Permalänk

Fönster applikation i C++

Ska bygga lite i Dev-cpp har jag tänkt... men vet inte riktigt hur man kodar.

Ett fönster är en baggis efteroms programmet skapade det åt ig men textrutor å knappar m.m. har jag inte en blek hur man gör..

msdn suger allämnt tycker jag när det gäller kod.

Någon som kan, eller som vet några ba sidor tro?

Visa signatur

Josef was here | http://www.jdsight.net

Permalänk
Medlem

Du ska nog inte börja med "fönster program", det är väldigt svårt för en nybörjare, att göra "fönster program" är bara en liten del av c++, kan du inget om datatyper, funktioner, klasser, minnet... osv osv ska du nog börja med det..

http://www.winprog.org/tutorial/ kanske kan hjälpa dig.. men kan du inte c++ från grunden och börjar med "fönster program" så är du fucked, skriker misslyckande och kassa program..

Visa signatur

~ When there's no more room in hell, the dead will walk the earth. ~

Permalänk
Medlem

Jag håller med Shark^, win32 programmering är inte särskilt lyckat om du inte kan språket ordentligt först. Även om du hittar bra tutorials kommer de bara skapa fler frågor än de lyckas besvara, och att förvirra sig själv på det sättet är inte värst bra som nybörjare.
Metoden jag själv använder som nybörjare är att först lära mig grunderna, så jag vet lite hur språket är uppbyggt och funkar. Med en grundläggande förståelse för dessa kommer det allra svåraste, och det är att faktiskt programmera. Processen att integrera den nya kunskapen och göra ett program av den är vad som skiljer en programmerare från någon som inte kan programmera. Tyvär vet jag inte någon bok eller tutorial som lär ut det på ett bra sätt. Hursomhelst, när du kan grunderna och faktiskt kan göra något med dem, då tror jag win32-programmeringen kommer bli mycket enklare(en kvalificerad gissning från min sida, jag har inte börjat fördjupa mig i win32-programmering ännu).
Ett par länktips:

http://www.gametutorials.com - Har tutorials för C, C++, win32, OpenGL, DirectX, nätverk och rena speltutorials.

http://www.andamooka.org/reader.pl?section=thinkcpp - "How to Think Like a Computer Scientist". Tyvär inte riktigt lika bra som det låter, men när du har kommit en liten bit med grunderna föreslår jag att du kollar in kapitel 5, stycket "Program Development". Jag fann det i varje fall väldigt hjälpsamt.

Permalänk

Jag håller med föregående talare om att du inte ska ge dig i kast med fönster-program innan du lärt dig grunderna bättre. Sen vill jag tillägga att du förmodligen kommer att ändra uppfattning om MSDN allt eftersom du utvecklas som programmerare.

Permalänk

jag har kodar C och C++ applikationer i snart 2 år och kan en del.

Har dock aldrig kodat förnster applikationer... Så är läget

Visa signatur

Josef was here | http://www.jdsight.net