänk
Medlem

Sifforna är dragna ur hans r*vh*l eller? Varför ens stämpla en procentsats på något som inte går att verifiera?

Visa signatur

ETT @ CPU: i7-10700K - RAM: 32GB - GPU: RTX 3080 - MON: 32" 1440p 144Hz
TVÅ @ CPU: i9-9900K - RAM: 64GB - GPU: GTX 1660 Ti - MON: 49" 1440p 120Hz
TRE @ CPU: i7-6700K - RAM: 16GB - GPU: GTX 1080 - MON: 27" 1080p 144Hz
FYRA @ CPU: i7-11700 - RAM: 128GB - GPU: RTX 3060 - MON 49" 1440p 120Hz
FEM @ CPU: i7-11800H - RAM: 16GB - GPU: RTX 3070 - MON 15,6" 1440p 165Hz

Permalänk
Medlem

ytligare en anledning att inte köpa Ubisoft spel. dom pratar skit om oss konsumenter...

Permalänk
Medlem

Varför klagar all på Unisoft's titlar? Assassin's Creed är ju inte dålig.

Visa signatur

Ryzen 5950x | RTX 4090 | 64GB 3600Mhz| WD Black sn850 2TB
NAS: Unraid | 8GB 2133Mhz | ASRock C236 WSI | Intel G4600 | 32TB WD RED
YT:youtube.com/patan77xd IG:instagram.com/patan77 Webwww.patan77.com

Permalänk
Inaktiv

Varför betalar inte folk? Varför betalar folk hellre när det ska på toa på stan istället för att gå gratis? Man vill ha kvalité!

Permalänk

Piratkopieringen är väldigt stor men allt är inte förlorad inkomst för utvecklare/publishers vilket dom vill få oss att tro.

Känns som att det kommer ut för mycket spel som kostar 500-600kr och knappt är värda hälften, om du jämför med hur bra F2P spel det finns. Eller tex CS:GO som är en stor titel och lanserades för endast 14€

Visa signatur

i7 3930k | Rampage IV Gene | 32GB RAM | HD7950 | Silverstone SG10
Retina 15" | Sennheiser RS180 | Audioengine A5+ | Sound Blaster X-Fi HD

Permalänk
Medlem

5procent utav spelen dom tillverkar i modern tid är bra.. resten kan vi vara utan
Men jag betalar för mig iaf.

Visa signatur

Nick BF5/2042 - Osterlindh

Permalänk
Medlem

Om Ubisoft hade haft bättre spel hade jag gärna köpt lite spel från dom

Visa signatur

ninoscript :: Intel i9 9900k @ 5 ghz | Kingston HyperX 3200 mhz 32 gb | Gigabyte 2080Ti RTX Windforce OC | EVGA SuperNOVA G3 1000w | Samsung EVO 970 250 GB nvme m.2 | Samsung EVO plus 1 TB nvme m.2 | Asus z390-f Gaming | Fractal Design r6 blackout windowed | Creative Soundblaster AE-5 gaming | Philips Fidelio x2 + boom mic | Qpad CT large | Corsair Ironclaw RGB | Corsair strafe RGB

Permalänk
Medlem

Det enda jag kan tänka mig att det här gäller typ asien.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

thank you, come again

Permalänk
Medlem

Skulle vara intressant att se vart han har fått siffrorna ifrån. Statistik är alltid intressant. Kan tillägga att jag är en av de där 5-7%

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Murvel:

Sifforna är dragna ur hans r*vh*l eller? Varför ens stämpla en procentsats på något som inte går att verifiera?

Precis, det går inte att bevisa - alls! Dessa länkar som postas här i tråden är precis lika tveksamma som Ubisoft's påstående. Man kan uppskatta siffror, det är en sak, men här gäller det att vara realist;

Om endast 3-5% är en egentlig försäljning (läs: pengar), hur fan överlever företaget? Och kom inte och säg konsoler, för det piratkopieras nog minst lika mycket där, om inte mer - det går nämligen alldeles utmärkt att nyttja alla online-funktioner med en piratversion till konsol.

Ta en titt på Blocket, E-Bay och liknande sidor, ta Xbox konsoler som ett alternativ...gör en egen statistik hur många som är 'flashade' och hur många som inte är det. Här gäller det också att vara realist - konsolen flashas av EN anledning bara...

Titta sen på PC igen, här går det högst troligt inte (ska vi säga...runt 95% chans?) att spela online med en piratversion.

Slutplädering; PC marknaden är en garanterad vinst för ett bra spel...BRA SPEL, Ubisoft.

Skickades från m.sweclockers.com