Köpa digitalkamera i New York, bra eller dåligt?

Permalänk
Medlem

Köpa digitalkamera i New York, bra eller dåligt?

Ska snart åka till New York och vill ha en bra kamera att ta kort med. Är det smart att köpa en där nere? Hur funkar det i så fall med strömadaptrar, garantier osv..? Är det mycket (om ens) billigare där?

Permalänk
Medlem

Det är oftast inte jättemycket billigare där. Det är om man köper mycket och/eller dyra saker som man kan spara en del.
De flesta tillverkare har inte världsgaranti på digitala kameror. Blir det fel på den får man betala för reparationen här i sverige eller skicka den till butiken i USA.
Laddaren, om det levereras en sådan tillsammans med kameran, är oftast inget problem med. De brukar funka från ca 100VAC till 240VAC. De har oftast en separat nätkabel som man bara kan byta ut, men skulle den inte ha det så kan man ju byta stickkontakten eller skaffa en adapter.

Permalänk
Medlem

Alltså ska du spara pengar på nåt så ska du ju köpa massvis med KLÄDER där, det är sjukt billigt.

Elektroniska saker är inte såå jättemycket billigare.

Permalänk
Medlem

Tycker det är en dålig idé att köpa en digitalkamera i New York om det är inte så mycket billigare, blir bara jobbigt med garanti då.

Permalänk
Korsordsguru

Skulle nog säga att det är bättre att köpa digitalkamera i Sverige. Annars är det självklart billigare där, men vet inte om det är värt det ändå, med tanke på skälen du själv angav.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Om du köper en systemkamera med objektiv kan du komma undan relativt billigt. Objektiven har världsgaranti i regel och det brukar gå att köpa till en "mack"-garanti för hela världen på kamerahuset.