Apple Watch dominerar bland smarta klockor

Permalänk
Medlem
Skrivet av martinot:

Tack. Tror att ni som inte använt en äkta smartklocka inte förstår den frihet och smidighet som det ger.

Man måste ha haft det, för att förstå storheten i litenheten. Annars så vet man inte vad man missar.

Beror helt på vad man värderar.
Har haft AW, samt några andra. I början gillade jag det, perfekt sak för det dagliga bruket och träningen, men för mkt notiser.
Stängde av notiserna på många saker.

Gillade att man kunde styra spotify, men spellista brukade jag ändå välja via mobilen. Nya hörlurar(inte high-end, men det är få som har det) har nästan alltid kontroller för pausa/spela/ljudet/nästa låt etc.

Ju längre jag ägde och använde min AW(nästan 2år), desto mer insåg jag hur lite jag egentligen behövde den.
Testat, ja.
Var det något för mig mig, nej.
Saknar jag den, nej.
Skulle jag kunna rekommendera den, beror på vad du värderar och vad ditt behov är.

syftningsfel
Permalänk
Medlem
Skrivet av pumbag3:

Jag har en Polar Vantage vilket jag verkar vara ganska ensam om. Har haft polar sedan 2016. Funkar bra när man tränar mycket och inte är sugen på Garmins priser.
Brukar vara motståndare till alla produkter från Apple. Alltid retar det någon, framförallt min bror.

Har också en Polar Vantage V. Garmin är överskattade enligt mig och framförallt gillar jag Flow mycket mer än Garmin Connect.

Saknar egentligen inte något.

Visa signatur

Hårdvaru och mjukvaru intresserad

Permalänk
Medlem
Skrivet av RVX:

Själv rockar jag en GW-M5610U-1ER sen flera år tillbaka, tror det är samma fast en uppdaterad variant?Precis som du gillar retro-viben. Den har överlevt i princip allt känns det som. Iskalla sjöar, kvarlämnad ute i minusgrader, tappat bland stenar etc etc.
Drömmer om antingen en gwg-1000 🙂

Jag läste på någln sida att de skäppte "U" varianten sommaren 2021, men det är jag absolut inte säker på.
GW-G1000 är rejält biffig, tror mina smala handleder hade tynat bort under den
Jag var har varit sugen på en GBD-H1000-1ER men har svårt att motivera det höga priset då min mekqniska Certina kostade en slant så det fick bli 5610:n istället.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ojz0r:

Jag läste på någln sida att de skäppte "U" varianten sommaren 2021, men det är jag absolut inte säker på.
GW-G1000 är rejält biffig, tror mina smala handleder hade tynat bort under den
Jag var har varit sugen på en GBD-H1000-1ER men har svårt att motivera det höga priset då min mekqniska Certina kostade en slant så det fick bli 5610:n istället.

Scannar ebay konstant efter en, går på 6-7000:- i vanliga butiker. Hoppas priset på gamla modellen sjunker när uppföljaren Gwg-2000 släpptes i höstas.

Visa signatur

🖥️ Fractal Design Node 804 • Asrock Fatal1ty X99M Killer • Intel 5820K • Noctua NH-U12S • Corsair Vengeance 16GB • Gigabyte GTX 970 • be quiet! Dark Power Pro 550w • 2x Intel 520 120GB • 2x 1TB • 1x 3TB
💻 Microsoft Surface Pro (8GB/128GB)
 iPhone 11 64GB 🎧 SONY WH-1000XM3
🎵📲 SONY NW-ZX300 64GB [Region changed & Mr Walkman custom firmware loaded] + 256GB xtra • Audio Technica ATH-M50X

Permalänk
Medlem

Hade gärna haft en, men hatar känslan av att ha något tungt på handleden. Eller något som sitter åt. Samma sak på fingrarna. Frugan gillade inte när jag slutade ha vigselringen efter två år ...

Visa signatur

Hur många datorer är för många?

Permalänk
Medlem

Jag är i valet och kvalet att eventuellt köpa en smart klocka. Den jag kollat mest på är Garmin 7x, få jag tror den passar min livsstil absolut bäst.
Har ägt garmin tidigare och varit mer än nöjd, men då var de mer renodlade träningsklockor (310xt, samt 920xt).

Visa signatur

2x8GB Corsair 3600Mhz | Asus GeForce GTX1070 Strix 8GB
OCZ 850W 80+ GULD | MSI B450 | AMD Ryzen 5 3600

Permalänk
Medlem
Skrivet av Matsamoto:

Har en Apple Watch SE.
Den är i särklass den sämsta Apple-pryl jag någonsin köpt.
Kan nästan gå så långt att säga att det är det sämsta köpet jag någonsin gjort.
Använder den 10-12 timmar/dag och upplever konstant strul.
Använder den med AirPods PRO och en 12 PRO Max.

Den strular flera gånger per dag.
Börjar jag spela musik från mobilen så avbryts musiken efter ca en sek.
Kan inte trycka på play på mina AirPods utan måste ta upp mobilen och starta musiken därifrån. Händer nästan varje gång jag startar en spellista eller pausar musiken.
Det är inte mina AirPods som strular, för använder jag bara AirPods och min iPhone så fungerar det. Det är antagligen bluetooth i klockan som ställer till det.
Startar jag om klockan ( vilket jag gör 4-5 gånger i veckan) så funkar det. I en dag.
Sen är det dags igen.

Startar du ett träningspass på klockan så kan du inte ändra volym på musiken via kronan på klockan, utan jag måste ta upp mobilen och ändra volym där, alternativt starta om klockan. Då funkar det igen. Tills nästa gång. Kan inte lita på att enbart ta med mig klockan på träning, utan måste släpa med mig min mobil. Vad är vitsen med det?

Den kan inte heller logga ”utomhuscykling”
Går eller börjar jag springa så kan den logga min GPS position direkt.
Detta går inte med ”utomhuscykling”. Har provat att stå stilla i 10-15 sekunder på exakt samma ställe med påbörjat träningsprogram, bara för att den ska hitta mig.
När man kommer hem och tittar på klockan så har jag cyklat 0m efter 5 km…

För mig är Apple Watch en gimmick. Enbart en dyr gimmick.

Har en Apple Watch SE (haft sen den släpptes) och har aldrig haft strul med den.
Gps/träning/ styra musik/ meddelanden.. Allt funkar kanon.
Den har hängt sig en gång vid en uppdatering med det är allt.

Har du garanti kvar ska du nog kolla om du kan få den utbytt.

Permalänk
Medlem

Har haft min serie 4 Apple Watch i drygt tre år. Har mitt privata nr på den men använder jobbtelefonen i övrigt.
Är ganska nöjd men batteritiden kunde vara bättre.

Permalänk
Medlem

Jag tror om man stör sig på batteriet att man har annat användarmönster än mig. Jag tar alltid av klockan på natten, klarar inte av att sova med klocka. Har aldrig råkat ut för att batteriet tagit slut under dagen. Svärfar ärvde min Apple Watch gen 1 som jag skaffade innan de ens hade hittat till Sverige och den håller också fortfarande batteri hela dagen.

Sen använder jag den mest som klocka, som 50+ är det bra att hålla lite koll på puls, syresättning av blodet o.s.v., och det gör den alldeles utmärkt. Så nöjd, är inne på 7:an nu. Köper inte varje generation, var 1:an, 4:an och nu 7:an. och som sagt de gamla klockorna går vidare till andra.

Visa signatur

Apple

Permalänk
Medlem
Skrivet av ipac:

Ja för joggaren har den en selling point.

Det är fortfarande så att det krävs en lockande selling point, som är relevant för den enskilde, för att denne ska köpa nått. Saknas det är det klart att köpet uteblir.

För mig så kommer jag tidigare från aktivitets/sportklockor som Polar och Suunto, så hälsa/sport är en stor selling point för mig att ha en klocka. Det är det första.

Det andra är praktiskt i mitt jobb. Har som många andra mycket möten och aktiviteter i kalendern. Förr i tiden så fick jag hela tiden sträcka mig efter datorn, eller ta upp mobilen från fickan i tid och otid. Är ju underbart med en klocka som inte bara visar tiden, men även när i tiden du har nästa möte (och om man är på kontor, vilket mötesrum som gäller).

Dessa två saker, aktivitetsklocka och kalenderinformation, är de två grundpelarna, men sedan finns en massa extra bonusar.

Förr i tiden så hade jag även dubbla telefoner, så att jag alltid hade backup om en skulle dö. Nu har jag en oberoende LTE-koppling i klockan, och har därför endast en enda mobiltelefon. Då kan jag alltid ta samtal och meddelanden i klockan även om mobilen skulle torska.

Visa signatur

macOS: MacBook Air 13" [M1/16/256GB], MacBook Pro 16" [M2/32/512GB], iOS: iPad Mini [128GB/LTE], iPad Pro 12,9" [M1/512GB/LTE], iPhone SE3 [128GB], Apple Watch Series 6 44mm [LTE], LG 77" OLED C2 [OLED77C25LB]
The purpose of morality is to teach you, not to suffer and die, but to enjoy yourself and live. --Ayn Rand
Skriv under ett upprop för en grönare energipolitik: https://energiupproret.se/

Permalänk
Medlem

Själv så kommer jag nog inte ha använda någon smart-klocka förrns dom uppfinner en som man kan operera in i armen och displayen visar sig på huden.

Jag kan inte ha saker sitta på min vrist, spelar ingen roll om det är ett armbandsur eller nått litet tyg-armband nån kompis unge gjort som i princip bara är en tråd. Känns väldigt obekvämt och är hela tiden extremt medveten om att det är något där.

Även om det inte var obekvämt så fyller dom inte någon riktigt funktion för mig personligen, inte än i alla fall.

Visa signatur

R7 7800X3D | 4070Ti | 32GB DDR5 6000mhz | 1TB SSD | 1TB M.2

Permalänk
Medlem
Skrivet av ipac:

Har ärligt talat inte förstått vad jag skulle ha en smart-klocka till... Så Nej kommer högst troligt fortsätta vara Nej.

Jag köpte en LG G Watch, första smartklockan med Android Wear 2014, men tyckte att den var ganska meningslös. Att göra mer än kolla tiden tog längre tid på klockan än att plocka upp mobilen. Plus dagligt laddande. Slutade med att jag sålde den efter några månader. Men köpte ett Xiaomi Mi Band 5 någon månad sedan då Lidl av alla ställen sålde dem för 250 kronor. Och vilket skillnad alltså. Den har en minimal skärm och duger inte till mycket. Men just begränsningarna gjorde att den kändes mycket mer lyckad. Jag har den för tiden, pulsmätning och se notiser och vem som ringer. Det betyder att jag kan välja bort att använda mobilen i mycket högre omfattning. Håller jag på med något och får ett samtal/meddelande kan jag med en snabb blick på klockan besluta mig för om det är värt att svara direkt eller ej. Och skulle den skadas/tappas är det inte hela världen med tanke på priset.

Permalänk
Medlem

Jag tycker Kronaby lagt sig på en alldeles ypperlig nivå; ”analog” urtavla med digitala funktioner som olika vibrationer för olika notiser (visaren ställer sig 13:05, 14:10, 15:15), styrning av smarta hem via IFTTT, etc. Jag är mycket nöjd med min Sekel.

Visa signatur

Citera mig för svar.
Arch Linux

Permalänk
Medlem
Skrivet av Matsamoto:

Intressant att din series 5 inte har dessa bekymmer.
Men fixar din series 5 utomhuscykling? Dvs att den kan visa dig din gps logg, vart du cyklat?

Har själv funderat på att det kanske är något fel på själva klockan.
Min fru har också en SE och den strular inte alls lika mycket. Nu använder hon den inte alls lika mycket som jag, så kanske därför. Eller så har jag fått ett måndagsexemplar.
Ska faktiskt ringa till Apple imorgon och se om jag kanske kan få lite hjälp. Tack för tipset!

Har bara använt det ett par fåtal gånger men den har trackat distans och rutt utan problem, kolla in privacy inställningar så att telefonen inte blockar location/plats för klockan innan du väl skickar något på service

Visa signatur

Jobbdator: Macbook Pro 16" | M1 Pro | 32GB RAM | 1TB Lagring

Permalänk
Medlem
Skrivet av martinot:

Det andra är praktiskt i mitt jobb. Har som många andra mycket möten och aktiviteter i kalendern. Förr i tiden så fick jag hela tiden sträcka mig efter datorn, eller ta upp mobilen från fickan i tid och otid. Är ju underbart med en klocka som inte bara visar tiden, men även när i tiden du har nästa möte (och om man är på kontor, vilket mötesrum som gäller).

https://i.imgur.com/SzxTzkb.png

Dessa två saker, aktivitetsklocka och kalenderinformation, är de två grundpelarna, men sedan finns en massa extra bonusar.

Apropå det ultimata att en klocka inte enbart visar tiden, utan även nästa sak som händer för dig i tiden, så råkade jag igår av en händelse se en video om en föregångare till dagens moderna klockor med kalenderfunktion.

Kanske inte så praktisk som dagens klockor, men riktigt kul att de hade tankarna på detta redan i mitten av 90-talet!

Denna klocka kan ju vara något för rätt typ av retronördar.

Visa signatur

macOS: MacBook Air 13" [M1/16/256GB], MacBook Pro 16" [M2/32/512GB], iOS: iPad Mini [128GB/LTE], iPad Pro 12,9" [M1/512GB/LTE], iPhone SE3 [128GB], Apple Watch Series 6 44mm [LTE], LG 77" OLED C2 [OLED77C25LB]
The purpose of morality is to teach you, not to suffer and die, but to enjoy yourself and live. --Ayn Rand
Skriv under ett upprop för en grönare energipolitik: https://energiupproret.se/

Permalänk
Medlem
Skrivet av martinot:

Poängen är att det är ju svårt att utvärdera och uttala sig om saker man aldrig provat. Blir oftast mest fördomar då.

Kan man använda samma argument om alla möjliga ”sextoys” eller ”skins” man köper i dataspel? Det känns självklart för mig att man får ha åsikter och uttala sig om saker man inte provat själv, särkilt om det är en principsak eller del av en trend man uppfattar som negativt i samhället. Och på samma sätt får man också strunta helt i vad andra tycker oavsett hur mycket eller lite pålästa och erfarna de är, eller om en argument vilar på studier/fakta eller bara magkänsla.

Visa signatur

Ryzen 5 7600- 4070S- Alienware AW2723DF- LCD2C
MacBook Pro M1
Everybody has a plan until they get their mouthgard punched out of the ring in the first round!

Permalänk
Medlem
Skrivet av martinot:

Apropå det ultimata att en klocka inte enbart visar tiden, utan även nästa sak som händer för dig i tiden, så råkade jag igår av en händelse se en video om en föregångare till dagens moderna klockor med kalenderfunktion.

Kanske inte så praktisk som dagens klockor, men riktigt kul att de hade tankarna på detta redan i mitten av 90-talet!

Denna klocka kan ju vara något för rätt typ av retronördar.

https://youtu.be/GCHHzw4s5W4

Nice. Jag hade en sån när det begav sig

Visa signatur

Intel Core i7 6850K 3,6 GHz 15MB @ 4,7GHz kyld med Noctua NH-U9S på MSI X99A Raider
Corsair Vengence LPX 64GB (8x8GB) DDR4 3000MHz @ 3200 MHz
2x MSI GeForce GTX 1080 8GB Aero OC i SLI
HyperX Predator 480GB M.2 och 4x Samsung 750-Series 250Gb i raid 0
Oculus Cv1. Win10 pro

Permalänk
Medlem
Skrivet av martinot:

Tack. Tror att ni som inte använt en äkta smartklocka inte förstår den frihet och smidighet som det ger.

Man måste ha haft det, för att förstå storheten i litenheten. Annars så vet man inte vad man missar.

Jaha, så "ni har fel, jag har rätt" mentalitet. Kan ju vara läge att bygga lite självdistansering här tror jag nog. De som inte känner behovet av fördelarna som upplevs av nyttjare av smartklockor, har nog inte de behoven. Kan föreställa mig att det handlar om att inte skapa beroende av fler saker exempelvis. Likaså är det från din sida, du har ett upplevt behov som du fyller med din smarta klocka. Varför fylla behov som inte finns?

Visa signatur

You have earned my respect and my friendship.

Permalänk
Medlem
Skrivet av xSean145:

Jag älskar min Apple Watch S5 så mycket att jag känner mig naken om jag råkar glömma den nån gång. Jag vänder om bilen även om jag riskerar att bli sen till jobbet. Jag tycker att det är skönt att få aviseringar på klockan utan att behöva dra fram mobilen. tex om jag parkerar med easypark får jag notis om att förlänga eller avsluta parkeringen direkt i klockan. Det är skönt att kunna betala snabbt med klockan i butiken eller svara på telefon när man springer ut en snabbis och inte har med sig mobilen. Ingen touchid eller lösenord behövs när jag låser upp macen. Jag kan styra olika smartprylar hemifrån utan att behöva vara nära någon stationär assistent. Dessutom gör den träningen mycket roligare genom att spåra allt man gör. Den gör vardagen så mycket bättre för mig.
Det har gått rykten i flera år nu att en Apple Watch med glukosmätare är på gång. Jag misstänker att det är godkännande från olika läkemedelsverk och liknande som gör att det dröjer. Även om man inte har diabetes är det ett väldigt effektivt verktyg för när man deffar eller går ner i vikt.

Menar du att ev. glukosmätare inte skulle behöva något utöver klockan? Hur funkar den tekn?

Visa signatur

Ryzen 5600x (Noctua NH-D15) || Kingston Fury 32GB 3600MHz
ASUS Prime X470 PRO || ASUS GeForce RTX 3080 Tuf OC
Fractal Design Define S (6x chassifläktar) || Corsair RM750X v2
FURY Renegade 2TB || WD Blue 1TB M.2 || LG C2 42" + XB271HUA

Permalänk
Medlem

Är inne på min tredje Apple Watch och jag skulle inte vilja vara utan den, sjukt smidigt när man tränar att kunna lyssna på poddar/spotify utan att behöva telefonen (om man har LTE versionen) och tillsammans med ett par airpods bli det perfekt.
Sen gillar jag att det är så enkelt att byta armband, kan gå från sportigt svettig till kavaj-snyggt på minuten.

Visst är dom dyra, men är man djupt i apple träsket så finns det inget annat alternativ tycker jag.
Mitt batteri räcker hela dagen och om jag nu skulle vilja "ladda på" lite så laddar den väldigt fort när man tex duschar.

Hoppas series 8 kommer till hösten med lite ny kantigare design, skulle vara väldigt snyggt tycker jag.

Visa signatur

Phanteks Eclipse P400S | Corsair RM850x V2 Vit
Gigabyte B550M DS3H | Ryzen 9 5900X | ADATA XPG DDR4 2x16 Gig 3000Mhz
Arctic Cooling Liquid Freezer II 360 | Samsung och Crucial SSD
RTX 4070 FE | Acer Predator Z321QU | BenQ PD3200Q
Apple Airport Extreme x 5 | Bahnhof 500/500

Permalänk
Medlem

Har aldrig haft en AW så kan inte uttala mig om den. Det jag kan säga är överlag mot smartwatches, hade den andra modellen som LG släppte för många år sedan. Vissa saker var smidiga såklart men störde mig tillslut att alltid vara uppkopplad och få notiser(vet att man kan stänga av sånt), men det introducerade mest bara störningsmoment för mig.

Om jag skulle köpa en nu för tiden hade det nog blivit en AW, men å andra sidan är jag fortfarande i tankarna att jag inte vill vara mer uppkopplad och håller mig till analoga arbandsur istället. Mer personligare enligt mig än en klocka som alla har samma av.

Visa signatur

🎮 → Ryzen 5 5600X, ASUS ROG Strix B550-F Gaming, G.SKILL Trident Z Nero 32GB 3600Mhz, Gigabyte Gaming OC 3080
🖥️ → Monitor: Xiaomi 34" Ultrawide 144hz
⌨️ → Cooler Master Masterkeys Pro
🖱️ → ASUS ROG Strix Gladius II Wireless

Permalänk
Medlem
Skrivet av VinceAkStyle:

Kan man använda samma argument om alla möjliga ”sextoys” eller ”skins” man köper i dataspel? Det känns självklart för mig att man får ha åsikter och uttala sig om saker man inte provat själv, särkilt om det är en principsak eller del av en trend man uppfattar som negativt i samhället. Och på samma sätt får man också strunta helt i vad andra tycker oavsett hur mycket eller lite pålästa och erfarna de är, eller om en argument vilar på studier/fakta eller bara magkänsla.

Nu skall vi inte ta och misstolka vad jag säger. Man kan ju dra det till det extrema och säga att man måste knarka innan man vet att det är dåligt. Självklart är det inte så jag menar. Det är en övertolkning från din eller andras sida isf.

Däremot så är det extremt vanligt hur självsäkert vissa avfärdar saker, och kommer upp med mycket påhittade myter om saker de inte använt, eller har väldigt dålig med information och erfarenhet av. Gällande just elbilar så är hatet och ogillandet, och extrema florerandet av helt oriktiga myter, extremt stort bland de som aldrig själva provat eller har erfarenhet.

Sedan är det så att det kanske inte passar alla, men som med många saker, så saknar man inte det förens man provat och använt det. Men så är det ju med mycket i livet.

Du har om du tänker efter säkert själv någon sak som du upptäckt att du inte vill vara utan, men som du kanske inte visste att du skulle sakna så innan du vant dig.

Tror inte vi behöver göra så stor grej av det. Men festligt hur många "haters" och skeptiker, som är inne och diskuterar smartklockor, men som egentligen inte är det minsta intresserade av de själva. Säger en del.

Visa signatur

macOS: MacBook Air 13" [M1/16/256GB], MacBook Pro 16" [M2/32/512GB], iOS: iPad Mini [128GB/LTE], iPad Pro 12,9" [M1/512GB/LTE], iPhone SE3 [128GB], Apple Watch Series 6 44mm [LTE], LG 77" OLED C2 [OLED77C25LB]
The purpose of morality is to teach you, not to suffer and die, but to enjoy yourself and live. --Ayn Rand
Skriv under ett upprop för en grönare energipolitik: https://energiupproret.se/

Permalänk
Medlem
Skrivet av drefk2000:

Nice. Jag hade en sån när det begav sig

Grymt!

Fungerade den i verkligheten, eller var det mest en kul kuriosa?

Visa signatur

macOS: MacBook Air 13" [M1/16/256GB], MacBook Pro 16" [M2/32/512GB], iOS: iPad Mini [128GB/LTE], iPad Pro 12,9" [M1/512GB/LTE], iPhone SE3 [128GB], Apple Watch Series 6 44mm [LTE], LG 77" OLED C2 [OLED77C25LB]
The purpose of morality is to teach you, not to suffer and die, but to enjoy yourself and live. --Ayn Rand
Skriv under ett upprop för en grönare energipolitik: https://energiupproret.se/

Permalänk
Medlem
Skrivet av Thor:

Jaha, så "ni har fel, jag har rätt" mentalitet. Kan ju vara läge att bygga lite självdistansering här tror jag nog. De som inte känner behovet av fördelarna som upplevs av nyttjare av smartklockor, har nog inte de behoven. Kan föreställa mig att det handlar om att inte skapa beroende av fler saker exempelvis. Likaså är det från din sida, du har ett upplevt behov som du fyller med din smarta klocka. Varför fylla behov som inte finns?

Man behöver ju inte mycket i livet förutom mat och värme, men det innebär ju inte att saker ändå kan vara grymt smidiga och användbara för vissa människor. Jag är en av de som verkligen inte skulle vilja vara utan en (smart)klocka.

Du har säkert någon pryl som andra, som tex. jag, säkert kan vara utan.

Det festliga är ju alla som mest är inne i en tråd och diskuterar saker som de inte är det minsta intresserade av.

Visa signatur

macOS: MacBook Air 13" [M1/16/256GB], MacBook Pro 16" [M2/32/512GB], iOS: iPad Mini [128GB/LTE], iPad Pro 12,9" [M1/512GB/LTE], iPhone SE3 [128GB], Apple Watch Series 6 44mm [LTE], LG 77" OLED C2 [OLED77C25LB]
The purpose of morality is to teach you, not to suffer and die, but to enjoy yourself and live. --Ayn Rand
Skriv under ett upprop för en grönare energipolitik: https://energiupproret.se/

Permalänk
Medlem

Har kört på Samsungs galaxy watch 2 och nu watch 4 classic. älskar att man kan vrida klockan med uret,hälsotracking,ladda ner musik till springtur/gym osv. Har även E-sim till klockan så man kan lämna luren hemma vid kortare ärenden. dock är batteritiden på 4an sämre och det som gör att jag överväger ett byte om någon annan inför E-sim. Apple går bort då jag tycker det är extremt fula, En klocka ska vara rund

någon som har tips på en klocka med bra batteritid som har stöd för E-sim hos telebolagen så tar jag gärna emot det tipset. Känns som att det bara är Samsung och Apple som har det för tillfället?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Don Stroker:

Har aldrig haft en AW så kan inte uttala mig om den. Det jag kan säga är överlag mot smartwatches, hade den andra modellen som LG släppte för många år sedan. Vissa saker var smidiga såklart men störde mig tillslut att alltid vara uppkopplad och få notiser(vet att man kan stänga av sånt), men det introducerade mest bara störningsmoment för mig.

Om jag skulle köpa en nu för tiden hade det nog blivit en AW, men å andra sidan är jag fortfarande i tankarna att jag inte vill vara mer uppkopplad och håller mig till analoga arbandsur istället. Mer personligare enligt mig än en klocka som alla har samma av.

Visst finns det en charm i mekaniska klockor. Är själv på G att köpa en Patek Philippe Calatrava (Clous de Paris 5120J-001). Men det är ju mer en finklocka.

En AW har jag som ett praktiskt verktyg i jobbet för kalendertider (eller vid träning). Den kan ta rätt mycket stötar innan märken/repor, tål vatten om jag sitter i poolen eller simmar i havet, kan duscha med, etc.

Så skulle säga att det är två väldigt olika användningsområden med en klassisk mekanisk klocka som du är inne på, och en modern klocka som AW.

Du låter ju troligen inte bli att använda din mobil, bara för att det finns många andra som har en likande modell.

Gällande notifieringar så har jag synkat de med samma notifieringar som i mobilen (där är jag dessutom väldigt restriktiv med de). Behöver inte ställa in något special för klockan. Superlätt.

Visa signatur

macOS: MacBook Air 13" [M1/16/256GB], MacBook Pro 16" [M2/32/512GB], iOS: iPad Mini [128GB/LTE], iPad Pro 12,9" [M1/512GB/LTE], iPhone SE3 [128GB], Apple Watch Series 6 44mm [LTE], LG 77" OLED C2 [OLED77C25LB]
The purpose of morality is to teach you, not to suffer and die, but to enjoy yourself and live. --Ayn Rand
Skriv under ett upprop för en grönare energipolitik: https://energiupproret.se/

Permalänk
Medlem
Skrivet av frong:

Menar du att ev. glukosmätare inte skulle behöva något utöver klockan? Hur funkar den tekn?

Ja precis, det sitter ytterligare en sensor i den som skickar ett ljus in i blodet och mäter ljuset som reflekteras tillbaka och på så sätt kan dom mäta sockerhalten. Mer än så vet jag inte men det finns redan dedikerade armband som kör samma teknik. En kollega här har diabetes och har fått en bluetoothsändare monterad på benet som kan mäta blodsockret live direkt i Apple Watch. Hen har varit försökskanin ett tag med att testa olika matvaror och drickor. Kan bekräfta att Cola Zero har absolut 0 inverkan på blodsockret.🤓

Permalänk
Medlem
Skrivet av Matsamoto:

Har en Apple Watch SE.
Den är i särklass den sämsta Apple-pryl jag någonsin köpt.
Kan nästan gå så långt att säga att det är det sämsta köpet jag någonsin gjort.
Använder den 10-12 timmar/dag och upplever konstant strul.
Använder den med AirPods PRO och en 12 PRO Max.

Den strular flera gånger per dag.
Börjar jag spela musik från mobilen så avbryts musiken efter ca en sek.
Kan inte trycka på play på mina AirPods utan måste ta upp mobilen och starta musiken därifrån. Händer nästan varje gång jag startar en spellista eller pausar musiken.
Det är inte mina AirPods som strular, för använder jag bara AirPods och min iPhone så fungerar det. Det är antagligen bluetooth i klockan som ställer till det.
Startar jag om klockan ( vilket jag gör 4-5 gånger i veckan) så funkar det. I en dag.
Sen är det dags igen.

Startar du ett träningspass på klockan så kan du inte ändra volym på musiken via kronan på klockan, utan jag måste ta upp mobilen och ändra volym där, alternativt starta om klockan. Då funkar det igen. Tills nästa gång. Kan inte lita på att enbart ta med mig klockan på träning, utan måste släpa med mig min mobil. Vad är vitsen med det?

Den kan inte heller logga ”utomhuscykling”
Går eller börjar jag springa så kan den logga min GPS position direkt.
Detta går inte med ”utomhuscykling”. Har provat att stå stilla i 10-15 sekunder på exakt samma ställe med påbörjat träningsprogram, bara för att den ska hitta mig.
När man kommer hem och tittar på klockan så har jag cyklat 0m efter 5 km…

För mig är Apple Watch en gimmick. Enbart en dyr gimmick.

Har du provat återställa den helt och hållet och sedan återskapa från säkerhetskopia? Har hänt mig 2 gånger på 2 år att min klocka spökat och har behövt återställa. När jag tänker tillbaka har det möjligvis varit i samband med att jag bytt ut airpods eller telefonen, eller vid en iOS uppdatering. Trist att du är missnöjd med den, det är ju ett ganska dyrt köp.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mindfighter:

Jag tror om man stör sig på batteriet att man har annat användarmönster än mig. Jag tar alltid av klockan på natten, klarar inte av att sova med klocka. Har aldrig råkat ut för att batteriet tagit slut under dagen. Svärfar ärvde min Apple Watch gen 1 som jag skaffade innan de ens hade hittat till Sverige och den håller också fortfarande batteri hela dagen.

Sen använder jag den mest som klocka, som 50+ är det bra att hålla lite koll på puls, syresättning av blodet o.s.v., och det gör den alldeles utmärkt. Så nöjd, är inne på 7:an nu. Köper inte varje generation, var 1:an, 4:an och nu 7:an. och som sagt de gamla klockorna går vidare till andra.

Har normalt sett inte några problem med batteritiden heller. Sätter den på laddning 30-45 minuter när jag kommer hem från jobbet. Använder den hela natten eftersom jag har sömnapné och gillar att min Series 6 håller koll på vitala saker som puls och blodoxygen. Dessutom vaknar jag primärt av vibrationsalarmet på klockan, med mobilen som backup, så jag inte väcker frun när jag ska upp tidigt och jobba. Bara det är värt priset.

Visst händer det ibland att klockan går ner på 10% när jag någon gång glömmer att ladda den, men det är relativt sällan.

Visa signatur

Smurf

Permalänk

känns inte alls konstigt. blev av med min galaxy gear watch 2. så kolla på den två år nyare galaxy watch 3. som har samma hårdvara som gear två. och gear två har bara en minimalt högre cpu frekvens en galaxy watch 2 minst 4 år gammal hårdvara. så en ny klocka med 4 år gammal hårdvara. för 4.000kr och sista uppdateringen var för 7 månader sen. det tar om man slår ut tiden upp till 1 minut att öppna samsung pay på klockan. jag öppnar appen på klockan väntar 5 sekunder på att klockan tar livet av sig. tar upp mobilen ur fickan öppnar pay appen väljer kort och samtidigt som jag betalar vaknar klockan till liv och kan betala. jag saknar min gear 2 den var åtminstone 1.000 billigare. samsung har helt tappat avdelning för klockor.