11,6" mellan 3-4k - Till högskola

Permalänk

11,6" mellan 3-4k - Till högskola

Hej,

Jag söker en ny bärbar dator som jag tänkte använda på högskola. Jag har idag en MBP 15" som jag tycker är lite jobbig att släpa på, vill ha en som är enbart till skola.
Då har jag kikat på 11,6" för att den ska bli så liten och lätt som möjligt att släpa på. Jag läser datorteknik.
När jag jämfört på prisjakt så finns det lite olika som passar in i 11,6" och 3-4k. Det är Asus, Acer, och hp som kommer upp. Av dessa märken, vilka håller högst kvalité och mest dator för pengarna?
Hur mycket prestanda får man ut ur en sån dator? Jag ska väl skriva uppgifter, anteckna, programmera, surfa och kolla lite film på den kanske. Resten gör jag på mina andra datorer.

Visa signatur

i7 2600k | Evga GTX 980 | Asrock Z77 Fatal1ty | Bitfenix Prodigy m |

Permalänk
Medlem

Jag skulle nog försöka få grepp på en begagnad Thinkpad X200/201/220.

Visa signatur

Var snälla mot varandra och snåla inte på nätaggregatet.

Permalänk
Medlem

Håller med Vargas. Jag använder en x200 just nu och den är enastående bra för pengarna. Med 4gb ram och en SSD är den är ett riktigt powerhouse bland andra små, billiga datorer.

Visa signatur

Silvertejp, silvertejp!

Permalänk

Tack för era svar.

Jag har tittat på en just sån modell också. Dock tycker jag att dom känns lite knubbiga och omoderna vad det gäller chassi osv.
Om man jämför en thinkpad mot dessa fyra, är det klassskillnad då?

http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/168899-asus_vivobook_...
http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/181135-asus_vivobook_... (Nyare)
http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/180519-hp_pavilion_11...
http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/176882-acer_aspire_v5...

Visa signatur

i7 2600k | Evga GTX 980 | Asrock Z77 Fatal1ty | Bitfenix Prodigy m |

Permalänk
Medlem

Vad jag kan se är det nåt fel med alla av de där. HPn är inte den mest attraktiva till utseendet, samtidigt som den har väldigt svag cpu. Acern har också relativt svag cpu och det uppdagades i Sweclockers test att den har problem med energihanteringen, ljudnivån, och att "Datorn presterar dock endast som den ska efter att bland annat ha väckts upp från viloläge, någonting som inte avhjälps ens med en ren installation av Windows 8". Inte helt övertygande. Acern får dessutom dålig kritik för tangentbordet, något som är värt att tänka på om du ska skriva en del. Asus S200E har tydligen problem med kylningen och kan tappa upp till 50% i prestanda vid belastning till följd av värmen.

Nu är det ju öppet mål för mig om jag vill fortsätta rekommendera en Thinkpad, och det tänker jag göra Min x200 är tyst som en viskning, snabb, pålitlig, stöttålig och underbar att skriva på. Helt klart en dator där funktion går före form, och i slutändan är det ju funktionen som räknas.

Visa signatur

Silvertejp, silvertejp!