Ni med erfarenhet av CM Cavalier 3

Permalänk
Medlem

Ni med erfarenhet av CM Cavalier 3

Funderar på att köpa detta chassi men det finns så många att välja på!

1. Var den lätt att bygga i? Mycket utrymme? Tror ni att en som bygger första gången kommer klara det bra?

2. Något som är dåligt med den?

3. Är det värt att spendera över tusenlappen och ta t.ex. Antec P180 eller Lian-Li 6070 eller liknande istället? Om ja, varför?

4. Har ni satt dit extra fläktar? Om ja, vilka fläktar och hur många? Var? Berätta

Visa signatur

På ingående:
C2D E6600 | X1950XTX | 2 GB RAM | Gigabyte DS4 |

Permalänk
Medlem

Först måste jag säga att detta chassi är najs
Fastnade först för designen, jag tycker det är väldigt snyggt och stilrent.

1. Mycket lätt att bygga i. Det enda som "fattas" i någon mening är löstagbar/utfällbar moderkortsplåt. Jag har ett 6800GS graffe, och sätter man en hårddisk precis bakom så är det väl en 4 cm mellan. Helt okej, men kunde ju vart mer. Vet inte hur mycket större nyare grafikkort är. Tror det räcker dock. Det borde vara lätt att bygga i det, är inga konstiga fästningar eller något.

2. Inget dåligt, förutom redan nämnda avsaknad av löstagbar moderkortsplåt. Iofs spelar det inte så stor roll när jag tänker efter En liten grej, vet inte om det bara e på mitt eller allmänt, men på sidan är det ju en liten utbuktning för CPU-luftintag, jag tror det är den som gör så att om man trycker på sidan så "fjädrar" den inåt. Inget man stör sig på annars. En nackdel är att det från början bara är en 80mm fläkt där fram som suger in luft. Jag moddade dit en 120mm fläkt på mitt chassi.

3. Jag tycker inte det behövs nåt dyrare chassi, det andas kvalite om cavaliern, och man fåår ett mycket smidigt och behändigt chassi för de pengarna. Jag är nöjd med mitt, helt klart.

4. Okej, från början e det 1 120 bak och en 80mm fram va?
Jag tycker iofs de e eroligt med olika fläktar så jag har en del, kanske lite för många men ändå Iaf har jag en 120mm bak, en 80mm på sidan, innan lufttunneln till CPUn. Sen har jag en PCIplatsfläkt som drar bort varm luft från grafikkortet, och som sagt moddade jag dit en 120mm fläkt i fronten. Innan hade jag en fläkt bakom luftintaget framför grafikkorte, men den tog jag bort och använde till annat.

Annars e det prima, 5 st 5.25" platser räcker till mina 2 fläktcontrollers och 2 dvdläsare/brännare. 5 st 3.5" är oxo bra. Inte haft några problem med det hittills En fin sak är att man kan ändra "öppningshåll" på dörren som täcker 5.25"platserna.

För övrigt har ja beställt en extra sida till mitt, tänkte se om ja kunde gravera eller hitta på något snyggt på den.
Om så änskas kan jag fixa bilder på mitt chassi med innehåll så får du se hur utrymmet är, kanske på min ditmoddade fläkt oxo.

Blev visst en del text, men hoppas det är till hjälp

Permalänk
Medlem

Tack för svaret! Vill gärna se några bilder om du har

Ok, jag såg här http://blogg.vafan.nu/ en som hade Lian Li 6070 och då när han monterade så tog han ut en del av chassit för att montera moderkortet och så. Du sa att det inte går, så då måste man försöka pilla in det när allt e monterat på moderkortet? Tror du det är svårt för en som monterar för första gången eller är det inga problem?

Behövde du köpa till några sladdar eller nåt när du skulle montera?

Är ljudnivån relativt låg?

Tack!! Tror det blir ett sånt här

Visa signatur

På ingående:
C2D E6600 | X1950XTX | 2 GB RAM | Gigabyte DS4 |

Permalänk
Medlem

Sure, ska se om ja kan fixa imon

Det är inte svårt att montera in moderkortet, men det är ju lite smidigare att göra det "utanför" chassit så att säga. Men montera CPU o minnen innan man sätter in moderkortet i chassit så är det inga problem. Sladdar bör finnas, de e ju bara strömsladdar som följer med nätagget som behövs. Det följer ju inte med något nätagg till chassit. Jag har ett Seasonic S12 600watt som passar utmärkt, och där va alla sladdar med. Själva chassit låter ju inte så mkt, det skulle vara om du tänkt ha nån högvarvig disk som får chassiet att vibrera men då ska det nog mycket till. Lite ljud slipper kanske ut genom luftintagen på sidan, men det är inget jag stört mig på iaf.

Permalänk
Medlem

negativa är att den repas sjukt lätt annars är det ett fullständigt suveränt chassi!!

Permalänk

Bra förrutom 80 mm fram och terroristhål i sidan som släpper ut allt ljud utan att på något sätt dämpa det.

Permalänk
Medlem

MÅSTE man byta ut 80mm fram-fläkten mot större eller duger det ändå? Vill inte ha för varma grejjer..

Permalänk
Medlem

Här kommer några bilder på mitt chassi. Kom på att det var nåt jag glömt Ursäkta röran, men jag bygger om

Här är 120mm fläkten i fronten. Jag har satt in den från sidan, var tvungen att såga upp lite, men den nu passar den Imorgon ska jag bygga om helt i datorn, så då kan jag orka skruva bort fronten och visa frontfläkten framifrån. ( Core 2 duo på ingång!

DDR2 : Du måste inte byta ut fläkten, men det blir mkt bättre kylning, och den låter definitivt mindre