Permalänk
Medlem

xbox och switch

Tänkte höra om det går att koppla xboxen till switchen (D-link DES-1005D) så jag slipper fippla med nätverkskortet varje gång jag ska tanka över grejjer till boxen.

Nu gör jag alltid så att jag rycker tp-kabeln ur nätverkskortet och kör den korsade kabeln direkt mellan nätverkskort och box, för att sedan ställa om pc:n till 192.168.0.1.

Hemma har jag två datorer, där båda är kopplade till switchen. Eftersom jag har dubbla ip-nummer så kan jag köra internet på båda burkarna oxå. Nu funderar jag på om det även går att trycka in den korsade kabeln i switchen och via den kunna tanka över grejjer till boxen, utan att alltid behöva fippla med ip-nummer och dylikt?

Är rent ut sagt usel på nätverk, så förklara så grundligt som möjligt om det går... Har t e x ingen koll på hur man går in och ändrar saker i switchen... Så, är detta möjligt?

Permalänk
Medlem

koppla in xboxet med en rak kabel i switchen så ska det funka finemang sen.

Visa signatur

"Problemet med socialism är att till sist tar alla andras pengar slut" - Margaret Thatcher

Permalänk
Medlem

Vad är det för switch?
Det kan hända att den har Auto sense på MDI/MDX, då är det bara att stoppa in din korsade TP-kabel.

Men jag _förmodar_ att du har testat detta och inte lyckats, så din switch had nog inte denna feature, så det är bara att springa iväg och handla en korsnings-adapter eller enklast, en rak kabel.

Visa signatur

"..make the move over to a rackmount case, because rackmount cases get you chicks.."
-- Routermonkey

Permalänk
Medlem

Jag har testat koppla in den på detta sätt redan, utan att det funkar. Kommer inte åt boxen sen. Grejjen är ju den att ip:t på datorn måste vara likt det på boxen. Kan jag ställa om boxens ip till ett som liknar datorn med internet? Eller måste det numret vara nånstans i närheten av 192.168.0.2?

edit: Mission complete! Var bara att ändra boxens ip-nummer

tack för hjälpen...