Ubisoft: "Piratkopieringen uppgår till 93–95 procent för PC-spel"

Permalänk
Medlem

Det är bara bullshit - finns 0 relevans i nyheten. Jag känner fan inte ens någln som piratkopierar spel så från min hoizont ser jag ksnske 50 köpta spel på noll kopierade. Skitsnack slm sagt

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Jag har svårt att få grepp om hur stor pc-marknaden är utanför Europa. Men tittar man på statistiken så ligger Sverige långt ner
http://www.nationmaster.com/graph/cri_sof_pir_rat-crime-softw...

Visa signatur

"Claiming Java is good because it works on all OS' is like claiming anal sex is good because it works on all genders"

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av MugiMugi:

Det finns många företag som har gått ut med mer eller mindre exakt lika dana siffror, detta 90-95% är långt ifrån en nyhet i huvud taget. Fakutm är att det har kommit ut nummer så högt som 97% från vissa företag.

http://2dboy.com/2008/11/13/90/ T.ex. 2D boy släppte sitt spel DRM fritt också. Värt att nämna att ifall ett spel har DRM eller inte har så got som noll påverkan på varken försäljning eller piratkopiering om man nu ska jämföra siffrorna med ubisoft.

Här har du ytligare en annan källa http://www.gamasutra.com/php-bin/news_index.php?story=17350

Det finns hur mycket som helst att hitta och läsa om just detta, de flesta fallen hamnar siffrorna runt 90%. Ubisoft är LÅNGT ifrån först med dessa nummer, och jag ser inte varför de skulle ljuga heller.

De flesta gillar dock att skrika högt o.s.v. så fort det handlar om vissa företag men för de flesta är det för jobbigt att hitta fakta.

Faktum kvarstår, det är spekulationer eftersom det inte finns KÄLLA till det. Det du länkar är samma spekulationer, påhittade siffror utan en solid grund. Det ända hyffsade vettiga bland av dina länkar, är de spel som ska spelas online - där ett online ID krävs och registreras av en server.

Många spel spelas offline, många spel blockas av brandväggar...

Siffrorna är HELT opålitliga, utan pardon.

Inget illa menat mot dig personligen, jag uppskattar lektyr.

Permalänk
Medlem

Inte konstigt att deras spel piratkopieras mycket om det är enda sättet att slippa deras pirat kopieringsskydd. Att skiten inte är värd att betala för gör ju inte saken bättre. Vet många som laddar ner först och köper sedan. Med Ubisoft laddar de ner först och slänger hårddisken sedan.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av guran33:

Statistiken låter överdriven fast det är mycket piraternas fel också när de kommer med sin högljudda "logik" som gör att Ubisoft kan späda på det också. Det är aldrig ok att piratkopiera spel, om spelet är skit så köper man det helt enkelt inte punkt. Om man bara ska piratkopiera för att spelet har DRM eller för att spelet är en kass konsol-portning så ger man ju bara företag som Ubisoft en jättebra anledning att ge ut sån här statistik för spelet piratkopieras helt enkelt mycket.

Innan jag köper ett spel så ska de först testas i form av ett demo eller en piratkopia, är spelet bra köper man det.

Permalänk
Avstängd

Förmodligen är det som så att 95 procent utav dem som har piratat deras spel aldrig skulle ha haft spelet överhuvudtaget om piratkopiering inte existerat. Det är väl här skon klämer för jag kan mycket väl tänka mig att siffran inte är helt oäven. Problemet är ju att om 5 miljoner spelar x spel och det har piratats 95 miljoner gånger så anser Ubisoft att de förlorat 95 miljoner sålda ex i intäkter. Men som sagt, hade inte piratkopiering existerat så hade självklart inte 100 miljoner spelat just det spelet. ( anledingen är väldigt enkel, det finns för mycket speltillverkare, titlar i förhållande till marknaden.) Dock så kan man nog utgå ifrån att de hade fått sälja fler exemplar än 5 miljoner men hur många finns ju ingen som kan svara på.

Att totalsumman på spelare på en given titel är så hög beror ju på att de flesta tar hem den utan kostnad men absoluta flertalet utav dessa "pirater" skulle aldrig ha provat spelet överhuvudtaget om de varit tvungna att betala. Så förlorade sålda ex är nog inte så fruktansvärt högt men yterst svårt att beräkna.

Personligen tror jag mest på kvalitativa titlar, ett demo på aktuell titel som är full dvs inte borttagna funktioner men exempelvis kanske bara en level utav spelet, gärna valfri. Då kan man testa och finner man produkten bra och värd pengarna så betalar man för att få hela produkten. De som ändå inte betalar har förmodligen inte ekonomiska medel till detta eller har ngn konstig princip att vägra lätta på lädret och denna grupp individer kommer aldrig att betala för sig i vilket fall dvs påverkar inte hur välmående exempelvis Ubisoft kommer att vara.

Permalänk
Medlem

Det här är inte första gången som herr Yves Guillemot försöker göra en höna av en fjäder med sina sensationalistiska uttal.

Visa signatur

Science flies you to the moon. Religion flies you into buildings.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Segas:

Faktum kvarstår, det är spekulationer eftersom det inte finns KÄLLA till det. Det du länkar är samma spekulationer, påhittade siffror utan en solid grund. Det ända hyffsade vettiga bland av dina länkar, är de spel som ska spelas online - där ett online ID krävs och registreras av en server.

Många spel spelas offline, många spel blockas av brandväggar...

Siffrorna är HELT opålitliga, utan pardon.

Inget illa menat mot dig personligen, jag uppskattar lektyr.

Med lite matte så kan jag hjälpa dig där med.

100 pers har köpt ett spel. 1000 personer har submittat score, för att gära det lätt för oss. dvs 900 pers har piratat spelet minst. Nu finns det självklart ett mörkertal av de som har köpt och piratat spelet, men med tanken på att sålda spel INTE har ökat, utan enbart de antal som har spelat, dvs ökar antalet som har piratat spelet.

Om du läser hela 2dboy artikeln så har de faktiskt data där inget annat. Vist det finns ett mörkertal, men mörkertalet ÖKAR antal som har pirat kopierat spelet inte tvärt OM.

Visa signatur

Speldator: Ryzen 7800X3D, 64GB DDR5, RTX 3070
Server: i7-8700k, 32GB DDR4, RTX2080
Steam deck + de fiesta konsoller.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Wully:

Ubisoft började med "Uplay" som kräver att du är online HELA tiden du spelar, om du droppar internet i 1 sec under spelande så blir du instant utkickad

Jag kan spela assassins creed genom uplay utan interner.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk

Haha han på bilden i bakrunden. Va fan kollar han på då ojojoj.

Permalänk

det är rena skit vad han snackar om

Permalänk
Medlem

Jag välkomnar detta asgarv med öppna armar så här på onsdagskvällen. Same bullshit as always när det gäller ubisoft. Enda han lyckas med är att visa sig villig att knipa titeln "spelbranschens största ärkenöt" från Bobby Kotick.

Permalänk
Medlem

spelen är helt enkelt för dyra

Visa signatur

CPU: i7 9700k GHz |GPU:GTX 2070 ROG |Moderkort: ASUS ROG Strix Z390-F |Kylning: Corsair H115i PRO |RAM: Corsair ddr4 32GB 3000 mhz |SSD:m.2 90 evo plus |OS: windows 10 Pro
Online:| Overwatch(master) | CS:GO | APEX | VR-SPEL | PUBG |
Bredband | Fraktfritt Inet | hemsida| swec bb-koder

Permalänk
Medlem

Han måste ha varit onykter stackarn..Kommer då inte köpa nåt spel från dom iallafall..

Visa signatur

╔ Corsair 32GB DDR4 CL15 3000Mhz VENGEANCE RGB ■
╠ ASUS-ROG-MAXIMUS-X-HERO ■ ASUS-ROG-STRIX-RTX2070-OC ■ i7 8700K
╠ DeepCool Captain 280EX RGB ■ 2x Samsung 970 EVO 500GB■
╠ Deepcool NEW ARK 90 Electro Limited Edition NR58 ■ XFX PRO1000W Limited Black Edition
╚ Samsung SE790C 34" Ultrawide 3440x1440@75Hz

Permalänk
Medlem

Jag tror ärligt talat att det snarare är andelen köpta spel som ligger på 85-90%.
Jag har inte ett enda piratkopierat spel på min dator iallafall och jag har inte kopierat spel sedan jag var barn på Amigatiden.
Och jag tror knappast att jag är speciellt unik där.

Att jag inte laddar ner spel olagligt beror dock inte på att jag vill vara präktig eller något, utan på att man oftast får så sjukt mycket för pengarna nuförtiden jämför med förr och för att jag vill ha ett spel som faktiskt fungerar utan en massa virus, buggar och massa trixande med att generera nycklar och liknande.

Idag kostar ju spelen ungefär lika mycket som förr, men ett spel idag kan ju ta hundratals personer som jobbar i flera år att utveckla, mot förr då oftast en eller ett par stycken knåpade ihop spelen.
Köper man dessutom spelen en tid efter release så kan man ju också få riktigt bra priser, eller om man passar på när det är erbjudande på Steam eller så.

Ubisofts spel aktar jag mig dock för. Dels lite på grund av deras attityd och dels på grund av att själva spelen ofta är buggiga och inte sådär jättebra.
Riktigt bra spel säljer också bra precis som att riktigt bra biofilmer lönar sig.

Det är alltid lättare att skylla på andra när det inte går så bra för en själv...

Visa signatur

Namn : Jesper | Ålder : 45 | In-game namn : iller
Yrke : Matematisk modellerare (finansiell matematik), mjukvaruutvecklare för risksystem.
Utbildning : Doktor i matematik + en del mat-stat, numme och IT-relaterat.

Permalänk
Medlem
Skrivet av svolter:

Om det innebär att försäljningen ökar 95% är en annan fråga.

Ökar med 1900%, men är alla är väll med på tåget ändå

Permalänk

hmm 90% låter orimligt speciellt när man hör spel som Alan Wake som tjäna in sin budget kostnad för att göra en okey pc verson på 1-2 dagar. ps Alan Wake var otroligt bra. men man vet ju om pirat kopiering var en riktig pirat mellan 10-15 år gammal det var ju lättare att varva gratis spel, Iallafall för plånboken. Men köpte mig orange box från en special drive och blev introducerad till Steam. ett företag som gör riktiga deals för spel entusiaster. äger idag 125 spel på steam och kommer inte gå tillbaka till pirat kopiering. om nu bara ett företag kunde göra samma för serier och filmer offline läge utan stream 1080p native på allt och bra bundle deals överföring till handheld och mycket manga. fan hade gått back ett flertal tusen på ett sådant program.

Permalänk
Medlem

Sen kan jag även tillägga att de Ubisoft-spel som jag har köpt har jag antingen slängt på hyllan i frustration eller använt en alternativ exe för att deras DRM är ett rent helvete. Det är ju vi legitima köpare som straffas. Byt DRM och ta bort Ubi Play (som jag klassar mer eller mindre som malware. Jag har inte bett om skräp vid installation.

Assassins Creed II är ett bra spel, men "uppföljarna" Brotherhood och Revelations är mer likt spin-offs, exakt samma sak som tvåan, fast i ny förpackning.

Permalänk
Medlem

Vilken pajas!

Bra att han nämner vilken tillförlitlig, opartisk källa han fått den informationen ifrån.

Sådana uttalanden får ju inte direkt Ubisoft att framstå som bättre, i alla fall i mina ögon.

Visa signatur

Rigg: Corsair Carbide Air 540 | Gigabyte X570 Elite | R7 3700X | Corsair Hydro H70 V1 | 16 GB G.Skill RGB CL16@3200 MHz | Powercolor RX7900 XTX Red Devil | Samsung EVO 960/500 GB | Samsung QVO 870 8TB | Corsair AX860 | Ljud: Monitor Audio GS20 Frontar | Monitor Audio GSLCR Center | KEF Q7 Surround | Epik Legend Subwoofer | Denon 2310 Reciever

Permalänk
Medlem

UBIsoft släpper som sagt väldigt ofta halvfärdiga dåliga konsolportar som dessutom är infekterade av idiotiska DRMlösningar som endast höjer lusten att pirata ännu mer.

Jag har lite svårt att tro på siffran 95%, men andelen pirater är nog definitivt hög.

Tips från coachen, omfördela utvecklarna från DRM-teamet till att färdigställa och förbättra spelen innan release så går det garanterat bättre.

Fyf*n för Uplay >:(

Permalänk
Medlem

Om det är sådana som han som majoriteten av pengarna går till så förstår jag att piratkopieringen är så hög.

Visa signatur

|AMD Ryzen 9 5900X| |ASUS ROG Strix B550-F| |Crucial Ballistix 32GB CL16@3600MHz| |PNY RTX 4090 XLR8 Gaming| |Samsung 990 Pro 2TB| |Samsung 970 Evo Plus 1TB| |Samsung 860 Evo 1TB| |Corsair RM1000| |Fractal Design Define R5| |LG OLED 48" C2 Evo|

Permalänk
Medlem

Visst att piratkopieringen är hög, men det där lät ju sjukt uppkryddat.
Ubisoft kan ju börja med att göra spel som är värda att betala för till att börja med...

Visa signatur

Fractal Design Meshify S2 | ASUS ROG STRIX GeForce GTX 1080 Ti 11GB OC | Intel i5 9770K | MSI Z390 MPG GAMING EDGE AC | Corsair RM 850 80+ | Samsung 970 EVO Plus 1TB | WD 2 TB

Permalänk

Jaha, Ubisoft. Lansera bra spel och bra tjänster så kanske det går bra för er någon gång.

http://www.sweclockers.com/nyhet/15726-ea-games-drog-in-mer-p...

Visa signatur

i7 2600K@4,6ghz - ASUS GTX 670 DC2 - MSI P67A-GD55 - Corsair Vengeance 8GB - Samsung 830-Series 256 GB
Corsair H80 - Xonar Essence STX - XFX XXX 750W - Fractal Design XL - DELL U2412m

Var snäll mot nördar. Det är stor risk att du får en som chef en dag.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Segas:

Faktum kvarstår, det är spekulationer eftersom det inte finns KÄLLA till det. Det du länkar är samma spekulationer, påhittade siffror utan en solid grund. Det ända hyffsade vettiga bland av dina länkar, är de spel som ska spelas online - där ett online ID krävs och registreras av en server.

Många spel spelas offline, många spel blockas av brandväggar...

Siffrorna är HELT opålitliga, utan pardon.

Inget illa menat mot dig personligen, jag uppskattar lektyr.

Det handar definitivt inte bara om påhittade siffror. Som sagt många spel nu för tiden kopplar upp sig mot en server, så det är inte alls omöjligt att ange faktiska siffror.

För Arma2 (multiplayer) exempelvis:

Citat:

"Our statistics from multiplayer show that for every three legitimate buyers playing their game in multiplayer, there are 100 (failed) attempts to play with a pirated version," Bohemia's CEO Marek Španěl told PC Gamer.
"This indicates that piracy is an extremely widespread problem on PC, and it's also really worrying for us as a mid-sized, independent, PC-oriented developer.
"We do not have any such data for single-player, but I'm afraid there the ratio of pirates to legitimate gamers is undoubtedly much worse."

Källa: http://www.eurogamer.net/articles/2011-11-18-arma-2-dev-bohem...

Det är inga uppskattade siffror, det är fakta.

Permalänk
Avstängd

Han snackar väl bara skit.
Han vill bara skylla på nåt för att försäljning går dåligt.

Kanske är spelen för dyra?
Kanske är spelen för dåliga?

Kanske har spelen man köper DRM medan dom man laddar ner är DRM-fria?

Permalänk
Avstängd

Ska man tro honom har dom säkert förlorat 3995454343 triljoner miljarder dollar på piratkopieringen.

Permalänk
Avstängd

De menar nog "95" av våra DRM köttade Ubisoft Spel.
Inte spel i allmänhet på PC.

Permalänk

Tror det är en överdrift. Jag köper iaf alltid mina spel. Men det är ju klart det finns ju många med krasslig ekonomi i typ Ryssland eller andra öststater som säkert tankar ner.

Visa signatur

Dator 1: Intel core i7 3930K @ 4,7Ghz, Asus P9X79 Deluxe. Crucial Ballistix Tactical Tracer DDR3 (32GB),Crossfire 2x MSI Radeon 7970 OC Edition 3GB, Tagan 800W NA, SanDisk 120GB systemdisk, EK 360 kit + 120mm extraradiator.
Dator 2: AMD FX 8350, Gigabyte 990FXA UD3, Crucial ballistix DDR3, Nvidia GTX 480, Corsair 650W, 2x OCZ Agility, Thermaltake bigwater 760 vattenkylning.

Permalänk
Inaktiv

lol?

typisk storbolags skitsnack
jag kan förstå att vissa tankar hem pron och tv serier pga otillgängligheten, men spel tror jag inte många gör, då man köper spel som BF3, wow, GW2, MW3 mfl mfl just för multiplayer läget, vilket inte brukar gå så bra med en pirat kopia. kör man single player kan man lika gärna köra demo;n istället.

men o andra sidan, den med pengar i fickan får propagera hur denna vill och få sitt skitsnack publicerad överallt, som många med samma tankar och idéer köper och sväljer skiten!

offtopic: en ekorre sprang in på balkongen, WTF?

Permalänk

Tycker det gnälls mycket från de "stora företagen" om att det försvinner pengar som de tycker att de är förtjänta av. Är det inte så, att det är en "buyer's market" egentligen? Vi väljer väl för fan vad vi betalar för, är det inte värt de pengarna de kräver så får de inte sålt det, ganska simpelt.