Söker 84 eller 82 key (75%) tangentbord med röda brytare, eller bra återförsäljare av delar till att bygga ett.

Permalänk
Medlem

Söker 84 eller 82 key (75%) tangentbord med röda brytare, eller bra återförsäljare av delar till att bygga ett.

Är det någon som vet var det går att få tag på ett (75%) tangentbord med 84 eller 82 key layout som t.ex. denna fast med Cherry eller Gateron brytare? Har hittat något exempelarl som varit slutsålda på amazon och ebay och därefter verkar de ha gått över till andra brytare. Några tips? Även denna har samma layout, men inte en bytare jag är intresserad av. Föredrar 84 över 82. Om någon har ett till salu kan jag också vara intresserad – för att det inte ska bli en annons tråd så får ni dock PM:a mig i sådana fall.

Annars söker jag rekommendationer av en bra återförsäljare för delar till ett sådant bygge.

Edit: Buget ligger på en hårdgräns vid över 1100, mjuk vid 900, helst inte över 700 kr.

Tack på förhand,
Jonatan

korrigerad, budget
Permalänk
Medlem

@jonatannossrep: Vortex verkar ha något sådant på G: #16783062

Permalänk
Medlem

Jag har ett B.mini från winkeyless.kr, dock kräver det lite arbete då det är ett "custom". Även om man kan få det ihopbyggt så kommer du behöva ställa in i deras mjukvara hur du vill att tangentbords-mappningen ska vara, vilket är lite pill. Det kommer dock bli rätt mycket dyrare än ett Gamr.

Som sagt verkar Vortex ha ett på g, personligen är jag inte ett fan av deras topp-rad, men det är väl en smaksak...

Vad har du för budget?

Permalänk
Medlem

@Applet: Hårdgräns vid över 1100, mjuk vid 900, helst inte över 700 kr.

Permalänk
Medlem

Okej, då tror jag Gamer är ett av få alternativ om du ska ha linjära brytare och 84-key. Outemu ska väl vara helt ok?

Permalänk
Medlem

@Applet: Har hörst att just deras linjära ska vara lite sämre, sen har jag sett en del recensioner från i år som klaggat på att de slutat fungera efter några månader. Men vad för "Gamer" talar du om då det inte är så lätt att hitta något genom att använda det som en sökterm när man söker ett specifikt tangentbord. Är det detta som är samma som jag länka i min öppnings post? Gramr är ju nästan Gamer.

Permalänk
Medlem

Jag skulle gissa att det är samma. De finns på aliexpress också. Det finns även ett som heter excalibur som verkar vara samma fast med ¨floating keys¨ och metallcase (men lite dyrare).

Permalänk
Medlem

Fick bli en DREVO Excalibur som du tipsa om @Applet, med röda cherry brytare. Tackar så mycket för hjälpen ni som visat intresse. Får hoppas de blir bra, lite synd bara att det enbart var amazon.uk som skeppa till Svergie då man drabbas av den inte så gynnsamma växelkursen. Får återkomma med en liten recension som tack då ni entusiaster säkert uppskattar information om dessa lite okändare tangentborden. Totalt blev det ju på den dyrare sidan om skalan, men sett till vad de flesta tangentbord kostar och den lite udda formatet så kom jag ändå rätt billigt undan verkar det som. Priset för Vortex bord t.ex. är ju rätt skapligt. dessa har dock säkerligen bättre konstruktion och de var snyggare, men detta var snyggt nog och det verkar rätt simpelt att fixa till denna lite. Sen om detta bord inte är byggt som en tank som kanske Vortex är – jag vet inte, har ingen erfarenhet av de – så är det inte viktigt för mig!

Permalänk
Medlem

Ett par tangentbord jag stötte på under mitt sökande (där brytarna varierar mellan revisioner och kan säkerligen fortsätta att göra så):

84-tangenter
DREVO Excalibur 84-Key (Cherry eller Outemu[Tror jag])
DREVO 84-Key (Outemu)
Duck Octagon 75%
Noppoo Choc Mini 84 (Cherry eller Gateron)
Red Scarf III (RS84) (?)
Cherry G84-4100LCM (Cherry ML)
Keycool 84 (PBT*) (Kailh eller *Cherry)
MK MK84 (Greetech)
Plum 84 (Kailh)

82
Vortex Race (Cherry)
KBT Race (Cherry)
Deck 82 (Cherry)

Permalänk
Medlem

Tyckte DREVO Excalibur 84-Key var ett bra tangentbord sett till mått och byggkvalité, kompact och robust. Den lågstadigt på bordet med sina fyra gummitassar, men jag saknade handlovsstöd; även om detta så klart kan ses som ett plus av en del då den blir mer kompakt utan en, men en löstagbar i matchande design hade inte varit en förlust i annat en pris. Det hade ett "futuristiskt typsnitt som inte alls föl mig i smaken så jag byte keycaps till denna. Dess orginal knappar var även gjorda i ABS så de blev glansliga och "oljiga" direkt vilket är ett stort minus tror jag för alla; detta till trots var de dubbel skjutna så de skulle förmodligen hållt i oändlighet. För priset är det ett bra tangentbord om man kan med leva knapparnas brister och avsakanden av hanlovstöd. Avsaknaden av att kunna omarangera tangenter enkelt och spara dessa på tangentbordet så dessa blir plug-n-play mellan datorer blev dock den slutgilitiga faktorn som i slutändan fick mig att skicka tillbaka tangentbordet.