Hur editera Vistas bootordning av operativ?

Permalänk
Medlem

Hur editera Vistas bootordning av operativ?

Hej,

Jag har klonat en gammal Vistaversion från en mekanisk disk till en ssd och nu skulle jag behöva få tillgång till Vistaversionen som nu ligger på ssdn. Jag vill kunna välja vilket operativ jag vill boota.

Det ser ut som bcdedit är vad man ska använda för detta men det verkar ju inte vara sådär jätteenkelt. Finns det ingen annat sätt?

Vad jag har idag alltså är tre mekaniska diskar där vistapatitionen ligeger på en av dessa diskar.

Jag har klonat den partitionen på en ssd och när jag nu bootar så finns den disken som d: i mitt gamla vista.

Hur editerar jag nu så jag får tillgång till båda Vistaversionerna?

Jag vet att det här möjligen inte är det bästa för prestandan utan att det vore att göra en ren installation men för nu vill jag bara ha igång ssd-versionen av vista.

Jag vill inte ställa till det så jag sitter med en korrupt bootfil.
En sak till, varför göra det så svårt i vista? xp var ju hur enkelt som helst och win 7 och 8 är väl också väldigt enkelt att editera för sånt här?

Visa signatur

Is it "for fucks sake" or "for fuck sake"? Its for a work email so it has to sound professional.

Permalänk
Medlem

Har du aldrig gått in i bios och valt EXAKT vilken disk datorn ska starta från?

Funkar inte det så är det risk att du måste klona om disken. Åtminstone med äldre Windows har vissa klonings program krävt att man kopplade ur original disken första gången så att Windows vet att den alltid ska vara C. Efter det spelar det ingen roll om gamla kopplas in igen.

Edit:
Känns lite bortkastat inte fräscha upp Windows så den går så snabbt och bra som möjligt när man lagt pengar på en SSD. Du har ju gamla disken kvar Så det är ju inte direkt bråttom att få igång SSD.

Permalänk
Hedersmedlem
Visa signatur

Kontaktas via PM eller IRC [color="green"]#Sweclockers.com [/color]@ quakenet.org Mina regler: §1 Jag har alltid rätt. §2 Jag KAN ha fel men då inträder §1 automatiskt.