Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Amatör
Hmm.... 1000:-/tim.... det låter oerhört dyrt, vi tar ut c:a 500-550:- per timme hos oss, och man hinner göra en hel del på en timme i en fräs... En liten film på hur det kan se ut i en "fet" maskin... Servern är inte den snabbaste, men värd att vänta på.... www.quaser.com/vcd/hsc700u-007.wmv

// Amatör !

Hehe, en femaxlig maskin En sån skulle man ha i garaget, problemet är ju det där med att de kostar minst 5 miljoner styck. Fast att fräsa dubbelkrökta ytor är ju inte fy skam.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av wasabi
hmm 1000 kr..
jag tänkter göra en så där 200+ små hål (typ lian li stil)

hur många hål kan en sån där maskin göra i en halv timme?

Lätt 200 hål. Bearbetningstiden för en borroperation i en fleroperationsmaskin handlar om sekunder eller till och med delar av sekunder. Och omställningen i planet går nästan momentant.

Visa signatur

"I read these books, any books, to develop my command and knowledge in the english language. I read to further my education, miss Kenton"

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Amatör

Jag vill helst ha filer i .stp, .igs, .dwg eller .dxf format för att kunna bereda på desamma.

// Amatör !

oj oj..
vilket program skall man använda för att få fram dessa filer..
eller rättare sagt, vilket program är lättast möjligt

JAg skall nästan endast använda mig av enkla 2D lösningar. Alltså behöver inte 3D så mycket (även fast jag skulle vilja lära mig om ett tag så klart.

Behöver bara kunna visa hur vissa sido plåtar skall skäras ut.

Sedan förresten, fräsning eller vattenskärning, vad är skillnaden när det kommer till utseende på själva ytan?
Jag vill använda eloxiderad alu, och den är det kanske bäst att bearbeta på visst sätt?

Sist, undrar jag om man endast vill "sänka" en bit, eller tex. gravera snygga större bokstäver, vad skall man använda då? tycker att en borr inte gör en jämn yta, utan man måste i så fall fylla ut med tex. emalj etc.

oj oj vad många frågor, tack för hjälpen.

Permalänk
Avstängd

Om du bara vill "visa" hur sidan skall se ut så kan du maila över den så kan jag rita upp den i CAD´en så får du se om det duger... Sen jämföra vatten skärning och fräsning ytmässigt, hmm... Om man skall bearbeta plåt för att göra urtag så är vattenskärning kanon, men för att sänka ner ytor, d.v.s. fräsa ut fickor och så då är ju enda altenativet fräsning. Ytan blir mycket blank vid fräsning i aluminium, skall se om jag hittar bilder på något jag gjort... Man använder inte ett borr, man använder en fräs... kan se ut såhär:

Har du mer frågor så ställ dom, jag försöker svara så gott jag kan...

// Amatör !

Visa signatur

Cooler Master Stacker, 580 W Tagan E.C., P4 3.2 @ 4.0 Ghz, Asus P5LD2 Deluxe, Cruicial Ballistix 1024 mb, Powercolor X800GT, Soundblaster Audigy2, Sony CD/RW, Sony DVD/R, Zalman 9500 CPU Cooler

Permalänk
Medlem

verkligen, tack så mycket.

Det är säkert flera som är intresserade som jag

jag gjorde några skyltar en gång, fräste ur bokstäver och det är inte blankt alls. Man kan se varje gång "fräsen" eller borren har passerat så att säga.

Tex. om bokstaven "T" är tjockare än tex 50 mm så blir det alltså 2 st spår. eller fler om bokstaven är bredare en fräsen. Hur som helst, är detta normal?? Killarna som gjorde skylten sa att om man vill få det "jämnare" så måste man fylla med emalj.

Hehe, skulle gärna skicka något, dock har jag bara ritat på papper, och jag är väldigt dålig på att rita. Dock vill jag hitta en lätt program att rita sidobilder etc. för att sedan kunna gå vidare till ett 3D program.
Några rekommendationer? tex. Illustrator och vector linjer kanske är lättare att konverta delar av??

Permalänk
Avstängd

Att det blir "spår" efter fräsen är omöjligt att undvika, men man kan få det hyffsat snyggt om man vet vad man gör. Jämnt blir det ju på det sätt att du inte kan känna, eller för den delen mäta, dessa s.k. "spår". Sen är det ju alltid snyggast att eloxera aluminium, finns ett flertal olika färger på detta t.ex rött, blått, svart eller natur. Jag misstänker att det är lite åt detta håller du menar:

När du skriver "Man kan se varje gång "fräsen" eller borren har passerat så att säga", lite dålig bild men jag tror du kan urskilja det ändå ? Sen kan du ju alltid söka på "cad/cam" program på Google, det finns många som man kan ladda hem en testversion av, visserligen så är dom begränsade men du kan nog rita upp något ändå...

// Amatör !

Visa signatur

Cooler Master Stacker, 580 W Tagan E.C., P4 3.2 @ 4.0 Ghz, Asus P5LD2 Deluxe, Cruicial Ballistix 1024 mb, Powercolor X800GT, Soundblaster Audigy2, Sony CD/RW, Sony DVD/R, Zalman 9500 CPU Cooler

Permalänk
Medlem

ahhhh just så ser det ut. Då är det inget ovanligt alltså..
ville bara veta om det var sant..

om program, räknas Sketchup som ett cad program?
Jag har flera program, dock vill jag ha det absolut enklaste som används just i sverige.. eller producerar filer som kan användas direkt i fräsen så att säga.

Permalänk

5 axligt.

Jobbar också med 5-axliga fräsar. Bara att maila om ni behöver hjälp med något projekt!

Permalänk
Medlem

tack, skall bara krafsa ihop något med ett program, så kan ni alla kommentera gärna