Permalänk
Medlem

ICA Pancetta. Tyvärr finns den inte i alla butiker eller är ofta slut

Visa signatur

i7 4790k | Asus Z97-A | 16GB | Gainward GTX 1070 Phoenix GS
Phanteks Enthoo Evolv ATX TG | EVGA Supernova G2 750W
Samsung 850 PRO 128GB | Samsung 850 EVO 250GB
Seagate Barracuda 4TB | Cryorig H5 Ultimate

Permalänk
Medlem
Visa signatur

It’s more fun to compute.

Permalänk
Medlem

Hemgårdens som redan fler rekommenderat, mycket fin och även långt mycket bättre konsistens än det blöta sladdriga elände till bacon scan säljer.

Permalänk
Medlem

Smarrigt på burgaren.

Visa signatur

HTPC: Silverstone Sugo SG05W Vit, Asus H110I-Plus, G4560, Corsair Vengeance LPX 2133 MHz 2x4GB, Samsung 870 EVO 500GB, Toshiba N300 2x10TB, MSI GeForce GT 1030 Passive OC 2GB, (& 16 enkortsdatorer med div användningsområden). Har ett "par" andra stationära datorer åxå. LG OLED 65CX. Shield 2019 Pro.

Permalänk
Medlem

Jag har ingen egen erfarenhet av att steka bacon i just oxtalg, men enligt Edward Blom må det vara det bästa sättet att få till krispigheten på bacon

Video där Edward redogör för oxtalg och bacons, vid 2:11

Permalänk
Medlem

Har testat liknande, det är förvånadsvärt gott! Hatar bara att pressa tofu, det är så drygt.

Permalänk

Brukar bli Scans!
Tulip om det är svenskt!

ICAs undviker jag då det packas i Holland.

Visa signatur

NR200P || 5600X || 3080 Strix ||

Permalänk
Medlem

Beror lite på vart man är - hemma blir det Kötthallen, Andersson & Tillman eller Lidls Enebacken alt riktigt kotlettbacon från England. Hemhemma i Dalarna blir det Siljanschark eller nått riktigt lokalt. Undrar om Karelius i Västerdalarna har bacon/sidfläsk? Eller rekoringen? Ibland blir det smaksatt bacon, har fortfarande dreggel kvar i mungipan efter nått kanderat bacon jag åt till brunch i New Orleans för ett par år sen...

Visa signatur

HP48-GX, Arm-kärnor, i7, Ryzen 9, M2, Z80, 68000, Party tricks

Permalänk
Medlem

Själv har jag börjat gillat Willys bacon, inte för mycket rök, perfekt balans av sälta och blir perfekt knaprig! Inte för tunna skivor heller som t.ex ICA & SCAN har

Permalänk
Medlem

Någon försöker förstöra tråden med rubriken "Vilket bacon lägger du helst i stekpannan"
Bacon görs i ugn och nödfall stekpannan.

Visa signatur

Windows 11 pro, Corsair 4000D Airflow, MSI PRO B660M-A WIFI D4, Intel Core i5 12600K, Corsair 32GB (2x16GB), PowerColor Radeon RX 6900 XT, Kingston NV1 500GB M.2 NVMe, WD Black SN850 1TB Gen 4, Seasonic Focus GX 850W, LG UltraGear 32GP850

Permalänk
Medlem

Jag har hittat min favorit. En lokal variant från "Andersson och Tillman". Riktigt bra.

https://www.andersson-tillman.se/#sortiment

Permalänk
Medlem

Köper bara färsk sidfläsk på ica maxi från en lokal producent och det kostar 59kr kilo.
Ibland gör jag egen rökt bacon av det men oftast kör jag shanghai style sidfläsk.
Köper inte bacon och andra charkuterier som innehåller nitrit.

Visa signatur

Ryzen 7 2700 @ 4.0Ghz, X470 Taichi, 16gb ram @ 3200 mhz, GTS V8 Cpu Cooler, Gigabyte 5700XT.

Permalänk
Medlem

Icas vanliga bacon, inte basic-varianten är riktigt trevlig
Den är tillskillnad från Scan/Coop/garanti rökt på riktigt och inte "rökarom"
Skulle personligen hävda att det är ganska stor skillnad i rökighet.

Icas torrsaltade bacon a typ 18:- är riktigt trevlig den med, gör sig grymt fin när man vill lyxa till det lite mer.

båda förpackningarna går att "granska" genom plasten dugligt, och brukar sällan få dåligt bacon, eller sådant som är mestadels fett med enbart lite kött.

Visa signatur

Win 12 pro | AMD i7 tolvsjuhundraX 1.2ghz | Asus Mode kort delux Fashion Gucci | 32 GB 1337 MHz
AMD 2020 Corona GPU | 1GB HDD Seagate Expansion | ~3 KB SDD
Fractal design K3 | motionscykel 850W | Dell 32 ventiler överliggande kam
mbturbo.com

Permalänk
Medlem

Tulip.

Visa signatur

13900K - NH D15 - Maximus Z790 Hero - 32gb G-Skill 7200Mhz - Intel 900P 480Gb -Kingston Renegade 2Tb -Samsung 980 PRO 2TB - Samsung 980 PRO 1TB - Gigabyte RTX 4090 GAMING OC - AX 1600i - Phanteks P600s -Alienware AW3423DW - Beyerdynamic T5 MK III - Creative Sound Blaster GC7 - ROG Strix SCAR 16 (2023) - G634JZ-NM015W.

Permalänk
Medlem
Skrivet av thom.g:

*Länk borta* /Mod

Ja kör icas vegetariska bacon. Det är helt otroligt att ovan metod ens får användas. Nazisterna hade liknande metoder. Dom lärde väl sig av bönderna eller slaktarna. Dina pengar är en röst på hur världen ska vara.

Bash away! 🐷

Kan tipsa om Eldorados vegobacon om ingen hunnit före, den är bäst i klassen enligt mig.

Visa signatur

Ryzen 5600 | RTX 3080

Permalänk
Medlem
Skrivet av maweric:

Inget bacon. Vill undvika E250.

Tulips Ekologiska är utan E250/natriumnitrit.

Så den köper jag numera. Annars är Änglamarks Ekologiska riktigt god, tyvärr E250 i den.

Visa signatur

Gaming: Playstation 5 | Server: FreeBSD | Core i5-3570k | Fractal Design Define C | Corsair 16GB RAM | HTPC: RPi5 | LibreElec | Chromecast | Laptop: MacBook Air M1 2020 | Phone: iPhone 13 Mini | AP: Ubiquity Unifi | Router: Vanilla FreeBSD + Packet Filter FW

Permalänk
Medlem

Sålänge gresen är uppväxt i Sverige så är jag nöjd

Visa signatur

Corsair Obsidian 900D, Intel Core I9 9900k@5ghz/1.270v, Asus Maximus XI Hero, ASUS GeForce RTX 3080 10GB ROG STRIX GAMING OC, G.Skill Trident Z 4x8GB 3600mhz, Corsair RM650i

Permalänk
Inaktiv

Det som inte innefattar död och lidande och gaskammare, så jag avstår eller äter vegansk bacon. Den värld och vilka barn du vill ha börjar vid middagsbordet.

Eldorados vegobacon är som tidigare talare riktigt bra. Eller gör egen med liquid smoke.

Permalänk
Medlem
Skrivet av snajk:

Det beror förstås på vad man gör, men jag brukar börja exempelvis en köttfärssås med att lägga bacon i kall panna och låta de steka långsamt medan pannan blir varm, sen tar jag upp baconen, och försöker lämna så mycket fett i pannan som möjligt, och låter de rinna av medan jag steker först lök och övriga grönsaker och kryddor, och sen köttfärsen. Samma om man vill ha en riktigt fetfrukost, bacon i kall panna och när den är varm knäcker jag i ett par ägg och när baconen är klara kan man steka exempelvis ett par skivor bröd. Det är inte nyttigt och man mår inte så bra efteråt, så det blir typ några gånger om året jag gör det, men gott är det.

Precis, steka bacon low n slow i en gjutjärnspanna är jättebra sätt att få tillbaka non-stick beläggningen som tyvärr försvinner trots att man inte diskar stekpannan.

Visa signatur

Skärm: Acer XB271 HU, Keyboard: Corsair k95
Moderkort: Asus Prime-A Z690, GPU: RTX 4080
CPU: Intel i7 13700k, Ram: 32Gb DDR5 6000Hz
Chassi: Lian Li Lancool 3, Högtalare: ALTEC LANSING 5.1 THX
Disk 1: WD 850x 1Tb, Disk 2: WD 850x 2Tb,PSU: Seasonic Prime 1000w

Permalänk
Medlem

Ska jag bara ha fulbacon från affärn' blir det ICA's eller Enebacken - ibland ICA's rökta pancetta, om jag är på det humöret. Tycker Scan är värdelös och full av vätska.

Om jag vill ha bacon som faktiskt är bra på riktigt väljer jag någon pancetta eller guincale från lämplig saluhall, där man kan få riktiga kvalitetsprodukter. Högst smäller förstås:
https://franzenscharkuterier.se/

Permalänk
Inaktiv

På lokala hemköp säljer dom Östgötabacon. Bästa baconet jag testat!

Aldrig förstått varför man ska äta köttsubstitut ifall man är veg.

Skrivet av Zirgo:

Någon försöker förstöra tråden med rubriken "Vilket bacon lägger du helst i stekpannan"
Bacon görs i ugn och nödfall stekpannan.

Blir helt klart godast i ugnen japp! Men det beror på hur man vill ha det.

Permalänk
Medlem

Nångång fick jag en riktigt bra o rökig ICA, så jag brukar ta den, men på senare tid verkar den vara lite mjäkigare. Tulip känns schysst för det mesta.

Jag har fått nån fetischism på tryffelsalami, så där det går brukar jag byta ut bacon mot salami av god kvalité.

Permalänk
Medlem

Kan ej rekommendera bacon i stekpanna efter att jag testade göra dem i ugnen, 200 grader *C i minst 12-14 minuter, 16-18 min för extra crisp. Lägg dem på ett bakplåtspapper så blir det ingen disk.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon42512:

På lokala hemköp säljer dom Östgötabacon. Bästa baconet jag testat!

Aldrig förstått varför man ska äta köttsubstitut ifall man är veg.

Blir helt klart godast i ugnen japp! Men det beror på hur man vill ha det.

För att man tycker kött är gott men inte lidande? 🤔 Finns miljöaspekten också.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Baxtex:

För att man tycker kött är gott men inte lidande? 🤔

Det är ju dock lite motsägelsefullt att man vill ha något som påminner en om djurs lidande.

Permalänk
Medlem

Tulip standard versionen allt som oftast. Tycker det är noll skillnad egentligen, ICAs är lite slappare dock i konsistensen vilket känns mindre fräscht. Tulip har färgstarkast förpackning så den jag ser först.

Permalänk

kalkon bacon

ingelsta kalkon gör god bacon på kalko. har använt det de sista gångerna

Permalänk
Medlem

Åhh, Allt snack om bacon gör mig riktigt sugen på bacon lindad köttfärslimpa med potatismos.

Visa signatur

HAF 932 | Corsair H100i Pro RGB | Asus Z370-G Gaming | Intel i7 9700K @4.9GHZ | Corsair Vengeance LPX 32GB DDR4 3200mhz | Gainward Nvidia RTX 3080 10GB | Samsung 970 EVO PLUS 250GB

Permalänk
Skrivet av anon42512:

Det är ju dock lite motsägelsefullt att man vill ha något som påminner en om djurs lidande.

Man blir ju påmind av att djuren slapp lida tack vare att man äter vegetarisk bacon. För även om vissa fejk kött kan vara riktigt bra så märker man skillnad mot den äkta varianten.

Visa signatur

Ryzen 5 7600
Rx 6650xt
32Gb

Permalänk
Geeks Gaming

Kör oftast ICAs. Har svårt att känna skillnad mot Scan då jag vet att dom oftast använder samma rökeri och köttet kommer från Scan ändå.

Har dock svårt för Tulip. För mig tråkig rökning. Ja lite tjockare vilket är bra ibland men bacon ska va så pass stekt så jag ska kunna använda de som ett vapen. Sen släpper allt danska kött mycket vatten då dom får lov att marinera kött med mer vatten än vad man få i Sverige.

Visa signatur

|Fractal Design Arc Svart|Fractal Design Tesla R2 650W 80+ Gold|MSI X470 GAMING PLUS|AMD Ryzen 5 5600X|Corsair Vengeance LPX DDR4 3200MHz 16GB|RTX 2070 Super|