Permalänk

Minnesproblem.

Jag har precis köpt ett nytt system och trode allt skulle vara frid och fröjd vilket det var ett kort tag. Jag fick sen för mig att formatera och installera om windows XP SP1. Då började problemen. Det märktes endast i ett spel från början (Everquest 2, minnesanvändning 700- 1200 MB) och allt annat gick bra. Eclipse, surfa med diverse webläsare, kolla på film, ordbehandling. Men nu har problemet även uppståt ett fåtal gånger i de applikationerna.

Vad som händer, och som jag först reagerade på var att hela objekt i Everquest 2 försvann. (Objekt = OOP Objekt) Detta var störande och löstes inte trots bytta drivare till både moderkort och grafikkort. När jag sen fick felaktiga minnesanrop började jag bli orolig. Det senaste "fel-anropet" var det windows som lyckades med. Det försökte hämta data från en minnesplats som inte exicterade. Är det minnena det är fel på eller är det moderkort - minnen som är fel. Eller helt enkelt mina inställningar. (Ändrats till auto i BIOS igår).

Moderkort: Asus A8N-SLI
Processor: AMD 64 X2 4400+
Grafikkort: Asus GeForce 7800 GTX TOP
Minnen: 2x 512 Corsair value PC3200 (nya), 2x 512 Corsair *.* (vet ej benämning på dem. 2 år gamla med passiv kylning) PC3200. Minnena är placerade om lott. dvs. gammalt, nytt, gammalt, nytt, sett från sockeln.

Tack för hjälpen

Visa signatur

// Viktor

Permalänk

Memtest!

Visa signatur

P5B-VM, E6400, XMS2 2048MB 800mhz, Sapphire X1900GT, Antec FUSION

Permalänk

Har kört memtest utan fel

Visa signatur

// Viktor