Permalänk
Medlem

Överklocka lite med Clockgen

Tjena!

Jag har klockat min AMD Athlon 64 3500+ till cirka 2400Mhz via BIOS och det är typ max eller så för att om jag försöker klocka mera så klockar processorn ner sig själv till 2132Mhz (samma värde varje gång). Men sen läste jag någonstans att man kanske kunde använda Clockgen för att klocka lite till när windown är igång. Så jag klockar upp datorn till 2400Mhz och sen försöker jag använda Clockgen men det funkar inte så bra. När jag klockat upp den lite till så funkar den i cirka 3-5 minuter när jag t ex kör SuperPI och sen bara startar den om sig och jag får felmeddelandet "Datorn har återställts efter ett allvarligt fel". Vet någon varför detta händer? Är det något att göra åt eller får jag leva med att jag bara kommer upp i 2400Mhz?

Jag har även testat att sänka minneshastigheten i BIOS lite extra innan jag startar windown och börjar klocka i Clockgen.

Permalänk

öka vcore, nb, sb, vdimm?

Visa signatur

Holler at thy dragonmaster

Permalänk
Medlem

Jag har testat att öka Vcore till 1.450 (orginal 1.400), men inte dom andra. Vad gör dom? Ska jag öka på dom också? Och hur mkt?

Permalänk

vdimm är volten till ram. nb, sb syftar helt enkelt på nord- och sydbryggan. de kan heta lite olika saker i olika bios, t.ex. vICH. testa mår ingen dåligt av så varför inte? som vanligt gäller små ökningar i taget. inget överdrivet utan rejäl kylning. vi vill ju inte paja grejerna.

Visa signatur

Holler at thy dragonmaster

Permalänk
Medlem

Ok ska testa och se vad som händer. Tack

Permalänk

börja med att öka vcore och vdimm lite till. brukar vara det vanligaste problemet. funkar det fortfarande inte kan du ge dig på det andra.

Visa signatur

Holler at thy dragonmaster

Permalänk
Medlem

Det är det jag kan ändra på i M.I.T.

Vad ska ändras? Eller är det i någon annan menu jag ska ändra saker?

Så här ser CPU-Z ut nu:

http://img355.imageshack.us/img355/9779/screenshot001kk1.jpg

Och så här blir det om jag försöker klocka mer. Verkar bli så om jag höger CPU Frequenzu till över 218

http://img367.imageshack.us/img367/2123/screenshot002wm9.jpg

Permalänk
Medlem

jag tror att du måste uppdatera bios, kunde inte heller få min 3500+ över 2.4ghz förr.

Permalänk
Medlem

Men jag har det nyaste BIOS för mitt moderkort. Har ett Gigabyte K8N-Sli och när jag kollar på deras hemsida så har jag det nyaste, F9.

Deras hemsida: http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.asp...

Fattar verkligen inte detta